18 juli, 2012

Naturen…

Ett massivt isberg, större än Manhattan, har brutits loss från Grönlands glaciären. Det skedde måndagsmorgon den 16 juli enligt artikeln. Även om det här isberget inte uppnådde lika enorm storlek som det som bröts loss år 2010, så finns det konsekvenser, säger Andreas Muenchow, docent vid universitetet i Delaware i ett uttalande enligt artikeln. “Den grönländska inlandsisen som helhet krymper, smälter och minskar i storlek och ändrar temperaturerna i luft och hav och cirkulationsmönstret både i havet och atmosfären.

Slut på fri översättning av artikeln som var uppdaterad 17 juli 2012 i NBC News.com  Länken till den engelska artikeln finner du här under.

http://www.msnbc.msn.com/id/48211572/ns/technology_and_science-science/#.UAXUH_XaH-D

 

41

 

Forskare vill kyla ner jorden med solsprej

Två amerikanska forskare planerar att släppa ut tusentals ton av solreflekterande partiklar i atmosfären för att kyla ner jorden. Forskarna hoppas kunna motverka den globala uppvärmningen, men experter varnar för att ”solsprejen” kan få katastrofala följder.

Artikeln är publicerad i DN den 17 juli 2012 och skriven av Philip Ramqvist. Vill du läsa mer om detta så finns länken dit här nedanför.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-ska-kyla-ner-jorden-med-solsprej

 

Fyrbåken blinkar:

501

(Lukasevangeliet kapitel 6, vers 20 – 23.)

Han lyfte blicken, såg på sina lärjungar och sade: “Saliga ni som är fattiga, er tillhör Guds rike. Saliga ni som hungrar nu, ni skall få äta er mätta. Saliga ni som gråter nu, ni skall få skratta. Saliga är ni, när man för Människosonens skull hatar er och stöter bort er och smädar er och gör ert namn avskytt. Gläd er på den dagen och dansa av fröjd, ty er lön blir stor i himlen. På samma sätt gjorde ju deras fäder med profeterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: