05 april, 2011

Nåd finns…..förlåtelse finns…. tack och lov för det….

Om du lyssnar på den här sången av Hilde Nordvik, så tänk på texten kära läsare! “TILGITT” som hon sjunger om betyder “förlåten” . “Jag är förlåten” sjunger hon i sången… av Nåd! Det man får av nåd, det är ju något som man får fritt, utan att egentligen ha gjort sig förtjänt av det, ingen kan köpa Nåden för pengar, ingen kan göra gärningar för att göra sig förtjänta av den. Den är en gåva.

52mm[3]

Och den finaste gåvan av alla har vi fått av Jesus Kristus – förlåtelsen och erbjudandet om att han ska befria oss. Om vi vill själva.  Han har gjort upp om saken, han har betalat priset. Han säger till oss – det är fullbordat! Priset betalade han på korset. Med sitt eget blod. Men han uppstod igen. Och han kommer tillbaka…

Jesus, barn och duva

 

Fyrbåken blinkar:

star5    

(Efesierbrevet kapitel 2, vers 8 – 10.)

Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till.

18 kommentarer:

 1. God Morgon,Myrra!!! Tack för ditt inlägg! Hilde Nordvik är en jättegullig tjej och hon sjunger så fint om tillgivelsen!!!Vi var uppe på Evangeliesenteret i somras och det var en underbar gemenskap med vännerna där!!! Att få uppleva förlåtelsen vid korsets fot,är det största i en människas liv,och jag är så tacksam för frälsningen,förlåtelsen och att Jesus kastade alla mina synder i glömskans hav!!! Ha en fin och välsignad dag!!! Här regnar det nu och är disigt,men ganska milt och skönt ändå.Kram!!!

  SvaraRadera
 2. GOD MORGON MYRRA! UNDERBART ATT FÅ VAKNA DENNA MORGON OCH FÅ LÄSA DITT INLÄGG. JA, DET ÄR NÅD UTÖVER NÅD. TACK FÖR DESSA DESSA ORD SOM SKÄNKER NYTT MOD OCH KRAFT PÅ VÅR FORTSATTA VANDRING HÄR PÅ JORDEN. MÅNGA KRAMAR. JESUS ÄR MED DIG!!!

  SvaraRadera
 3. Hej Marguerite!
  Det måste vara fint att få vara med där bland all glädje, sång och Gudsnärvaro. Jag tycker det är så härliga vänner vi har i Norge! Här är också en disig himmel, men en konstigt disig himmel. Det går som ett tjockt svart band längs hela himlen. Lika tjockt hela vägen, som en märklig "bård". Jag har aldrig sett något liknande, fast jag tittar på himlen så noga varje dag.

  Önskar dig en fin dag Marguerite! Tack för allt du gör och för din kärlek!
  Många kramar!

  SvaraRadera
 4. Hej Annika!
  Ja tack och lov för Nåden! En gammal tant som jag älskade mycket brukade vid varje avsked säga: Vi ses, och gör vi det inte här på jorden, så ses vi inför Nådens Tron! Hon var en sann bedjare och jag saknar henne så mycket. Tänk du Annika - att det är inför Nådens Tron vi ska stå. Annars vore det ute med oss.... ja, det är nåd utöver nåd!
  Många kramar och önskan om en välsignad dag till dig!

  SvaraRadera
 5. En liten flicka hade varit väldigt olydig mot sin mamma hon hade också gjort något som hon inte fick göra ni vet barn. När kvällen kom och de skulle be sin aftonbön kände flickan att hon var tvungen att bekänna alla dumheter hon hittat på på grund av att hon var arg på mamma. Hon bekände allt och bad om fölåtelse och fick förlåtelse så bad de tillsammans och mamma sa godnatt. Mamman gick ut i köket och satte sig för att ta igen sig och läste en bok, plötsligt förstod hon att någon tittade på henne då såg hon sin dotter stå i dörren och tittade på mamma som frågade om det var något mer hon hade på sitt hjärta nej sa dottern men det är så skönt att vara nyförlåten.

  SvaraRadera
 6. OSSÅ... Välkommen till Fyrbåken!

  Hi, hi, hi.... det var en härlig historia! Jag håller med den lilla flickan- nog är det skönt att vara nyförlåten! Tack snälla du för att du hälsade på med glädjen... Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 7. TAKK FOR ET VELSIGNA INLEGG SØSTER!!!!!!!
  Ja,Hilde og Svein har jeg vært på mange møter sammen med.Herlige mennesker,som har vært til stor velsignelse i Evangeliesenteret.

  Jeg ønsker deg ei velsigna god natt i Jesu Navn Myrra med:
  2 Tess.3 vers
  3 Men Herren är trofast. Han skall styrka er och skydda er för den onde.
  Hilsen fra Katthult

  SvaraRadera
 8. Jan Samuel... tack så jättemycket för godnatt-hälsningen och bibelordet! Fast jag vet att Guds ord är levande och sanning, så blir jag lika överraskad varje gång, för det träffar på djupet och verkar det som det är utsänt till att verka! Du är till stor välsignelse Jan Samuel och jag är så tacksam över kontakten! Önskar dig och familjen allt gott från himlen! God natt och så önskar jag dig och dina kära en riktigt fin dag i morgon. Arvika var varmt och skönt i dag när solen tittade fram. Men just nu regnar det ett stilla regn som känns som ett sommarregn....

  SvaraRadera
 9. Takk for hyggelig kommentar søster!!!
  Jeg ønsker deg og dine Guds rike velsignelse med:
  1 Kor.15 vers
  57. Gud vare tack, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus.

  Hilsen Katthultarn

  SvaraRadera
 10. Tack Jan Samuel! Tack för att du är en riktig uppmuntrare! Vi behöver dig, du är som ett solsken efter en regnskur! Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 11. Det samme er du kjære søster!!!!
  Jeg takker Gud med hele mitt hjerte for dere alle!!!!!!!
  Idag trenger jeg forbønn.
  Sliter så med store smerter og lite søvn.

  SvaraRadera
 12. 5 MOSEBOK 33 VERS
  25 Dine bommer skal være av jern og bronse.
  Som dine dager er,
  skal din styrke være.

  26 Ingen er som Jesjuruns Gud.
  Han farer fram over himmelen
  og kommer deg til hjelp,
  han rir på skyene i sin velde.

  SvaraRadera
 13. Tack för ditt bibelord! Det är förunderligt vilken kraft det är i bibelordet! Välsignelsen kommer med styrka redan när jag läser dina rader! Tack Jan Samuel! Önskar er en välsignad vecka!

  SvaraRadera
 14. Jag ska ta dig med i mina förböner Jan Samuel! Hemskt jobbigt med värk och när sömnen uteblir så blir värken värre! Vi ropar till Gud om detta! Det är extra kraft i böner som vi har kommit överens om att be! Styrkekramar!

  SvaraRadera
 15. Ønsker deg ei velsigna god natt med:
  Romerne 8 vers 32.
  Hilsen med Guds rike velsignelse fra
  Jan Samuel

  SvaraRadera
 16. Ja, amen! Han har verkligen gjort allt för oss och förberett det bästa för oss! Hoppas att du får sova gott utan värk! God natt, god natt! Tack för din hälsning!

  SvaraRadera
 17. Takk for hyggelig kommentar søster!!!
  Jeg ønsker deg ei velsigna god påske,å hilser deg med:
  Lukas 1 vers 37 og vers 45.
  HALLELUJA,IMORGEN GÅR TUREN TIL SVERIGE.HALLELUJA!!!!!!!!
  GUD VELSIGNE DEG OG DINE KJÆRE SØSTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hilsen Katthultarn.

  SvaraRadera
 18. Välkommen till Sverige! Hoppas ni får en riktigt fin tripp över till oss! Önskar en riktigt fin påskhelg! Tack för din kommentar! Gud välsigne er!

  SvaraRadera

Kommentar: