30 oktober, 2012

Ännu ett kraftigt skalv i Kanada…

Mitt i Amerikanska tumultet från “Sandys” härjningar, så drabbas Kanada på nytt av ett kraftigt skalv. Läs mer i artikeln från Dagens nyheter här nedanför.

Länken till artikeln kommer här:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nytt-kraftigt-skalv-i-vastra-kanada

 

Publicerad 2012-10-29 06:30 i Dagens Nyheter

En andra kraftig jordbävning har skakat delar av Kanadas västkust. Det inträffade inom 15 timmar efter ett skalv som nådde magnituden 7,7 på Richterskalan natten till söndagen och sände en flodvåg till Hawaii.

Det senaste skalvet styrka var 6,3, rapporterade USA:s geologiska institution USGS. Det inträffade strax före klockan sju på söndagskvällen och åtta kilometer ner i jordskorpan under ögruppen Queen Charlotte Islands – samma öar som drabbades natten till söndagen.

Någon tsunamivarning kom inte omedelbart efter söndagskvällen skalv.

Slut artikel från Dagens Nyheter.

9

Jag kommer nog att stanna uppe länge i natt för att följa med i den historiska stormen “Sandys” härjningar. Det är mycket bra rapporter live från människor som befinner sig på olika platser och direktsändningar hela tiden från vädercenter, med förklaringar och bilder. Mycket bra ordnat. Nu när klockan snart är 01.00 svensk tid, så ligger stora delar av de drabbade områdena i mörker, över 3 miljoner saknar ström, medan vatten strömmar in från hav och underifrån på något konstigt sätt. De beräknar att strömavbrotten ska bli långvariga och jag tänker på alla de som blir drabbade i någon form, speciellt de som behöver extra vård av vårdpersonal som gamla och sjuka. Jag kan inte göra något praktiskt för dem, men jag kan be. Det hoppas jag att många gör.

Fyrbåken blinkar
501

(Jesaja kapitel 54, vers 10.)

Ja, om än bergen viker bort och höjderna vacklar, så skall min nåd inte vika ifrån dig och mitt fridsförbund inte vackla, säger Herren, din Förbarmare.

1 kommentar:

  1. To "Anonym"
    Thanks for your comment. I'm sorry but we can not add advertising links to unknown pages on this blog, because we do not know them and do not want to refer to unknown pages. But thanks for your comment. Welcome back but without links. :-)

    SvaraRadera

Kommentar: