24 augusti, 2011

Så här ser han ut… Robonauten…

image

http://www.space.com/12698-space-station-robot-robonaut-2-power-tests.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+spaceheadlines+%28SPACE.com+Headline+Feed%29&utm_content=Google+Reader

(Artikeln är från “Space.com)

NASA levererade Robonaut 2, till rymdstationen i februari. De planerade att lämna honom där i sin låda, men President Barack Obama insisterade genom ett telefonsamtal astrounaterna  att sätta Robonauten i full frihet. “Kom igen, packa upp killen! Har han flugit hela den vägen och ni killar packar inte upp honom? skojade Obama. De gjorde en första systemkontroll på Robonauten och en av  rymdstationens kontrollanter sa: “Vi vet att han är glad att vara ute ur sin container”!

Han väger visst omkring 150 kg och är drygt 1 meter lång.  Den 22 augusti 2011 aktiverades han och då  fick alltså rymdstationen en ny medlem, inte av kött och blod …

33

Kraftigaste jordskalvet i USA på 100 år!

image

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4660057

USA:s försvarshögkvarter Pentagon och kongressbyggnaden Capitolium i Washington har evakuerats efter ett jordskalv med magnituden 5,9 som skakade den amerikanska östkusten sent på tisdagskväll, svensk tid. Epicentrum låg strax utanför Washington.

Klockan var strax före två på eftermiddagen lokal tid när en rejäl jordbävning skakade den amerikanska östkusten. Här i Washington började byggnader skaka kraftigt, och många rusade ut på gatan. Jordbävningen hade sitt epicentrum i norra Virginia, och är den kraftigaste i det här området sedan slutet på artonhundratalet. Magnituden var 5,9 och skalvet kändes så långt norrut som Boston, och så långt söderut som i South Carolina.

Det finns inga rapporter om skadade personer, däremot har en del byggnader skadats, däribland den pampiga katedralen i Washington.

Fyrbåken blinkar:

star5

(Hebreerbrevet kapitel 4, vers 16.)

Låt oss därför frimodigt träda fram till nådens tron för att få förbarmande och nåd i den stund då vi behöver hjälp.

6 kommentarer:

 1. Ja,jag har Wilkersons profetior i färskt minne!!!Och detta får mig att tänka på dem.....Det stundar allvarstider på de religiösa,sociala,ekonomiska,politiska planen,mm....Men vi har en framtid och ett hopp i vår Herre Jesus Kristus,Ära vare Hans underbara namn!!!Han lever och är Densamme!!!...Fick nyss in ett underbart tacksägelseämne om en syster i församlingsgemenskapen som vi har bett för,angående trycket i hennes öga.....Hon var och kontrollerade detta,och det fanns ingenting att anmärka på,efter förbön härhemma!!!De kunde inte förklara detta!!! Tack Jesus!!! Ha en fortsatt fin och välsignad dag!!!Kramar!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Marguerite!
  Det var verkligen goda nyheter! Underbart att få vara med om under!Tack Jesus! Bön fungerar! Tack för att du berättade denna gläjdande och uppmuntrande nyhet! Kramar!

  SvaraRadera
 3. Ja jag vart nog lite chockad av jordbävningen i USA nu, och i just den delen. Om det varit i Kalifornien så kanske man kunnat ana det, men detta...

  Men direkt så kommer experterna och vetenskapsmännen och säger att det är inget ovanligt...helt otroligt. Samma sak säger de om Sverige, att det händer jordbävningar då och då i Sverige, fast det tycker jag låter märkligt, för när jag tänker på jordbävningar så tänker jag på saker som märks...


  /Andreas

  SvaraRadera
 4. Det finns snart inget kvar, som kan chocka en längre. Jag tror Gud, sänder sina domar över länder, och städer, för de har vänt ryggen åt Honom, och ge sig hän åt syndigt levene osv...Jag undrar, vad den där robonauten ska göra ute i rymden ? Ha en fin kväll Myrra. och njut av friden, med mig, innan domen kommer till Sverige. Kära kramar! Ps: Fast friden äger vi ju i Jesus ändå, kom jag just på. Ibland är jag rätt trög!Haha!!!

  SvaraRadera
 5. Hej Andreas!
  Ja, så är det nästan alltid, att man försöker att ge naturliga förklaringar på det mesta. Men en dag kommer alla forskare och vetenskapsmän att bli överbevisade och det står i Guds ord att "Vetenskapen ska stå där med skam"! Den dagen kommer, det är jag till 100% övertygad om, eftersom Guds ord säger det. Men tack och lov så finns det forskare som har sett så mycket av den andliga verkligheten att de inte längre tvivlar varken på Gud som Skaparen eller på Jesus som Guds son och vår Befriare!
  Ha det riktigt gott under veckan Andreas! Många kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Hej Vanja!
  Nej du är då långt ifrån trög, tvärtom, en av de som är mest på allerten! Tack och lov för det! Nej, jag blir också tyngd vid tanken på att vi snart kan stå inför domen, eftersom skörden är kvar ute på åkrarna i mängder! Man bär ständigt de ofrälsta med sig i sitt hjärta och ber Gud om Nåd att få vägledning hur vi ska vara mest effektiva så han får använda oss med kraft, för deras räddning. Men än är det dag, och vi får verka medan dagen varar...
  Många kära kramar!

  SvaraRadera

Kommentar: