03 oktober, 2010

Trött efter márten…

image

Det har varit Arvika márten och full rusch i dagarna tre. På lördagen flyttade Fyrbåken ut sin butik bland alla de andra affärerna till torget. Det var roligt att få vara med bland alla som packade upp och gjorde i ordning vid 06-tiden på morgonen. Det hade inte fungerat utan min syster, som trots att hon är 10 år äldre än mig, klarar det mesta med glans. Men vi var bägge trötta efter dagen, mest trött var jag själv och hade ont i mina knän trots att jag hade stol med och satt på den ideligen.

image

Hoppas att ni har haft en skön helg allihop! Det är viktigt att vara snäll mot sig själv åtminstone en dag i veckan och ägna sig åt sånt som ger stimulans till sitt inre, där själva kraftgeneratorn sitter! Börjar den hacka så går det nedåt, man tappar glädjen och motivationen, eftersom det inte laddas upp någon ny energi. Den bästa energin är nog glädjen, tacksamheten, förnöjsamheten, förmågan att se positivt på livet.

image

Jag tror inte att det är något som kommer av sig själv, utan att vi måste göra ett val och försöka se det positiva som finns, även i de jobbiga situationerna. Nu menar jag inte de situationer som är så svåra att vi behöver professionell hjälp, utan de mer vardagliga motigheterna som ibland är riktiga energitjuvar om vi tillåter dem att vara det. Men bestämmer vi oss och gör ett medvetet val att försöka finna något som är positivt i varje situation så har vi kommit långt.

Som en god hjälp på vägen har jag beställt hem små häften som kallas för livsgnistor. De är perfekta att läsa vid olika tillfällen och det finns en livsgnista för nästan varje behov. Här ser du bara några av dem. De är små och kostar bara 49 kr styck och kan betyda stor skillnad för den som behöver hjälp att styra rätt tankemaskineriet.

aktenliten ensamtliten gorlivetliten hallmodenyliten

De är perfekta som present att ta med till någon du vill uppmuntra, man blir glad åt de små figurerna som ger oss härliga tips om hur vi ska må bättre! De kommer snart hem och jag berättar även här på bloggen när de har anlänt så du får ta dig en titt. Du kommer att få många möjligheter att ge dig själv eller någon du älskar en uppmuntran på livsvägen.

Här kommer en av de bästa uppmuntrarna – Bibeln!

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Psaltaren  psalm 46)

Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skulle vi inte frukta, om än jorden omvälvdes och bergen vacklade ned i havsdjupet, om än dess vågor brusade och svallade, så att bergen bävade vid dess uppror. Sela.

En ström går fram, vars flöden ger glädje åt Guds stad, åt den Högstes heliga boning. Gud bor därinne, den vacklar inte, Gud hjälper den, när morgonen gryr. Hedningarna larmar, riken vacklar, han låter höra sin röst, då smälter jorden. Herren Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg. Sela.

Kom och skåda Herrens verk: gärningar som väcker häpnad gör han på jorden. Han stillar strider intill jordens ända, bågen bryter han sönder och bräcker spjutet, i eld bränner han upp stridsvagnarna. Bli stilla och besinna att jag är Gud. Hög blir jag bland hedningarna, hög på jorden. Herren Sebaot är med oss, Jakobs Gud är vår borg. Sela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: