16 augusti, 2011

Fruktansvärt…

Nu kommer hemska nyheter från Fukushimas kärrnkraftverkskatastrof.

image

 

http://www.examiner.com/human-rights-in-national/experts-fukushima-off-scale-lethal-radiation-level-100s-millions-deaths#ixzz1V9XElfT3

 Gammastrålningen har varit så hög den här veckan,  att den försvann från skalan, sade veteranen och kärnkrafts-experten Arnie Gunderson på torsdagen, efter att den berömda fysikern Dr Chris Busby berättat för det japanska folket denna vecka att av radioaktiva luftföroreningar finns det nu 300 gånger Tjernobyl och 1000 gånger atombomben 1963,  och man drar slutsatsen att hundratals miljoner människor nu är döende från Fukushima strålning, inklusive personer i USA.

Dr Janette Sherman, en högt respekterad forskare och specialist på strålning, säger att babydödligheten i nordöstra USA har ökat med 35 % sedan olyckan i Fukushima. Man uppskattar att omkring en miljon människor dödades av Tjernobyl katastrofen enligt en rapport från Nova News. Men efter katastrofen i Fukushima uppskattas att dödstalet världen över på grund av katastrofen i Japan, kan komma att bli hundratals miljoner människor, den värsta händelsen hittills.

Artikeln fortsätter med att berätta att Dr Busby fick rungande applåder när han under veckan berättade för det japanska folket att han tyckte att de forskare som sagt att denna olycka inte var ett problem, måste åtalas. “Många kärnfysiker sa att det inte var ett problem, när de visste att det var en allvarlig olycka. Människor som lyssnade till dessa forskare flydde inte när de borde ha flytt. På grund av detta kommer människor att dö”.

Slut på min fria översättning av artikeln. Om du vill läsa själv på engelska så står det en hel del om du klickar på länken ovanför.

Vi hörde hur en svensk strålningsexpert mycket tidigt bedömde olyckan till att vara minst lika stor som Tjernobylolyckan. Men människorna som bodde i Japan, litade på de styrande experterna vid kärnkraftverken så många stannade kvar, en del flyttade tillfälligt ut, men återvände sedan till sina hem. Nu är inte detta enbart en katastrof för Japan för om jag har förstått det hela rätt så får det konsekvenser för både människorna, djuren, naturen och luften, som gäller hela jorden,  i minst 10 år.

Fyrbåken blinkar:

star5

(Uppenbarelseboken kapitel 2, vers 10.)

Var trogen intill döden, så skall jag ge dig livets segerkrans.

8 kommentarer:

 1. Vi ser hur allt blir uppenbart, enlijgt uppenbarelseboken. Den ena katastrofen, efter den andra. Och hur vi nalkas vår förlossning. Just nu känner jag en stor avsky för allt som händer i världen och vill flytta hem. Snart finns det inget vackert att se, bara förödelse / Och med dessa uppmuntrande ord Myrra, hoppas jag du ändå få en trevlig och välsignad dag. Hahaha!!! Ps. Känner mig lite nere just nu, men det kanske vänder, under dagen. KRAMAR till dig!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Vanja!
  Ja, det är precis som du säger, och den här katastrofen är ju faktiskt människans egen uppfinning som slutade i en katastrof. Jag kan inte låta bli att tänka på hur mycket människan själv har förstört av luft, natur, sjöar och hav. Men ofta får Gud skulden för det vi själva har orsakat.
  Jag ber extra för dig i dag, och som en tröst i "eländet" vill jag påminna dig om att du är till så stor välsignelse, så fienden är säkert där och vill stjäla din glädje och göra dig uppgiven. Snart ser du det fina på nytt! Sänder dig en styrkekram min vän!

  SvaraRadera
 3. Jaa...mina kära systrar Myrra och Vanja:När vi nu ser allt detta,må vi upplyfta våra huvuden,ty snart nalkas vår förlossning!!!Visst finns det dagar då man känner sig "låg och nere",men då är det fint att vi får be för varandra!!! Det är ju viktigt att erkänna att man har en "dålig dag",och kunna få hjälp i bön!!!HALLELUJA!!! Stooor kraaaam till er bägge två!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Marguerite!
  Ja, det tycker jag också är viktigt! Att vi berättar för varandra när vi har dåliga dagar så vi får hjälpas åt att be för varandra. För desto mer vi ställer oss till Herrens förfogande, desto mer motstånd tror jag vi möter och då behöver vi varandra. Men vi går igenom det med Jesus vid vår sida och då bär det till seger! Tack och lov!
  Stor kram tillbaka till dig min vän!

  SvaraRadera
 5. Men det kan väl inte stämma? - miljoner människor som kommer dö till följd av denna kärnkraftsolycka? Varför har man inte hört nåt från tidningarna då? Eller TT eller Aftonbladet eller nåt?

  Och bilden längst upp är väl en bild från andra världskriget (?)...

  Om detta stämmer så borde det ju vara en jättenyhet? Så varför skriks den inte ut överallt?...

  Nåväl, ganska hemskt låter det väl som, i alla fall. Samtidigt är väl mänskligheten ond så att det kanske måste hända onda ting...


  /Hej. /Andreas

  SvaraRadera
 6. Hej Andreas!
  Jag hoppas verkligen att de inte skriver sådant utan att veta vad de talar om, men man kan förstås aldrig vara säker... Det verkar vara betrodda stålskyddsexperter som har gjort dessa uttalanden, så jag tar för givet att det är sant, tyvärr, för det var ju fruktansvärt! Det här är ju sådant som visar sig med tiden, om jag har förstått det hela rätt med strålning. Det blir ju förstås värre desto närmare kärnkraftverket man bott, men för hav och luft kan det nog få konsekvenser för människor långt därfrån. Jag reagerade också som du Andreas och tänkte, "kan det verkligen vara sant"? Varför har de inte sagt mer om det här hemma, så vi reagerade lika! Jag tycker det är ganska stor skillnad på vad journalister i olika länder bedömer som viktigt för oss att veta. Om det gäller mord och och sånt, så brukar man faktiskt hålla på ganska länge med alla detaljer och nyheterna kommer igen och igen...

  Bilden du ser är från Hiroshima-bomben på 60-talet som blev så förödande.
  Hoppas att du har haft en fin dag och att du får en riktigt fin kväll. I Arvika ser det ut som om det lurar åska och regn bort i kanterna!
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 7. Ja tack för långt svar.

  Kan inflika lite: Det är nog lättare att "gömma" dödstal i en sån här "strålningshändelse". Ja alltså, i och med att folk dör långsamt av såna här saker, så blir det väl svårare att bevisa nåt (?)... Så ledare och politiker kommer nog undan lättare i och med sånt (?)...

  /Hej. /Andreas

  SvaraRadera
 8. Hej Andreas!
  Ja, usch hemska tanke. Vi får hoppas att allt går rätt till och att vi tar det som en varning för framtida händelser. Jag tycker inte om kärnkraft, för vi ser vad som kan hända om det vill sig riktigt illa. En katastrof är inte lätt att skydda sig emot och är det kärnkraft inblandad så kan den ju bli så förödande.

  Nu när krafiga jordbävningar har blivit så vanliga så är det riktigt otäckt med kärnkraftverken, det är min åsikt i alla fall.Då tycker jag att det är bättre att försöka finna andra kraftkällor, för livet på jorden måste vara det som sätts störst värde på, allt annat får komma efter. Finns inte längre alternativet med kärnkraft så kanske det blir ordentlig fart på forskandet för att få fram bättre och säkrare energi.
  Roligt att diskutera lite Andreas! Sov gott! Kram!

  SvaraRadera

Kommentar: