04 oktober, 2010

Drömdagbok…

 

Så var det måndag igen och lite sent på dagen kommer förenkla-ditt-liv-tipsen in.

image

Nu är det dags att skapa en drömdagbok. Om vi ser tillbaka under året som gått, vad har vi lyckats med av de drömmar som vi hade i början av året? Uppgiften för oss denna vecka är att göra en framtidsdröm-inventering. Köp en vacker anteckningsbok och skriv upp det du lyckats med hittills i år. Sen fortsätter vi.

kluringen1

Vår utgångspunkt ska vara att våra planer i dagsläget ska berika och verka avstressande på vårt liv. Alla “Jag måste”-planer och “hur ska jag hinna”-planer stryks. Ett kortsiktigt mål kan vara att före jul hitta mycket billigare julklappar än i fjol – eller göra egna julklappar. Ett tips för den händige är att tillverka små doftpåsar med broderade blommor på!

2upctqb

När det gäller långsiktiga mål, gör en realistisk tidsplan! Annars blir det ytterligare “måsten” som kommer att upplevas som krav och pock.  Vilka planer man än ritar upp så ska de bara fungera som riktlinjer, uppnåeliga drömmar. Vår viktigaste uppgift är att leva i nuet och göra det bästa av varje dag!  Kom ihåg 20 kr i burken!

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Första Korinthierbrevet kapitel 13, vers 4-7)

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: