21 oktober, 2012

Guds vilja och vår vilja…

Zonsondergang11I dag tänker jag på det kaos som återfinns på så många platser på jorden. Det blir ingen ordning mer förrän Jesus kommer tillbaka och återställer allt. Folket har skapat sig egna lagar och regler, också i Sverige. Det är några som styr med sina åsikter, som så småningom blir mångas åsikter. Samhällets åsikter blir en slags rätt, något som man ska följa och Bibelns goda råd och regler som vi en gång har fått till vårt bästa, anses av många som förlegna och gamla, inte av vår tid.

Men Gud ändrar sig inte, det är det som är så skönt att veta. Där går inte regler och åsikter efter vilken trend som för tillfället inne är. I Nya Testamentet kan vi läsa om vad som gäller för vår tid sedan Jesus Kristus kom till jorden. Det är de råden och de reglerna vi ska eftersträva att följa. Nu läser jag om att man träter om i fall det ska heta “han” “hon” eller “hen”. Det skulle för övrigt inte behöva vara så många olika åsikter och munhuggerier överallt om vi gjorde Guds ord och vilja till vår egen vilja. Gud vill inte att vi ska vara marionetter som Han kan styra som Han vill. Han har därför gett oss den dyrbara gåvan att äga en “fri vilja” att själv ta ställning för gott eller ont. Han önskar att vi av egen fri vilja ska välja det goda och förkasta det onda.

wallpapers-flowers-108428

Tänk på från allra första början. Det träd som Adam och Eva inte fick äta frukten av planterade Gud I MITTEN av Edens lustgård, så att de fritt kunde gå och bryta hans vilja om de verkligen ville. Han spärrade inte för trädet med taggtråd och bommar, nej, det stod öppet med fritt tillträde. Valet var vårt och vår fria vilja fick vi använda som vi ville: Att lyda Gud, eller att välja att gå vår egen väg. Vi vet hur det gick. Ormen (satan) förledde Eva att ta av frukten och att ge till Adam. De åt bägge och fick ta konsekvenserna av sitt val.

Så är det än i dag Människan är fri att fatta sina val under ansvar. Men hon har förkastat Gud och går sina egna vägar. Vi ser hur människan har gått fram över jorden. Mat fanns så det hade räckt gott och väl till alla, ingen svält hade behövt finnas, om inte vi rika länder hade roffat åt oss det mesta så de fattiga blev utan. Det var bara ett exempel. Du vet hur jag menar om du tittar ut över resten av jorden. Människan går sina egna vägar och konsekvenserna är fruktansvärda. Vem som sen får skulden det vet vi också. Många ropar ut att “Det finns ingen Gud för då skulle inte världen se ut som den gör”! Men tänk då på att Gud aldrig använder oss som marionetter, vi har vår fria vilja och det är människornas egna val som vi ser stort elände av.

lion_41

Men en dag säger Gud stopp! HIT – MEN INTE LÄNGRE! Varför har Han inte gjort det redan då, kanske du undrar? Det är för din och min skull Han har dröjt med att sända tillbaka Jesus till jorden. FÖR ATT VI SKA FÅ TID ATT OMVÄNDA OSS OCH BLI RÄDDADE! Jesus har betalat priset för alla de synder vi har begått och kommer att begå! Vi har fått en andra chans! TA DEN, innan det är för sent! För när basunen ljuder och du ser Jesus komma på skyarna, då är redan tiden ute! Än finns det tid – ta den!

Fyrbåken blinkar:

501

(Lukasevangeliet kapitel 6, vers 43 – 45.)

Ett bra träd bär aldrig usel frukt, inte heller bär ett uselt träd bra frukt. Varje träd känns igen på sin frukt. Man plockar inte fikon på tistlar eller druvor på törnbuskar. En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond människa bär fram det som är ont ur sitt onda förråd. Hennes mun säger vad  hjärtat är fullt av.

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Andreas
   Roligt att läsa att du tycker om bilderna! Du får ha en fin ny vecka!

   Radera
 2. Väldigt bra skrivet,Myrra!!!
  Hoppas och ber att det ska komma många till del...
  Allt gott och Herrens Välsignelse!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja tänk vilken Gud vi har gett våra liv till! Trots att Han har ALL MAKT i himlen och på jorden, så har han gett oss full frihet! En sådan kärlek är ofattbar!
   Gud välsigne också dig och din familj! Ha en riktigt fin vecka! Kram!

   Radera
 3. Så fint och kärleksfullt du har skrivit här Myrra. Du pekar verkligen på Guds nåd och kärlek hela tiden
  Kramar med önskan om en bra vecka /utan värk/ från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jag är så tacksam för den kärlek jag själv fått ta emot och så tacksam för Nåden!
   Hoppas att du har det riktigt bra Marianne! Själv har jag sett att värken börjar mildras en aning och det är jag så tacksam för. Din salva har kommit till bruk många gånger och jag tänker på dig med stor tacksamhet! :-)

   Stor Bamsekram tillbaka till dig! Gud välsigne dig och familjen!

   Radera
 4. Ett sjunkhål i Sverige?

  http://www.smp.se/nyheter/lessebo/bil-ner-i-hal(3487944).gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+smp-nyheter+%28SMP+Nyheter%29

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Nej då. FJÄRR-an ifrån!

   Ha det gott Andreas!

   Radera
 5. Hej. Kanske kan tillägga till en gammal grej. Stanley Sjöberg har tagit upp den där nära döden upplevelsen för den där amerikanske läkaren. Så då kanske några andra också uppmärksammat det och inte bara jag.

  Så här skrev Sjöberg att titeln var:
  ”Himlen är en verklighet – en läkares upplevelse av livet efter detta”

  Förresten, jag brukar alltid förvirra Sjöbergs namn tror jag. Ibland vet jag nog inte om han heter Stanley Sjöberg eller Stanley Sjögren... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Vad intressant det låter! Jag har stort förtroende för Stanley Sjöberg. Vart fanns det att läsa om det? Det skulle vara intressant.
   Tack för din uppmärksamhet! :-)

   Radera
  2. Ja, på Facebook. Han har väl sin sida där.

   (Men måste folk själv ha ett konto för att läsa hans sida? Eller hur fungerar det?).

   Radera
  3. Aj,aj.... det har jag gått ur....

   Radera
 6. En annan sak.

  Rött regn till Englands Halloween-firande?:
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/10/21/uk-weather-snow-blood-rain-halloween-_n_1997348.html

  Det kan väl liknas vid blod? Fast såna där experter tonar väl alltid ned allting. Och de säger väl att allt alltid har naturliga förklaringar och sånt.

  Men även om saker har naturliga förklaringar, skulle det inte ändå kunna vara tidstecken även om det kan vara naturligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Datorn beter sig så underligt, så mina svar till dig hamnar lite var som helst på sidan. Jag har virusprogrammet igång och loggar alla inkräktare så det ska snart vara ordnat att se vad det beror på.
   Jo, jag tror också det Andreas som du säger, att även om något anses ha en naturlig förklaring så kan det lika fullt vara tidstecken. Som ett exempel står det i Bibeln att levande i havet ska dö, men det står inte på vilket sätt. Då hjälper det ju inte att forskarna förklarar vad det är för orsak till att det levande i vattnet dör. Det är ju ändå ett tidstecken. Ja, vi lever i en konstig tid.
   Tack för din länk! Intressant!
   Allt gott till dig!

   Radera
 7. Ja, för att överhuvudtaget komma in på Facebook måste man ha ett konto där.

  SvaraRadera
 8. Hej. Skickade nu Stanley Sjöbergs skrivelse till din e-postadress.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Tusen tack! Vad snällt! Det ska jag läsa så fort jag får tillfälle!

   Spännande! Stor kram!

   Radera
 9. Varför skulle en allvetande Gud ge människan en fri vilja om han som sagt är allvetande och kan förutse framtiden? En sak som jag tycker är ytterst märkligt och inte alls kärleksfullt av en gud är att andra oskyldiga människor ska drabbas av skyldigas handlingar pga deras fria vilja..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja, en konsekvens av vår fria vilja är att vi måste kunna samverka med varandra, men det lyckas ju dåligt många gånger och oskyldiga människor kanske får lida. Jag tror Gud ser på det och lider Han också. För tänk på vad motsatsen skulle vara. Då skulle Gud styra oss som marionetter precis dit Han ville. Han skulle lätt kunna göra det, men har en gång valt att ge oss en fri vilja under ansvar.

   Man kan kanske göra en jämförelse med våra egna barn som vi som föräldrar älskar högt, inte vill vi tvinga vår egen vilja på dem? Vi försöker att lära dom vad som är rätt och riktigt men ändå sticker de ut på egna vägar i tonåren. När de gör det så kan de ställa till det rejält, både för sig själva och för andra. Vi lider när vi ser att det går galet för dem, men vi vill ändå inte tvinga dem in i vår vilja, de måste själva få välja, vi har gett dem en fri vilja, men de kommer att få känna av konsekvenserna av sina val, de kanske kommer att göra andra illa under vägen- eller sig själva.

   Det enda goda som kommer ur lidande är att vi går ur svårigheterna starkare än innan och kanske har vi lärt oss något som kan vara någon annan till hjälp. Jag tror ändå att Gud lider med oss när Han ser oss lida. Vi går heller aldrig ensamma in i det svåra om vi har gjort allt klart med Jesus Kristus och tillhör Honom. Han kommer att finnas där rätt igenom det svåra och på något sätt kan Han vända så det kommer något gott ur det hemska vi går igenom. Kanske beror det på felaktiga val vi gjort att det går snett, eller så kan vi inte alls hjälpa det som händer. Men jag håller med dig på att det finns lidande som vi inte finner några svar på, det är omöjligt att kunna förstå en del av det som händer.

   För egen del har jag satt allt hopp till Herren och vet att det handlar inte enbart om det här livet utan ännu mer om vad som ska hända när det här livet är slut. Har vi gjort allt klart med Jesus? Då kommer vi en gång att få alla svaren. Tills dess försöker jag att tänka att jag förstår inte allt, men Gud är den som har allt under kontroll, hur än kaotiska omständigheterna är. En gång kommer vi att få se att Bibeln var sanningen. Jag är 100% säker på det efter den tid jag fått praktisera den och sett att det håller och är sanning det som står där!

   Önskar dig allt gott och Guds välsignelse!

   Radera

Kommentar: