07 augusti, 2011

Solen fortsätter med sina stormar…

image

http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2011/08/06/subsiding-solar-storm-and-new-sun-spot-1267/

Jordens magnetfält genljuder fortfarande av den 5 augusti - explosion  som utlöste en av de starkaste jordmagnetiska stormarna i år. Registrerad som 8 på en  0 till 9 "K-index" skala av magnetiska störningar, utlöste stormen vid sitt maximum norrsken över hela Europa och i många nordliga amerikanska delstater. En mindre solvinds ström som följer  ska nå jorden omkring 8-9 augusti –Rymdväder

Ni329548

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=555&PID=416

Tidningen Inblick, som är den kristna svenska TV-kanalens tidning hade en artikel inne som var skriven av en präst i Svenska kyrkan, Hjälmseryds församling, vid namn Anders Griph. Artikeln grep tag i mig för den var så sann och återgav mina egna tankar som jag brottats med den sista tiden.

Artikeln heter “ Inför människor eller inför Gud”? Artikeln är för lång att skriva här men klicka gärna på länken här under bilden av de rosa rosorna så kommer du direkt till artikeln i tidningen “Inblick”. Det vore intressant att läsa ifall också du har upplevt att den tid vi lever i faktiskt är väldigt lik den tid som artikeln berättar om. Vi behöver rannsaka oss själva varje dag och be om Guds ledning för varje dag!

Natt till fredag drunknade antagligen en ung kille på 19 år här i sjön. Jag vet att det kom in ett larm om drunkningstillbud till polisen under natt till fredag och de har letat och sökt både med helikopter och olika sökningar, men hittills har jag inte hört något positivt att de skulle ha funnit pojken vid liv. Det senaste jag hörde var att kyrkorna här i Arvika hade öppet med team som hjälpte till att stötta vid kris och chock för de drabbade och inblandade. Men som sagt jag har inte hört att pojken har hittats ännu, så det verkar tyvärr som det har gått illa.

Här är det liv i luckan i natt, och natten som gick, eftersom Arvika Hamnfest pågår den här helgen. Jag hör ju uppträdandena lätt in till mig genom mitt öppna fönster, men bilarna överröstar för det mesta scenens musik med sin egen musik.

image

 

Fyrbåken blinkar:

star5

Början av Jesu avskedstal

(Johannesevangeliet kapitel 14, vers 1 – 10.)

“Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Skulle jag annars säga att jag går bort för att bereda plats för er? Och om jag nu går bort och bereder plats för er, så skall jag komma tillbaka och hämta er till mig, för att också ni skall vara där jag är. Och vägen dit jag går, den känner ni”. Tomas sade: “Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?” Jesus svarade: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Om ni har lärt känna mig, skall ni också lära känna min Fader. Ni känner honom redan nu och ni har sett honom.” Filippos sade: “Herre, visa oss Fadern, det är nog för oss.” Jesus svarade: “Så länge har jag varit tillsammans med er, och ändå känner du min inte, Filippos? Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du då säga: Visa oss Fadern? Tror du inte att jag är i Fadern och Fadern i mig? De ord jag säger er, dem talar jag inte av mig själv, Fadern är i mig och utför sina gärningar.

2 kommentarer:

  1. Nu syns du ännu tydligare på min blogg. Kom och kolla så ska du få se. Hoppas det renderar dig till att få fler läsare

    SvaraRadera
  2. Tack,Tony! Vad gulligt! Jag trodde du hade "Bloggsemester" så jag har inte hälsat på dig på ett tag. Men nu ser jag att jag har mycket att läsa hos dig! Det ser jag verkligen fram emot! Guds välsignelse önskar jag dig och de dina Tony! Tack än en gång för din omtanke!
    Kramar!

    SvaraRadera

Kommentar: