15 januari, 2012

Kärleken till makt och pengar…

image

Jag tänker på hur kampen om makt och pengar just nu står i fokus i världen och hotar hela världsfreden. När världsekonomin vacklar, då är det fara på färde också med fred och stabilitet. Inget kan trigga igång krig så som när det handlar om att äga makt och pengar. Mina tankar går till alla de gånger i Bibeln när Jesus tog upp frågan om pengar. “Kärleken till pengar är roten till allt ont” sa han på ett ställe. Han sa inte att det var pengarna i sig själva som var roten till allt ont, för vi behöver ju trots allt pengar för att kunna handla mat m.m. Nej det var kärleken till pengar han sa var det farliga, som driver människan åt ett håll som förstör både för människan själv och för de hon möter under sin livsvandring. 

Han sa också att “ni kan inte tjäna både Gud och mammon”. Mammon stod för girighet, makt och pengar, som en ambassadör från själva helvetet. Tänk så många som har blivit förblindade och förledda av maktbegär och penning-kärlek.

Men det finns ju också de som som kan äga mycket pengar, men de har inte kärlek till pengarna i första hand, utan har lärt sig att bli förvaltare av det de fått sig anförtrott. De använder sitt förvaltarskap förståndigt och tänker inte bara på sig och sitt. De bryr sig inte om makt utan lever ärligt och trofast och gör så gott de kan med sitt förvaltarskap. Heder åt dem!

image

Vi föds nakna och utan ett öre hit till jorden. När vi ska lämna jorden går vi iväg utan ett enda öre, hur mycket guld och glans vi än äger här på jorden. Vi lämnar jorden lika tomhänta som vi var när vi kom hit en gång  och när vi kommer till evighetens gräns, så kan vi inte tillgodoräkna oss en enda krona av det gods och guld som vi kanske ägde på jorden. Inte heller blir vi mer respekterade även om vi hade stor makt bland människorna på jorden. Det räknas inte alls. Då är det bara en sak som räknas: Har vi tagit emot rening och förlåtelse från Jesus Kristus så vårt hjärta har blivit tvättat rent från synd? Det kan vi aldrig göra i egen kraft, hur vi än försöker. Det finns bara en som kan det och Hans namn är Jesus. Han stöter aldrig bort den som kommer till Honom, utan Han gör allting nytt och upprättar oss och ger oss en nystart, med frid och en ny kärlek med helt andra värden än tidigare. Vi får ta emot Nåden, och får förlåtelse för våra synder, priset är betalat redan, det gjorde Jesus på korset.

image

Nu vaknar allt fler människor till sans över den utveckling som jorden och människorna som bor på den  har kommit in i. Allt fler börjar söka sanningen och det finns ett stort hopp och en stor glädje från himlen över dessa som vaknar upp. Tillhör du den skaran vill jag gratulera dig av hela mitt hjärta för söker du ärligt efter sanningen och ber Jesus att Han ska visa dig vägen – så kommer du också att finna den! Och du vill aldrig mer ha det gamla tillbaka! Gud välsigne dig om du är en sökare och Gud välsigne dig som redan har funnit Jesus för du kan hjälpa och vägleda andra du är i kontakt med. Bakom allt står hela himlen och jublar för att just du  är på väg åt rätt håll – på väg att finna, du som söker. Och på väg att rädda från helvetet, du som visar vägen till Jesus!

 

 

 

Fyrbåken blinkar:

star5

(Job kapitel 11, vers 17 – 18.)

“Ditt liv skall då stråla klarare än middagens sken, och kommer mörker på, så är det som en gryning till morgon. Du kan då vara trygg, ty du äger ett hopp, du spanar omkring dig och går sedan trygg till vila.”

6 kommentarer:

 1. Denna sång kom till mig, när jag läste ditt fantastiska inlägg Myrra: Om du vinner jordisk makt och ära. Vinner världens gunst och härlighet. Men förlorar vad Guds nåd kan giva. Tomt blir livet, mörk din evighet...Vad är vinst om du din själ förlorar. I en mörk och tidlös evighet. Vad är lycka, om dess glans förbleknar. Inför dödens kalla verklighet...Herrens rika välsignelser och kramar ! / Det är lite tråkigt, att jag fortfarande inte kan se, dina svarskommentarer på alla föregående inlägg. Sidorna är fortfarande helt vita ??? Har jag samma problem, eller kan du se mina ? Skriv en rad till mig i så fall, kära du !

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen sant det du skriver Myrra. Så viktigt att vi förvaltar det Herren gett oss. Och
  glädjen att få dela med sej är väl härlig.
  Hoppas du får en underbar söndag.
  Kram från Marianne

  SvaraRadera
 3. Ja,man kan inte tjäna både Gud och mammon,,,det gäller att här förvalta rätt sitt pund!!!...Tack för det du delar med dig av här på Fyrbåken,som är just det den heter:En vägvisare och ett ljus, för dem som irrar omkring utan land i sikte!!!...Herren välsigne dig,vi tackade Jesus för dig i går på bönemötet,du är alltid med i våra tankar och böner...KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Marguerite!
  Tack min älskade vän för att ni tänkte på mig i går! Jag behövde det så mycket och är så tacksam! Gud välsigne er rikligt tillbaka för er omtanke!

  SvaraRadera
 5. Hej Marianne!
  Vad roligt att du är med oss här! Vi som redan är troende behöver varandra så mycket, till glädje, tröst och uppmuntran så vi orkar i uppförsbackarna! Tack för att vi får stå tillsammans! Önskar också dig en riktigt fin söndag! Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Hej Vanja!
  En sådan underbar sång! Vilken skatt ni har i alla era sångtexter! Sånger predikar på ett välsignat sätt och når lätt fram till människors hjärta. Där får ni i er familj och i Marguerites familj vara till extra stor välsignelse när ni sjunger och predikar i möten.

  Men tänk att det har krånglat så med kommentarerna! Omtänksamt att du berättar, jag är så tacksam för det. I dag bytte jag till en annan webbläsare och då försvann problemen för mig, så nu hoppas jag att också ni kan se kommentarerna.
  Önskar dig en riktigt fin dag! Många kramar!

  SvaraRadera

Kommentar: