24 maj, 2012

Vad är detta…?

0190[1]

Bryssel vill ha e-identiteter för EU-medborgare

Europeiska kommissionen vill lansera en omfattande översyn av reglerna för personliga dokument med syfte att göra elektroniska identiteter av hela EU. Men förslaget möter troligen motstånd från medborgarrätts grupper och medlemsstaterna om identitetskort inte finns. Neelie Kroes, kommissionär för EU: s digitala agenda, kommer  i början av juni att presentera  ett nytt lagförslag som syftar till "att underlätta gränsöverskridande elektroniska transaktioner" genom att anta harmoniserade elektroniska signaturer, e-identiteter och elektroniska tjänster autentisering (MKB) i EU-länderna, enligt ett internt dokument  av EurActiv.

En elektronisk identitet kan bekräftas genom certifikat och e-signaturer. I allmänna termer är en elektronisk signatur en identifiering eller underskrift i elektronisk form. Det kan variera från en skannad signatur till ett personligt Identifikations nummer (PIN).
Av e-signatur direktivet anges endast att en avancerad elektronisk signatur "unikt länkar signaturen till undertecknaren." 

Slut på min fria översättning till sidan som du finner här: Till Euractiv.com

Hmmmmm… känner mig som ormen som vaknar i vaggan på julafton i Kalle Anka och misstänksamt kikar sig omkring… och jag vill INTE liksom honom vaggas till sömns igen av tjuven!  bigthink[1][4]

Fyrbåken blinkar:

1star5

(Andra Timotheosbrevet kapitel 2 vers 15.)

Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, som en arbetare som inte har något att skämmas för, en som rätt utlägger sanningens ord.

 

2 kommentarer:

 1. Det var bra sagt om vaggan där Myrra. Tänk vad många det är som vaggas till söms idag. Just nu får man vara väldigt på sin vakt, och endast lita på Herren. Vi får ropa ut och varna människor för allt detta som kommer smygande, innan snaran dras åt. Herrens dag kommer som en tjuv, och må vi vara vakande och bedjande. Hoppas många vänder om från den onda väg de vandra på. Tack kära Myrra för ditt allvarliga inlägg. Önskar dig en välsignad Pingst, och Herren är med dig. Tusen Kramar till dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Ja, det är mycket, mycket allvarliga dagar vi lever i! Precis som du själv hänvisar till: Jesus själv varnade gång på gång när det gällde den sista tiden: "Håll er vakna! När ni minst anar det så kommer tjuven!"
   Tack för din hälsning! Jag önskar också dig en välsignad helg, Den Helige Andes högtid!
   Många kramar till dig min älskade vän!

   Radera

Kommentar: