17 juli, 2012

Kollaps för FN:s Syriensamtal…

Mörka moln

Utdrag från Svenska Dagbladet 17 juli 2012.

Ryskt veto stoppar en FN-resolution om president Bashar al-Assad, sedan Syriensamtalen kollapsat i FN:s säkerhetsråd.  Syriens president Assad kommer att använda kemiska vapen mot oppositionens styrkor, uppger Nawal Fares som är den första ambassadören som hoppat av sitt uppdrag för landet. Enligt Fares kan sådana vapen redan ha spritts ut, skriver Svenska Dagbladet i dag den 17 juli. Det växande inbördeskriget i Syrien oroar USA djupt, säger både utrikesdepartementet (UD) i Washington och militärhögkvarteret Pentagon. Och nu förstärker USA:s flotta sin närvaro i Mellanöstern med två hangarfartyg, sade Pentagontalesmannen George Little på måndagen.  UD-talesmannen Patrick Ventrell uttryckte fruktan för ett värsta-scenario med ett sekteristiskt blodbad som ”spiller långt utanför gränserna”.

Detta var bara ett utdrag ur artikeln i Svenska Dagbladet. NewYork TT-AFP

Läs mer i Svenska Dagbladets artikel som du kommer till genom att klicka på länken här nedanför.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kollaps-for-fns-syriensamtal_7349900.svd

 

Fyrbåken blinkar

501

(Efesierbrevet kapitel 6, vers 13 – 18)

Ta därför på er Guds rustning, så att ni kan göra motstånd på den onda dagen och stå upprätt efter att ha fullgjort allt. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte och sätt som skor på era fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred. Håll ständigt trons sköld framför er, med den skall ni få den ondes alla brinnande pilar att slockna, och grip frälsningens hjälm och andens svärd, som är Guds ord. Gör det under åkallan och bön och be i er ande varje stund.

2 kommentarer:

 1. Tänk Syrien som för 2000 år sedan var en del av den väckelse som utgick ifrån Efesus då hela mindre Asien blev evangeliserat och som i och med de fick åtnjuta vederkvickelse från himlen. Men så går det när man byter ut Gud han som har skapat oss och som vill alla människor väl och inför andra gudar.För islams gud och vår Gud är inte samma och kommer aldrig att bli det heller samma Gud.Ja när alla andra sedan har avpoliterat han som vill oss alla väl och inte lyssnar till honom utan tror att de klarar detta på sitt eget sätt ja då blir det som det blir. Var är denna världen visa var är de kloka jo de finns men de får inte komma till tals. Nationer i hela världen lyd vad Gud har sagt i sitt ord och ni får det mycket bättre på alla platser ni styr över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bert osså Arvid!
   Ja, tänk ändå hur annorlunda allt kunde ha sett ut om inte vi människor hade gått vår egen väg! Trots att man blir bedrövad över utvecklingen så är det ändå intressant att se hur Bibelns platser på nytt är så aktuella och att allt går precis så som Gud har sagt.

   Jag vet inte om vi är där ännu, men jag läser i Bibeln om hur Damaskus ska bli slagen till marken och bli en stenhop. Kanske är vi redan så långt framme i historien eller så är det långt kvar, endast Gud själv vet tidtabellen, men nu är det full uppladdning i Damaskus. Gud känner allt och inte en sparv faller till marken utan att Han känner till det. Måtte många komma till tro och bli räddade i denna allvarliga tid!

   Önskar dig en riktigt fin sommar Bert! Gud välsigne dig!

   Radera

Kommentar: