06 mars, 2012

Ljus över himlen…

imageStora eldklot, antagligen stora meteorer lyste upp bägge halvorna av vårt jordklot och oroliga människor rapporterade till polisen och undrade vad det var. Den 5 mars lyste en stor meteor upp himlen i Australien, över Victoria och Tasmanien. Det beskrivs som ett glödande stort eldklot som syntes över himlen i ca 20 sekunder. Professorn och astronomen David Reneke säger att de rör sig mer långsamt och mer horisontalt, än vertikalt. Han säger vidare att om du någonsin ser en så fastnar den i ditt sinne för resten av ditt liv. News.au
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/03/05/fire-in-the-sky-mystery-fireball-sightings-reported-in-both-hemispheres-is-more-debris-hitting-earth/


image

Även över Storbritannien rapporterades på lördagen om ett starkt ljus och ett orange sken, till polisen i Skottland och Norra England. Polisen berättar att de nästan “drunknat” i samtal om ett ljust objekt på himlen väster om Skottland. De rapporterade att de sett “ett starkt ljus eller som en eld” på himlen och trodde att det hade hänt någon incident med flygplan. En skrev till Twitter att “efter att i 30 år ha studerat himlen är detta det bästa jag någonsin sett”. Polisen talade sen om att det kommit rapporter från hela regionen om en “boll av eld i skyn”. Bägge artiklarna är fritt översatta och finns att läsa om du klickar på länkarna. (Engelska) Telegraph
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/03/05/fire-in-the-sky-mystery-fireball-sightings-reported-in-both-hemispheres-is-more-debris-hitting-earth/


Fyrbåken blinkar:
(Psaltaren 121 vers 1 – 3.)
Jag lyfter mina ögon upp till bergen: varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig!

8 kommentarer:

 1. Wow!!!...Jag brukar stå och titta upp emot himlen och nu när det är klart väder,ser man allt så tydligt,,,men detta har jag tyvärr inte sett något av - men skulle gärna vilja,,,det är nog en spännande upplevelse!!!...Det blir nog ännu fler tecken på himlen framöver,skulle jag tro!!!...Tack för dina rapporter,det är så intressant att få följa med och se vad som händer och sker...Önskar dig en fin och välsignad dag!!!...KRAMAR!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite!
   Ja, tänk ända sedan jag var liten har jag älskat att titta upp mot himlen. Än i dag så kan jag titta i timmar på en stjärnhimmel, om jag har turen att vara där jag ser stjärnorna. Det gör jag inte så bra nu mitt i stan, därför blir det inte så ofta, men jag somnar med min blick mot himlen. På dagarna älskar jag också himlen, som jag aldrig tycker se lika ut. Inte ens en blå himmel tycker jag är lika en annan blå himmel. Där är skiftningar och olikheter, vackert och underbart... :-)

   Önskar dig också en välsignad dag! Kramar till dig!

   Radera
  2. "Det gör jag inte så bra nu mitt i stan,"

   Nä det beror väl på det som ibland brukar kallas ljusföroreningar...

   Radera
  3. Hahaha... det var ett bra ord! Så känns de faktiskt ibland när jag längtansfullt söker med blicken mot stjärnhimlen och möts av ett ilsket lysrörsljus från någon gatlampa som bländar mig! Det är nog tur att det är ljust i stan, det skulle vara farligt annars. Men för stjärnhimlens skull så vore det fint med mörker. Hemma på landet, där släcktes alla gatlamporna 24.00. Jag kom ofta från jobbet strax innan. Då borde jag vara trött, men om det var stjärnklart hamnade jag ofta ute på trappan med en kikare i näven eller i sängen, vänd mot fönstret och kikade på de gnistrande stjärnorna. Ofta flammade norrskenet i böljor borta i norr och stärnfall och satelliter följde jag med stort intresse.
   Ja, naturen har så mycket vackert att ge till oss.
   Sov gott Andreas. Kram!

   Radera
 2. Mycket intressant Myrra. Man kan ju bara undra vad som händer, om ett sådant eldklot skulle träffa jorden ? Himmel och jord må brinna. Höjder och berg försvinna. Men den som tror skall finna, löfte de står kvar... Snart är dagen här, när vi står framför vår underbare Jesus, och våra nära och kära...Tack för ditt inlägg, kära du. Många kramar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Ja, på tal om eldklot som befaras träffa jorden så fick jag en länk från en anonym vän, som du kan se längre ner här. Det är ruggigt.
   Jag älskar den sången! Tänk vad väl det märks när sånger är födda av Den Helige Ande! De håller i alla tider och berör ständigt och starkt, det sjunger AMEN i mitt hjärta när jag läser texten! Tack min kära vän! Kram, kram! Frid och Nåd från Herren!

   Radera
 3. En intressant länk ang. väder o himlafenomen o ändtid. asteroid to impact earth 2013

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Tack för länken!Jag ska kolla närmare på den så fort jag får tillfälle!
   Gud välsigne dig och tack än en gång!

   Radera

Kommentar: