28 maj, 2012

Nyhet om Jesu korsfästelse…

God bless you kors

Enligt en nyhet så har amerikanska och tyska geologer hävdat att de har upptäckt det exakta datumet när Kristus korsfästes, rapporterar internationella Geologi Review. Enligt rapporten som publicerades i den akademiska tidskriften förra veckan, upptäckte forskarna att Kristus blivit korsfäst fredagen den 3 april år 33 AD. Detta har de kommit fram till när de har analyserat den seismiska aktiviteten i närheten av Döda havet och berättelserna i Nya Testamentets första bok, Matteusevangeliet.

I Matteus 27 verserna 50 – 54 står det så här: Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan. Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, och gravarna öppnade sig. Många kroppar av avlidna heliga uppväcktes, och efter hans uppståndelse lämnade de sina gravar och gick in i den heliga staden och kunde ses av många. När officeren och de som bevakade Jesus tillsammans med honom såg jordbävningen och det andra som hände, greps de av stark fruktan och sade: “Den mannen måste ha varit Guds son.”

Forskarna hade upptäckt två jordbävningar i jordprover från Döda havet som visade att den senare jordbävningen hade skett mellan år 26 AD och 36 AD, vid den tidpunkt då Pontius Pilatus var prokurator i Judeen så som alla fyra evangelieböckerna i bibeln berättar. Genom att sedan sätta samman flera ledtrådar från Matteusevangeliet, kombinerat med den judiska kalendern och astronomiska data, visade forskarna på dagen 3 april år 33 för korsfästelsen med en rimlig grad av precision, sade tidskriften.

Jag tycker att var och en som läser detta ska tänka på att det är forskarresultat och inte nödvändigtvis behöver vara exakta sanningen. Men det är intressant att se hur man ger bibelns berättelser rätt i upptäckt efter upptäckt. Var och en får pröva detta själv. Jag ville bara berätta för dig att de just har rapporterat den här nyheten över hela världen. Det viktigaste är dock ATT JESUS LEVER och inte det exakta datumet när han dog. JESUS LEVER och snart ska vi få se det med egna ögon VAR REDO!

Här finns artikeln: http://en.rian.ru/science/20120526/173689533.html

Fyrbåken blinkar:

1star5

(Jesaja kapitel 53, vers 5.)

Ja, Han var sargad för våra överträdelsers skull och slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom, för att vi skulle få frid, och genom hans sår blir vi helade.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Myrra. Det viktigaste är att Jesus är uppstånden och lever och kommer tillbaka. Sedan kan man ju forska och spekulera, men på samma gång kan det bli ett vittnesbörd för andra människor. Tack för dina välsignade rapporter kära Myrra. Ha en välsignad god natt i Jesu frid. Kramisar !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Ja, det kan föra det goda med sig att det blir ett vittnesbörd för de som tror att Bibeln är en saga. Kan vara bra när det liksom kommer svart på vitt om olika händelser, de gräver fram bevis på olika saker. För många kan det nog vara lättare att tro när man får mer konkreta bevis. Ungefär som Thomas tvivlaren, som först ville undersöka Jesu sår innan han vågade tro på att det verkligen VAR Jesus. Jag blir så rörd av den händelsen, för Jesus mötte honom inte med irritation utan Han visste att det var svårt för Thomas att tro, så han fick göra sin undersökning och sedan kunde Thomas tro. Ja, måtte många komma till tro på Jesus Kristus, Guds son! Amen!

   Många kramar tillbaka! Tack för att du hälsade på!

   Radera
 2. Jag tycker att det är väldigt intressant och spännande!!!
  Det är roligt att du delar med dig av rapporter från olika håll och värdefullt att få ta del av...
  Tack och KRAAAM!!!
  Herrens välsignelse!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite!
   Ja, jag tycker också att det är så intressant att få läsa nyheter som ansluter till Bibeln.
   Tack för kramen! Du får en stor sommarkram tillbaka med önskan om allt gott från himlen!

   Radera

Kommentar: