10 oktober, 2010

Vision Norden…

 

83ef1331

Jag har haft tv-kvällar som för mig har varit rena festkvällarna! Vision Norge som är en kristen kanal i Norge har nu startat en kristen kanal också i Sverige, i Floda, Göteborg. Den kallas Vision Norden. Om man har en vision, så innebär det att man tror så starkt på att något ska hända så man  har en bestämd uppfattning om att det SKA hända! Därför följer man de inre maningar som säger, sätt i gång! Man kanske inte har några direkta planer klara, men man vet  huvudsyftet, man vet sitt mål, men kanske inte har ekonomiska möjligheter att  kunna nå målet. Ändå kör man framåt i den riktning man blivit visad! Har du varit med om det någon gång? Har du haft en vision?

image

Här klipps banden vid invigningen. Inga hantverkare har hittills gjort något jobb i studion  som färg och mattor o.s.v. Men det viktigaste är att det är igång…

I mitten står upphovsmannen för Vision Norge, Jan Hanvold, och längst till höger står Donald Bergagård. På söndag ska det bli mycket dragspel, då kommer många dragspelare till studion, så jag hoppas min storebror slår på tv:n vid 19.30, han spelar själv och tycker om, dragspel.

image

(Visjon Norge etablerar sig i Sverige.)

Det här handlar om att rädda livet på människor. Alla ska vi dö en gång, men det här gäller det eviga livet, var vi ska tillbringa evigheten! Vi är lovade att om vi har våra namn skrivna i Livets bok, så får vi vårt liv tillbaka. Tror du på detta? Många tror att det handlar om att ha en åsikt, byta eller stå fast vid en åsikt. Men de här eldsjälarna som har startat Vision Norden, vill berätta för oss att det handlar om mycket allvarligare saker än åsikter, det handlar om liv eller död, och tiden att berätta för så många som möjligt är kort! Snart kommer Jesus tillbaka, och då är det för sent. Mötet med Jesus handlar bara om dig själv och honom. Det behöver inte ske i en kyrka, det kan ske precis där du befinner dig.

fetch

Det har varit direktsändningar och många timmar har jag fått känna glädje och förundran över alla som kämpar för andra människors räddning. I vårt samhälle i dag är vi fullpumpade med att vi ska tänka på oss själva först och främst, men här gäller det motsatta - tänk på andra först, för att de ska få lära känna Jesus medan tid finns. Därför lägger de ner all sin tid och kraft på det de tror på. Detta gör mig glad, mycket glad och tacksam. Vi har en till kristen kanal i Sverige som kämpar med samma mål och samma syften, Kanal 10 i Älmhult. Men de har funnits ett tag, Vision Norden är alldeles nystartade. Alla är lika viktiga och kämpar för samma mål – människors räddning.

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Johannesevangeliet kapitel 6 vers 35 – 40.)

Jesus talar till en folkmassa.

Jesus svarade: “Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta. Men som jag har sagt er: ni har sett mig och tror ändå inte. Alla som Fadern ger mig skall komma till mig, och den som kommer till mig skall jag inte visa bort. Ty jag har inte kommit ner från himlen för att göra vad jag själv vill utan för att göra hans vilja som har sänt mig. Och detta är hans vilja som har sänt mig: att jag inte skall låta någon gå förlorad av dem som han har gett mig, utan låta dem uppstå på den sista dagen. Ty detta är min Faders vilja: att alla som ser Sonen och tror på honom skall ha evigt liv. Och jag skall låta dem uppstå på den sista dagen.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: