27 oktober, 2010

Kloka ord…

flower

Var som falken – när den blir angripen av kråkor går den inte till motattack. Det skulle inte vara klokt! Nej, den bara svingar sig högre och högre upp, tills antagonisterna lämnar den ifred. Möt utmaningarna med att svinga dig allt högre upp på trons vingar.

Kom ihåg vilodagen - Gud vet att arbete och vardagsstress ger trötthet, så han har gett oss en särskild vilodag. Den kallas söndag – under en av de sju dagarna vill han att vi ska ta time out och vara inför honom.

Att glömma och förlåta – Att vara bitter på någon är som att strö salt i ett öppet sår. Låt allt gammalt vara glömt och upplev att du blir hel inuti.

Använd ditt vapen – Bönen är ett verksamt medel under livets konflikter, den förser dig med ljus från ovan som styrker dig och bär dig i de svåra stunderna.

bloem20

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Johannesevangeliet kapitel 8, vers 31 – 32.)

Till de judar som trodde på honom sade Jesus: “Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar. Ni skall lära känna sanningen, och sanningen skall göra er fria.

2 kommentarer:

  1. Först. Du har så fina bilder på blommor,så fina.
    Bitterhet är så tråkig,den tar sådan kraft så det är allt bra att Du varnar för den.Så lätt att man fastnar i den och så befriande att vara utan den om man kan, men det kan vara svårt ibland, jag vet.
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  2. Jag det stämmer exakt som du skriver Marie! Bitterheten slår så lätt rot och rötterna går inåt så den som skadas mest är man själv. Men så befriande att lyckas slippa bli fångad i den snaran... skönt att vi har våra ögon öppna för den fällan! Många kramar till dig min vän!

    SvaraRadera

Kommentar: