19 februari, 2011

Roligt arbete men tiden går…

lijn16

Här på Fyrbåken arbetas det från morgon till natt med fotografering, layout, beskärning och produkttexter. Men det tar en enorm tid. En enda bild har i dag tagit hela dagen i anspråk. Här arbetas det utan professionell kamerautrustning och ljussättning för det är en dyr historia att införskaffa sådan utrustning och jag vill inte heller lägga kostnaden på varorna, utan får använda mig av de medel som finns.broke[1]

Produkterna från Jerusalem blir kostsamma att ta hem i frakt och införselmoms m.m. så de vill jag inte ytterligare öka priset på, det vore inte rätt mot kunderna. Nej, det får bli vanlig kamera och solljus! Då gäller det att få solen över hela bilden för att kunna få den skapligt klar och tydlig så vissa texter framträder. 0382 Har du någon gång försökt ta ett sådant kort med solen i nacken så vet du att dina egna skuggor är nästan omöjliga att bli av med. glad solSå jag experimenterar så gott det går och när morgonen hade gått över till kväll, så fick det räcka. Då fick fotona duga. Sen var det dags för layout och att beskära bilderna, lägga in dem i webbshopen, mäta och skriva produkttexter. 0448  Allt detta för en enda produkt. Så du ska veta att det tar tid – men roligt är det och jag älskar det! Jag vill så gärna få vara en förmedlande länk mellan Jerusalem och de heliga platserna, till Sverige och resten av världen, där det finns människor som gärna vill äga något som kommer från de gamla bibliska platserna, men som aldrig varit där och kanske heller aldrig kommer dit.

bön

Människor som älskar Jesus Kristus, för just dessa produkter bär ju på historien från våra kristna rötter. I bloggen här berättar jag mycket om Jesus, det har ni märkt ni som följer den och det gör jag inte för att tvinga eller lägga krav på er läsare, utan för att vara som en Fyrbåk, till upplysning! B2 

Vad ni sen gör med den informationen det är ju ni själva som bestämmer. Men jag säger som lärjungarna sa på Jesu tid, när de försökte tvinga dem att vara tysta:

Apostlagärningarna kapitel 4 vers 18-20.) säger så här: De kallade in dem och sade åt dem att aldrig tala eller undervisa i Jesu namn. Men Petrus och Johannes svarade dem: “Tänk efter själva om det är rätt inför Gud att lyda er mer än honom. Vi kan inte tiga med vad vi har sett och hört.” f3z0m

Önskar er alla en riktigt fin helg!

Själv är jag ledsen, för en av mina och Håkans allra bästa vänner gick bort på tisdagskväll. Bara ramlade ihop på golvet och Herren tog honom hem till sig på bara någon minut. Jag har pratat med hans fru i dag och jag har svårt att förstå att han inte finns kvar hos oss här på jorden. Han behövdes här för han var en stor uppmuntrare och tröstare, en glädjespridare och med en profetisk gåva. Tjänade som äldste i sin församling och var mycket duktig på många områden. Han och hans fru var ett stort stöd för mig och Håkan när Håkan var så sjuk och även efteråt, när Håkan hade flyttat hem.

Barnmöte på Löttorp

296

Vi var alltid tillsammans på Löttorp och har så fina minnen därifrån. Så fort ändras allt, på bara någon minut var hans tid på jorden över. Han som själv hjälpte alla andra, nu rasade han bara helt plötsligt ihop och Herren tog hem honom. Det är tungt för mig, hur ska det då inte vara för hans familj och hans underbara hustru? De levde så nära varandra han och hon, så som jag och Håkan gjorde. Jämt tillsammans och stöttade varandra i vått och torrt.  Jag pratade med henne i dag i telefon och jag vet att det inte är så stor idé att försöka finna de rätta orden, jag tror inte man kan ta emot dem ändå. Huvudsaken är nog att få ha någon att gråta tillsammans med eller bara få prata.

09o98

En del vill vara ensamma när de är i sorg. En annan väninna som nyligen har mist sin man har jag skrivit brev till och skrivit upp telefon och adress och sånt som är viktigt och vädjat att hon ska ringa om hon vill prata. Men jag tror hon behöver mer tid innan hon talar med vänner, vi är så olika och samlar krafter på så olika vis. Det är ändå viktigt att berätta att vi finns för dem om de vill. Till mig har jag sagt att de gärna får ringa om det så är mitt i natten, jag sover inte så ofta på nätterna ändå för då brukar värken bråka med mig.

Tänder ett ljus för dessa bägge vänner och ber för dem om krafter och styrka.

11cc  stilla levande ljus      11cc  stilla levande ljus

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Johannesevangeliet kapitel 16, vers 22.)

Jesus sade: “Nu har också ni det svårt. Men jag skall se er igen, och då skall ni glädjas, och ingen skall ta er glädje ifrån er.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: