05 augusti, 2011

Mer som planeras direkt på huden…

Det här en gammal artikel från år 2010, mars, men jag hade inte hört talas om detta tidigare. Kanske inte heller du har hört talas om det förut så jag bestämde mig för att ta med artikeln trots att den inte är färsk. Den är nedkortad och fritt översatt av mig men klickar du på länken under bilden så kan du läsa mer själv (Engelska).

Skinput-hand-278x225

http://news.discovery.com/tech/tap-your-skin-to-dial-your-phone.html

Forskare har utvecklat ett sätt för människor att använda sin egen hud som en knappsats eller rullmenyn för att styra MP3-enheter, ringa telefonsamtal eller spela spel.

Det kallas Skinput, och så här fungerar det: Användaren bär ett armband, som innehåller en mycket liten projektor som projicerar en meny eller knappsatsen på en persons hand eller underarm. Armbandet innehåller även en akustisk sensor. Varför? För när du trycker på olika delar av kroppen, gör det unika ljud baserat på områdets bentäthet, mjukdelar, leder och andra faktorer.

Programvaran i Skinput kan analysera ljudfrekvenser som plockas upp av den akustiska sensorn och sedan bestämma vilken knapp användaren just har exploaterat.

Trådlös Bluetooth-teknik överför sedan informationen till enheten. Så om du har tryckt ut ett telefonnummer, skulle den trådlösa tekniken skicka dessa data till telefonen för att ringa. Skinput är ett forskningsprojekt mellan Chris Harrison av Carnegie Mellon University och Dan Morris och Desney Tan, båda av Microsoft Research. Gruppen presenterade sitt arbete vid Computer-Human Interface konferens i april.

Fyrbåken blinkar:

star5

(Matteusevangeliet kapitel 6, vers 33 - 34.)

Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den har nog av sin egen plåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: