07 oktober, 2010

Se dig omkring…

 

HÖSTLÖV

När jag är ute på promenad  (eller rättare sagt, när jag orkade promenera med friska knän), så passade jag på att verkligen njuta av och ta vara på hösten.  Ibland hade jag min lilla systerdotter med mig på promenaden och då tog vi med oss vackra höstlöv hem som vi pressade och torkade. Hon tyckte det var så roligt när hon letade efter riktigt fina exemplar att spara och ta hem.

Annat som är uppmuntrande på hösten är den höga klara luften. Så skön att andas, den känns så ren och klar. Nu går naturen till vila, den dör inte – men vilar. Snart kommer vintern och gör sin uppgift för naturen och breder ut sitt vita täcke över all växtlighet så det skyddar och värmer – ger vatten och liv! Ni lyckostar som bor på landet kan göra i ordning fågelrestaurangen nu, med många läckerheter på menyn för de små frusna och hungriga fåglarna.

hallmodenyliten levanyliten sanknyliten tagliten

Behöver du en uppmuntran av något slag, känner du dig matt och trött, nedstämd och håglös på hösten, så gå till Fyrbåkens butik och titta på de “Livsgnistor” som nu finns hemma. Där kan du ge dig själv eller någon vän ett lyft genom att ta del av de små trollens livs-visdom. De gör allt för att hjälpa oss åt rätt håll. Det finns många olika “livsgnistor” att välja på. Klicka på Fyrbåken bok och present i högerkanten här i bloggen så kommer du direkt dit.

Kom, nu går vi till Fyrbåken och ser vad den blinkar ut för budskap idag!

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Jesaja kapitel 49, vers 8 – 10.)

Så säger Herren: Jag bönhör dig i behaglig tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag. Jag skall bevara dig och fullborda i dig förbundet med folket, så att du skall upprätta landet och utskifta de ödelagda arvslotterna och säga till de fångna: “Dra ut”, till dem som sitter i mörkret “Kom fram.” De skall finna bete utmed vägarna, ja, betesplatser på alla kala höjder. De skall varken hungra eller törsta, ökenhettan och solen skall inte skada dem, ty deras förbarmare skall leda dem och skall föra dem till vattenkällor.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: