06 december, 2011

Mörka moln vid horisonten i juletider…

image

Medan vi som bäst förbereder oss för vårt julfirande, kommer rapporter om en annan sorts förberedelser som pågår i Mellanöstern. Syrien och Israel förbereder regionalt krig omkring mitten av december 2011 och mitten av januari 2012 enligt en allvarlig rapport från nyhetsmedier. Länken finns här på engelska. http://www.debka.com/article/21543/

En efter en överger länderna Israel, landet står snart ensamt kvar, men det är precis vad som Guds ord säger ska ske i den sista tiden. Gud har inte glömt Israel och därför tänker jag inte gå in i någon diskussion om vad som är rätt och vad som är fel. Jag läser så många olika insändare där människor hugger till höger och vänster för att försvara det de tror är det rätta när det gäller Israel och dess rätt att finnas till. Nej, vänta och se. Det ska visa sig att Guds ord kommer att stämma till punkt och pricka. Skulle Han som ÄR sanningen ljuga? Det Gud har sagt, det håller Han! Vi som är troende vet det redan och de som ännu inte har kommit till tro, kommer att få se att bibelns ord var sanning.

En jordbävning skakade Galileen och Golanhöjderna på söndagskvällen. Den var på 3,8 i styrka, alltså inte så stark, men tillräckligt stark för att skrämma människor som vid tiden för skalvet hade lagt sig för kvällen i sina sängar. Vädret är extremt på många platser och jordbävningsrapporter kommer så tätt att vi inte ens hinner rapportera om dem alla. Vi ser bilder på raserade hus och människor som står bredvid och ser på förskräckelsen.

image

Och en stor nackdel med vår tekniska värld, vet du vad jag tror att det är? Att vi blir lätt avtrubbade för det vi läser eller hör eller ser! Någon minut efter att en katastrof har hänt kablas det ut över hela världen och där står vi och blir fullproppade med information från världens alla hörn. Jag tror inte vi klarar att ta in allt, utan ett slags försvar blir att vi sätter på ett filter, för att inte själva gå sönder invärtes över allt vi ser. Efter ett tag har vi liksom  vant oss vid de hemska bilderna, och kanske berör de oss inte på samma sätt som de gjorde de första gångerna.

image

Glöm inte bort att när vi känner oss maktlösa, så är vi egentligen inte det. Vi kan gå i bön till Gud och be i Jesu namn, om just det som har gripit tag i vårt hjärta. Kanske är det just det där som du själv upplevde att det grep tag i dig på ett alldeles särskilt sätt, som är din uppgift att bära fram i bön inför Gud. Tro inte att det är förgäves! Din bön som du ber i Jesu namn, kan betyda ALLT! Kanske får du aldrig reda på hur stor betydelse din bön fick! Men redan när din bön lämnar dina läppar sätts makter i himlen i beredskap för att möta ditt behov och din bön. Våga lita på det, bön är en mäktig kraft och en väg som Gud själv har visat oss att vi ska använda oss av. Vi får komma ihåg att tacka Gud också, tacka för allt som vi har att vara tacksamma för. Det gläder Faderns hjärta och gör också oss själva glada och medvetna om hur mycket vi faktiskt har att tacka för.

Fyrbåken blinkar:

star5

(Psaltaren 37, vers 5.)

Befall din väg åt Herren och förtrösta på Honom – Han skall göra det.

 

7 kommentarer:

 1. Guds ord och löften,ej kunna svika,nej de står fasta som urtidsbergen!!!...Det som ska ske,det kommer att ske,fast man tycker att det går så fort nu,,,ändå spännande...men man lider med de som är utan Herren och utan hopp...Vi får i alla fall verka där vi är satta att vara och göra det lilla vi kan...Tack för dina rapporter om vad som händer och sker!!! Ha en fin och välsignad dag!!!...(har du någon snö ännu???)...KRAM!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Marguerite!
  Ja, AMEN! Guds ord står fasta som urtidsberget! Den sången tycker jag mycket om, vilken uppmuntrande text att hålla fast vid när det är motgångar och kamp!
  Nej, här i Arvika är vi snöfria ännu så länge. Men den kommer nog när som helst nu...
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 3. Herren är A, och Han är O. Början och änden ! Ja, vi får bida, och styrken våra hjärtan, ty Herrens tillkommelse är nära. Han är den Han sagt sig vara. All makt ligger i Hans händer, oavsätt människans fåfängliga försök, att styra världen. Gud kommer att bevara Israel,och alla de andra länderna få stå med förvåning, skam och förskräckelse när Herren ingriper. Må vi höja våra böner till den Allsmäktige levande Guden, om frälsning och befrielse, innan basunljudet ljuder och Jesus kommer på skyn. Tack för ännu ett sanningens budskap idag, älskade Myrra. Herren må rikligt välsigna dig. Kramar !

  SvaraRadera
 4. Hej Vanja!
  Min kära vän, jag skriver under på varje ord du här skriver. Jag är så tacksam att vi står tillsammans för att berätta om Jesus. Vi lär komma att behövas. Var på vanlig tv, vanliga nyheter och i tidningar ska människor få höra om Jesus? Det måste finnas kristna människor som redan har mött Jesus som berättar om Honom och du och din syster är riktiga fyrbloss i mörkret, det riktigt sprakar av ljus omkring er och jag är så tacksam för det! Tack för allt ni gör och fortsätt med friskt mod framåt! Herren ska själv leda och välsigna er!
  Kramar om dig!

  SvaraRadera
 5. Jag vill tillägga att det finns underbara möjligheter att se kristen tv 24 timmar om dygnet, att få fylla sig med sådant som bygger upp i stället för sånt som river ner. Det är i alla fall min åsikt om alla hårda deckarfilmer, mord, misshandel, otrohet, skvaller m.m. att de förstör vår inre frid och glädje. Det finns kristna radioprogram som vi kan höra 24 timmar om dygnet som spelar härlig uppbyggande musik med texter som fyller med glädje och frid. Det är bl.a. de kanaler som finns i menyn högst upp i Fyrbåken, Vision Norge, Kanal 10, Radio 10 Classic, Kanal 10 Norge. Sen har vi också mycket bra program från Cymabal-Tv som sänder i både Vision Norge och Kanal 10.
  Du som inte har en parabol för de kristna programmen kan se dem via datorn. Det är bara att klicka på menyn högst upp i Fyrbåken och därefter på tv-rutan med webbtv när du kommer in till respektive sidor och sen njuta.

  SvaraRadera
 6. Jag var inne ock "tjuvkikade" på din Webb-tv, i går kväll vid sex-tiden...( utan att betala licens ) Hihihi !!! / Kram !

  SvaraRadera
 7. Hej Vanja!
  Det gjorde du rätt i Vanja, du är mer än välkommen! Det är så mycket bra musik och många bra vittnebörd, ja trosstärkande helt enkelt! Jag ser också mycket på Vision Norge, som har direktsändningar nästan varje kväll. Alla som har parabol och kan ta in Sirius eller Thor-satelliterna, kan se de kristna kanalerna! Och där behöver man faktiskt inte betala ett öre,hihi... de ligger faktiskt "free to air" så de är kostnadsfria! Toppen!
  Kram på till dig, Vanja!

  SvaraRadera

Kommentar: