12 december, 2011

Uppmuntrande undersökning…

Nu har de gjort en undersökning om hur evangelisation via Internet lyckas.

0-26pl

De har kommit fram till att det är ett effektivt sätt att evangelisera, tvärtom vad man tidigare har trott. Ler Över hälften av de som via Internet har fattat ett beslut att följa Jesus, har därefter delat sin tro med andra, avslöjar en Global Media Outreach-studie. Studien som kallas Kristet tillväxt index har gjorts på 100 000 människor från hela världen och visar att 34 % läser bibeln dagligen och ber minst 10 minuter om dagen. Anmärkningsvärt glädjande säger de, eftersom man tidigare trodde att Internet evangelisation bara handlade om ögonblick som glömdes bort senare när man läst det, men nu har det alltså visat att människor fortsätter att växa i sin tro efter att de i sitt hjärta har tagit ett beslut.

Global Media Outreach är en global tjänst som presenterar evangeliet online via webbplatser. Mer är 15 miljoner människor har tagit ett beslut att följa Jesus Kristus, sedan Global Media Outreach grundades år 2004! Förra året bröts ett rekord, då valde på en enda dag, 687 000 människor att ta ett beslut att följa Jesus! http://www.christianpost.com/news/study-reveals-internet-evangelism-is-effective-64584/

92

Och nu visar det sig alltså att människor förstår mer och mer av det de läser och tar vara på det, tar det till sitt hjärta och gör något bra av det. Det var riktigt uppmuntrande läsning! Det är inte bortkastad tid, när vi berättar om Jesus, det lägger sig som pärlor i människornas hjärtan. Kanske känner de inte att de behöver det vi säger i dag. Men pärlan har fallit ner i hjärtat och lagt sig i hjärtats fördolda. En dag kommer kanske just denna människa till ett stadie i livet när allt förändras och rådvillheten är stor. Just då upptäcker hon eller han pärlan som har legat där och bara väntat på att få bli använd. Då blir ordet levande på nytt och det ord som Gud sände ut den gången vände inte fåfängt tillbaka förrän det hade verkat vad det var utsänt till att göra. Det är därför som Guds ord är ett levande ord.

Jewish-Avatar-Icon04

Vi kan läsa en bibelvers 100 gånger och inte märka något speciellt, men när vi läser den nästa gång, så kommer helt plötsligt en ny sorts förståelse över versen och helt plötsligt SER vi vad det står där, orden blir på något sätt levande och sätter igång att verka det de ska verka – de ska verka gott i vårt liv! Så därför är det så viktigt att läsa, för det vi inte tycker att vi behöver i dag, kan vi behöva längre fram och om vi då varje dag har fyllt oss med Guds ord, bibeln, då har vi ett förråd att ta av, plocka fram det goda ur vårt goda förråd. Om vi inte fyller vårt inre med den goda undervisningen, då är det tomt den dagen vi behöver dem. Då har vi inte denna skatt att ta av, att hämta kraft ur. Så läs och ta emot, om du inte förstår allt du läser så läs ändå, vi kommer att förstå, tids nog, när vi som mest behöver det.

Ha nu en fin och välsignad ny vecka! Mycket händer ute i världen, och jag tror inte för ett ögonblick på att de har löst problemen kring ekonomin inom EU eller någon annanstans i världen. De bara sparkar till bollen en bit, bollen med problemen som har gått för långt för att lösa. Den rullar en bit, och lägger sig att vänta med samma problem kvar, kanske ännu större nästa gång det är dags för nästa spark. Om jag har fel i min bedömning, det får tiden utvisa.

Fyrbåken blinkar:

fyrbåken blinkar

(Matteusevangeliet kapitel 6 vers 33 - 34.)

Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni får allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

10 kommentarer:

 1. Det var sannerligen en välsignad läsning utav dig vännen, så här på morgonen. Vi vet ju att Guds ordet aldrig vänder fåfängt tillbaka, utan att det verkar som Gud vill. Ibland så suckar man och tänker: Vad är det för mening ? Men efter detta inlägg så, har man fått "nya vingfjädrar" igen. Tack kära vän ! Var välsignad och många kramar ! Ps. Ser att även du har "julpyntat" lite på din blogg. Jättefint.

  SvaraRadera
 2. Ja,det var en uppmuntrande undersökning!!!...Det behövde vi,ha,hahaha...Tack och Kram!!!

  SvaraRadera
 3. Hej Marguerite!
  Ja, det var riktigt uppmuntrande att läsa! Jag tänker mest på de som ännu inte har tagit emot Jesus i sitt hjärta. Det är de jag vill väcka mest av allt, medan vi har tid kvar att omvända oss. Sedan är jag innerligt tacksam för varenda en som vill komma in på Fyrbåken och hälsa på! Varenda en gör mig så glad!

  Kram till dig min fina vän! Önskar dig en välsignad vecka under Herrens ledning!

  SvaraRadera
 4. Hej Vanja!
  Tack för för uppmuntran och gläjden du ger! Det behöver vi få ibland. Jag tänkte särskilt på dig när jag läste om denna undersökning, för trots dina fantastiska väckelsebudskap, så får du kanske aldrig reda på vad som händer inom människor som läser dina tydliga budskap. Men här ser vi vad det beyder, trots allt!
  Allt eftersom mörkret kommer att breda ut sig över jorden, så kommer människor mer och mer att söka sig mot ljuset, det är vad jag tror. Så vare sig det är vid datorn eller ute mitt i vardagen i mötet med människor, så är vår berättelse lika mycket värd och kan göra skillnad, mellan liv och död för människor. Den som finner ljuset, vill inte mer tillbaka in i mörkret.
  Jag tackar Gud för dig Vanja! En kämpe med ett hjärta sprängfyllt av Guds kärlek att ge vidare av. Desto mer du ger ut, desto mer fyller Herren på!
  Kramar till dig! Var välsignad!

  SvaraRadera
 5. Tusen takk for oppmuntrende inlegg,og mail kjære søster!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vil dere være snill å be for en søster
  og hennes familie?
  Jesus vet hva det er,og ingenting er umulig for ham.
  Fint om dere får med flere.
  Hilsen fra Katthult.

  SvaraRadera
 6. Hej Jan Samuel!
  Ja, AMEN! Ingenting är omöjligt för Honom! Jag vill självklart vara med och be! Vi ska hjälpas åt, det är kraft i det!
  Allt gott till er, Jan Samuel!

  SvaraRadera
 7. Tusen takk Myrra,og Gud velsigne deg og dine!!!
  Hilsen Jan Samuel.

  Bønn er sukk fra et sorgtynget hjerte
  Bønn er tanker unnfanget i smerte
  Bønn er gråt når vi ikke har ord
  Bønn er tillit når svakest vi tror
  Bønn er det ingen andre kan høre, men
  som klart blir oppfanget av frelserens øre
  Bønn er hvile i løftet vi har, for alt
  før vi ber har Jesus et svar…

  SvaraRadera
 8. HALLELUJA,NÅ BLE JEG MINNA PÅ ET VIDUNDERLIG VERS TIL DEG MYRRA.
  RUTS BOK 3 VERS
  11 Så var nu inte rädd, min dotter. Allt vad du säger vill jag göra for dig. Alla i stadsporten vet att du är en ärbar kvinna.

  JEG BER FOR DEG NÅ SØSTER.
  TAKK KJÆRE JESUS, FOR AT DU SKAL GI VÅR KJÆRE SØSTER KRAFT,STYRKE,GLEDE OG FRED.VELSIGN HENNE KJÆRE FAR SOM BARE DU KAN. AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hilsen med Guds rike velsignelse fra Katthult!!!

  SvaraRadera
 9. Åh, en sådan välsignad text! TACK!
  Gud välsigne dig, Jan Samuel!

  SvaraRadera
 10. Och jag tackar dig från mitt hjärta! Detta tas emot med glädje och det känns som balsam på sår!Tack tack snälla du! Jag är så tacksam för att du var Gud lydig i rätt tid så jag kunde få vägledning just nu!

  Jag glömmer inte heller bort dig och din familj i bön!
  Guds välsignelse i rikt mått!

  SvaraRadera

Kommentar: