02 juni, 2011

Kristi Himmelsfärds dag…

KK20V1

En del kanske inte ens vet vad det är för mening med den här dagen… Kristi Himmelsfärdsdag? För dig som inte är säker på vad den egentligen handlar om så vill jag ge dig en enkel förklaring.

40 dagar efter påsk firar vi den här dagen! Innan Jesus korsfästes på Golgata, hade han undervisat om att han skulle uppstå igen på tredje dagen. Allt blev som Jesus hade sagt och efter att han hade uppstått var han tillsammans med sina lärjungar och närmaste vänner under nästan en och en halv månad och fortsatte att undervisa dem om det kommande Gudsriket. En dag när Jesus var tillsammans med sina lärjungar på Oljeberget som ligger bara en liten bit från Jerusalem, hände något som de aldrig mer glömde bort och som är orsaken till att vi firar den här dagen. För att du ska få det rena Gudsordet om denna viktiga händelse så berättar jag för dig direkt från Bibeln om vad som hände. Han höll på att undervisa dem som vanligt.

jesus Kristus

(Apostlagärningarna kapitel 1 vers 6 – 11.)

De som hade samlats frågade honom: “Herre, är tiden nu inne då du skall återupprätta Israel som kungarike”? Han svarade: “Det är inte er sak att veta vilka tider och stunder Fadern i sin makt har fastställt. Men ni skall få kraft när den Heliga Anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judéen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.” När han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp i höjden, och ett moln tog honom ur deras åsyn.

Jesus%203

Medan de såg mot himlen dit han steg upp, stod plötsligt två män i vita kläder bredvid dem: “Galiléer” sade de, “varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen.”

Jesus och barnet

 

Det är den dagen som vi väntar på och jag tror att den inte är långt borta! Endast Gud själv vet dagen! Tänk att inte ens Jesus eller änglarna hade fått reda på när det ska ske! Det är Faderns hemlighet tills den dag han har bestämt att Jesus på nytt ska sätta sina fötter på Oljeberget! Så tro aldrig på någon människa som kommer med datum och dagar!!! Men vi bör vara vakna över allt som händer och inte somna till och bli slöa och likgiltiga, utan läsa Guds ord och hålla oss fräscha i sinnet över allt som Jesus har påmint oss att tänka på, så vi vet när han är nära – utanför dörren!

Jag önskar dig en riktigt fin dag och helg!

Böneflicka

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for et mektig inlegg Myrra!!!!!!!!!

  Ja, det er mange som kommer med dato og dager.
  Et eksempel er en veldig kjent sekt som går fra dør til dør over hele verden.
  Det er faktisk mange av disse som vil ut av den,men de våger ikke.Det er forferdelig!!!!!!!!!!!

  Fikk vitna for et medlem av den sekta for ca et år siden,og personen sa at den ville melde seg ut,men våget ikke.Personen hadde fått masse trussler,og var livredd.
  Jeg lovet å be for den personen,og det har jeg gjort.
  Må Gud gi de som vil ut av den sekta kraft og styrke slik at de kan greie det.AMEN!!!!!!!

  Har bedt mye for deg søster.Jesus har lagt dere alle på mitt hjerte.

  Må Gud rikelig velsigne deg og dine!!!!!!!!!!!!!!AMEN!!!!!!!!!

  Har ikke hørt noe fra Tage enda,men han har sikkert mye og gjøre.
  Du må hilse når du ser ham.
  Hilsen fra Katthult.

  SvaraRadera
 2. HALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  INGENTING ER UMULIG FOR GUD!!!!!!!!!!!!

  Nå ønsker jeg dere alle ei velsigna god helg.
  I morgen reiser vi til Øslandet,og skal i bryllup på lørdag.Det blir kjempekoselig å se familie og gamle venner igjen.
  Fint om dere ber om at vi får fortalt om Jesus,for det er nesten ingen Kristne der.Må Herren legge sine ord i vår munn.AMEN!!!!!!!

  Gud velsigne dere alle kjære venner.AMEN!!!!!!!
  Hilsen Katthultarn.

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för förbön Jan Samuel! Det betyder väldigt mycket! Så hemskt att det ska vara så som du beskrev det med den som ville ut från detta sammanhang och inte tordes för fruktan! Så gott att du fick vittna och be för den personen! Det tror jag betydde väldigt mycket för den personen både då och även senare! Du fick vara till välsignelse där också, liksom du är det här på nätet, Jan Samuel! Önskar också er Guds välsignelse!

  SvaraRadera
 4. Jan Samuel! Lycka till på resan när ni ska på bröllop! Då ska jag be för er och jag tror på att ni kommer att få betyda mer än ni anar! I dessa dagar har människor många frågor inom sig och jag tror att de kommer att känna Guds Ande från er redan innan ni har sagt något! Och jag vet att Gud kommer att leda er och lägga sina ord i er mun vid rätt tillfälle, därför att så som jag har lärt att känna dig så är du så lyhörd för Guds ledning! Tack för att du hälsade på! Väsignad resa önskar jag er!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas du hade en fin dag igår Myrra. Och även få, så idag. Tack för ditt fina inlägg. Kramar!

  SvaraRadera
 6. Hej Vanja!
  Det blev en lugn dag inomhus, det blåste nordanvind här i går och var inte skönt ute. Men idag, fredag, är det kanonvarmt och nästan ingen blåst alls - nu är det sommar! Tack för att du hälsade på! Kram till dig min vän!

  SvaraRadera

Kommentar: