24 september, 2010

Unna dig själv att läsa Fyrbåkens blinkning…

Den för gott med sig.

babybreathpink

Nu är det strax helg igen vänner och dagar blir till veckor, månader, år. Tiden försvinner i en rasande fart och det gäller att försöka att inte slösa bort den värdefulla tid vi har fått som är vår egen.

Jesus höll ett avskedstal till sina lärjungar och en del av det talet vill jag dela med er här. Därför håller jag den övriga texten kort eftersom dagens blinkning från Fyrbåken är längre än vanligt. Men jag hoppas att du följer med mig fram dit, så vi ser vad den blinkar idag. Det kan förvandla hela ditt liv om du låter det sjunka in i ditt hjärta! Kom så går vi!

fyrbåken blinkar

(Johannesevangeliet kapitel 14, vers 15 – 31.)

Hjälparen, den heliga anden

Om ni älskar mig, kommer ni att hålla mina bud. Jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan hjälpare, som skall vara hos er för alltid: sanningens ande. Världen kan inte ta emot den, eftersom världen inte ser den och inte känner den. Men ni känner den, eftersom den är kvar hos er och kommer att vara i er. Jag skall inte lämna er ensamma, jag skall komma till er.

b46

Ännu en kort tid, sedan ser världen mig inte längre, men ni skall se mig, eftersom jag lever och ni kommer att leva. Den dagen skall ni förstå att jag är i min Fader och ni i mig och jag i er. Den som har mina bud och håller dem, han älskar mig, och den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och visa mig för honom. Judas – inte Judas Iskariot – frågade: “Herre, hur kommer det sig att du skall visa dig för oss men inte för världen?” Jesus svarade: “Om någon älskar mig, bevarar han mitt ord, och min Fader skall älska honom, och vi skall komma till honom och stanna hos honom. Den som inte älskar mig bevarar inte mina ord. Men ordet som ni har hört kommer inte från mig utan från Fadern som har sänt mig.

b46

Detta har jag sagt er, medan jag är kvar hos er. Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er. Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet. Ni hörde att jag sade till er: Jag går bort och kommer till er igen. Om ni älskade mig, skulle ni vara glada över att jag går till Fadern, ty Fadern är större än jag. Detta säger jag er innan det har skett, för att ni skall tro det, när det har skett. Jag säger inte mycket mer till er, ty nu kommer världens härskare. Han har ingen makt över mig. Men världen måste få veta att jag älskar Fadern och gör som Fadern har befallt mig. Kom, låt oss gå härifrån.

 

2 kommentarer:

  1. Vackert ♥..........

    /Kram min vän!

    SvaraRadera
  2. Hej Annmi!
    Så glad att du hälsar på! Tack för det och stor kram!

    SvaraRadera

Kommentar: