30 september, 2010

En lite rörig dag och då glömmer jag hälften…

 

Idag har det varit flera uppdrag på varandra vilket innebär att jag glömmer hälften eftersom jag sällan skriver upp vad jag ska göra eller handla, med det resultatet att mycket blir efter och bortglömt! Varför lär jag mig aldrig?

0190

Började med läkarbesök på onsdagsmorgon. Pratade med doktorn om Bitten Jonson, en duktig kvinna som har hjälpt många som har starkt sötsug. Hon är något som heter “addictionspecialist” och addiction, betyder beroende. För min del beroende av sött. Det är hon som har skrivit boken “Sockerbomben” som har hjälpt många. Jag har tagit kontakt med henne och har fått svar men hon skulle återkomma till mig med mer information.

image

Från läkaren bar det av till en butik för att inhandla emballage, bubbelplast och sånt som måste finnas på Fyrbåken för att packa varor och skicka. När jag var där så glömde jag förstås några saker som gör att jag måste tillbaka dit i morgon. Patroner till skrivaren blev efter, mindre påsar till de som handlar kontant, det glömde jag trots att jag stod vid påsarna och köpte den större sorten – men varför i all världen tog jag då inte med den mindre samtidigt? Det var helt bortsopat från huvudkontoret när jag stod i butiken! Men när jag kom hem… då var det så dags att komma på…0448

Sen var det postens tur för att skicka böcker, jag postade 8 små bokpåsar med bara en bok i varje och köpte frimärken för att kunna skicka 10 bokpåsar extra plus 3 kartor små frimärken! När jag skulle betala så nämnde expediten en summa över 1000kr… det var inte mycket jag fick för de pengarna tänkte jag snopet när jag traskade ut och kramade mina små frimärken i näven… broke[1]

Snabbt iväg till Håkans grav. En vacker höstdag var det och solen sken på de gula, orangea och röda krysantemum som var planterade där. En vacker vit pärl-ljung stod intill och den mörkblå lobelian blommade tappert fortfarande i rikligt mått.

image image

Därifrån till Erikshjälpen med saker som skulle skänkas och därifrån till tippen med saker som skulle slängas. Hem tillbaka och fortsatte med mitt eviga tvättande av skivor! Begagnade LP-skivor som jag fräschar upp så gott jag förmår. Men en hel massa går till tippen, de är lite FÖR begagnade för att göra någon köpare glad!

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Johannesevangeliet kapitel 16, vers 21 – 24.)

Jesus sade:

När en kvinna skall föda, har hon det svårt, för hennes stund har kommit. Men när hon har fött sitt barn, minns hon inte längre sina plågor i glädje över att en människa har fötts till världen. Nu har också ni det svårt. Men jag skall se er igen, och då skall ni glädjas, och ingen skall ta er glädje ifrån er. Den dagen kommer ni inte att fråga mig om någonting. Sannerligen, jag säger er: vad ni ber Fadern om i mitt namn, det skall han ger er. Ännu har ni inte bett om något i mitt namn. Be, och ni skall få, så att er glädje blir fullkomlig.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: