18 september, 2012

Fälten mognar till skörd…

skördearbetare

 

 

 

Ni säger: fyra månader till, så är det dags att skörda. Men jag säger er: lyft blicken och se hur fälten redan har vitnat till skörd.

Joh. 4: 35

 

 

 

 

 

Fyrbåken blinkar:

501

(Jeremia kapitel 29, vers 13.)

Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig, om ni frågar efter mig av hela ert hjärta.

8 kommentarer:

 1. Frid,käraste Myrra!!!
  Ja,fälten har mognat till skörd och vi må därför be Skördens Herre,att Han sänder ut fler arbetare inför inbärgningen...
  Allt gott ifrån Himlen,till dig, lilla syster i Herren!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, Amen! Det behövs många skördearbetare. Tiden lider och det behövs mycket förbön för de som inte känner Jesus som sin personlige Frälsare och Herre. Jag önskar er Guds välsignelse och speciellt för det arbete som ni står uppe i! Tack för allt ni gör!

   Miljoner kramar tillbaka till dig min vän. Ha nu en fortsatt fin vecka!

   Radera
 2. Men om ni inte vill att Gud ska skicka vedermödar, därför att "det fortfarande finns de som behöver frälsas", men när är det arbetet då klart? I sånt fall kommer det aldrig nån Jesus tillbaka om man ska gå efter er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Dagen och timmern när Jesus återvänder till jorden, det vet inte ens Jesus själv, inte heller änglarna i himlen, endast Gud Fader vet. Så undervisade Jesus sina lärjungar när han fanns här på jorden.

   Guds ord säger att Jesus dröjer med att komma för vår skull för att vi ska få tid att omvända oss. Men en dag är tiden ute och då är det oåterkalleligt beslutat om dom över jorden och dess invånare. Den dagen kommer som en tjuv om natten säger Guds ord, alltså helt oförberett. Jesus gav oss rådet att hålla oss vakna och titta efter de tecken som Han gav oss i sin undervisning. Det viktigaste av allt är att söka Honom medan Han låter sig finnas. Att be om syndernas förlåtelse från ett uppriktigt och ångerfullt hjärta och sedan vända om och börja vandra tillsammans med Jesus. Som en skola där varje dag är en ny dag tillsammans med Honom. Vi får påminna oss om att han ÄR kärleken och kommer att ha all omsorg om oss så vi inte behöver frukta något. Håller vi oss intill Honom så kommer vi rätt till sist även om vi gör våra vurpor efter vägen.

   Han sa: "Jag ska ALDRIG lämna dig"! Det är ett ord att lita på!
   Ha det fortsatt fint under veckan Andreas!


   Radera
 3. Guds Frid kära Myrra ! Kom en sång till mig : Gå, gå skördeman gå, gå, gå skördeman gå...Ut att den ädla säden så...Gå, gå skördeman gå...!
  Synes dig vägen här stundom brant,
  är Herrens löfte dock likväl sant,
  Med mina ögon jag leder dig, och gör av öknen banad stig.../
  Herren har sagt gång på gång i de senaste profetiska budskapen att det är skördetid nu, så låt oss frimodigt träda fram att så i tid och otid, ty tiden är kort. Ha en rikt välsignad dag och många kramar ifrån mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika
   Tack min älskade vän för den sången. Om du visste vad väl jag behöver den nu. Den var uppmuntrande och gav hjärtat en glädjekick. Tänk så sant det är! Herrens säd är densamma, ädel - av finaste slag! Och öknen är lika svår att färdas i för oss, som den var en gång för bibelns kvinnor och män.

   Jag gläder mig åt att ingenting av omständigheter kan förvandla kraften i Guds ord! Ingenting! När våra prövningar håller på att nästan ta livet från oss, så är Guds ord det samma och Hans kraft rår ingen på. Just nu är jag så särskilt tacksam för dina ord, att få bli påmind om dem. Jesus Kristus är totalt oberoende av hur skröpliga vi är i oss själva, det är endast på Hans kraft det beror och på vår vilja att låta Honom få verka rätt igenom oss och ut till andra. Hur det ska gå till, det får Han själv avgöra, Han finner alltid på vägar.

   Dina ord gjorde stor verkan, tack för sången och för uppmuntran. Tack för allt ni gör i Herrens tjänst, jag tackar Gud för er och att ni alltid med sådan glädje går ut som villiga glada skördemän. Lönen ska inte utebli,för trofasthet har god lön med sig!

   Gud välsigne dig min vän! Gå med frid och glädje, Herren är snart här! Många kramar!

   Radera
 4. Underbara Myrra.
  Jag tittar in här och önskar att du får en fin och avkopplande helg nära din älskade Jesus. Tack för allt du påminner oss om här.
  Ja, det viktigaste av allt denna tid är verkligen att hålla oss nära Ordet för det står ju att den onde ska försöka förvilla även de utvalda. Vi vill leva nära Herren.
  Jag fortsätter på sången=)
  Frukta då ej att din säd så ut. kärlekens säde bär frukt till slut
  om ock med tårar du nu får så. skall du med jubel skörda få.
  Kram från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tack kära vän för din hälsning och speciellt för din sång. Den hade en sådan uppmuntran med sig och gjorde mig så innerligt glad. Som att få brev från en ängel... Tack, tack, tack!

   Guds välsignelse i rikligt mått över dig och din familj Marianne! Tack för allt du uppmuntrar alla med, jag vet att det kommer tillbaka till dig i form av välsignelse från Herren själv!
   Många kramar och en önskan om en riktigt fin helg!

   Radera

Kommentar: