27 oktober, 2012

Nu raderar Norge namnet Kristus…

Uppslagsverk tar bort ”före Kristus”

(Publicerat i Dagens Nyheter i dag 09:52)

Det norska uppslagsverket Store norske leksikon byter ut ”före Kristus” framför årtal. I stället heter det numera ”före vår tideräkning”.

Sedan fem dagar tillbaka har en liten, men kanske betydelsefull, förändring gått att se i internetutgåvan av det norska uppslagsverket Store norske leksikon, skriver Aftenposten.

Den romerske stadsmannen Gaius Julius Caesar uppgavs tidigare vara ”född 100 f.Kr” och ”död 44 f.Kr”, alltså ”före Kristus”. Men sedan justeringen beskrivs årtalen i stället som ”100 fvt” och ”44 fvt”.

Länken till artikeln i fall du vill läsa mer finner du här nedanför.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/uppslagsverk-tar-bort-fore-kristus

(Slut på utdrag ur artikel)

En dag kommer Norge att ångra att de försökte radera ut Jesus Kristus från sitt land. Det blir den dagen när de inser att Bibeln är sann.

 

 

Tack och lov gäller inte detta hela Norge. Jag har just sett på ett jubileum på TV och där jublade och prisade människor Kristus och gav Honom all ära! Det var Kanal 10 som fyllde 2 år och direktsändningen kom från Norge via Kanal 10 Norge med Edward John, denna välsignade man som har fått betyda så mycket med sin sång och sina vittnesbörd. Han leder Kanal 10 Norge och är som gjord för uppgiften. En ödmjuk, fin man som älskar Jesus högst av allt!

 

 

 

Fyrbåken blinkar
501

(Andra Timotheosbrevet kapitel 2 vers 19.)

Men den grund som Gud har lagt står fast. Den är märkt med orden: Herren känner dem som är Hans. Och: Den som åkallar Herrens namn skall avhålla sig från orättfärdighet.

6 kommentarer:

 1. Ja då får du väl bojkotta VISION NORGE. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Nej, varför det? De som arbetar på Vision Norge är ju troende personer som arbetar FÖR Kristus! De är säkert lika ledsna som jag över att man försöker att sudda ut allt som har med Jesus Kristus att göra. Kanal 10 Norge och Vision Norge, är två kristna TV-kanaler som är jättebra tycker jag.

   Radera
 2. Helvetes bra att man tar bort det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Jag delar inte din uppfattning. En dag kommer också du att få se att det som står skrivet om Jesus var sanning. Och det kanske inte alls dröjer länge till innan vi alla får uppleva det. Vi ser hur världen ser ut i dag, så som Bibeln har berättat för oss att den kommer att se ut när vi närmar oss slutet. Om du inte har läst Bibeln så är det ett gott råd att börja läsa i Matteus evangelium i Nya Testamentet, så märker du snart att du känner igen dig i den tid vi lever i nu.

   Jag ber för dig!

   Radera
 3. Men Myrra. Jag har ett förslag, ja på tideräkningen. Det kan heta:
  e.M. och f.M. , d.v.s. "efter Myrra" och "före Myrra"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Nej, det blev lika illa det! :-)

   Vi måste inse allvaret i den här typen av nya förordningar. Det handlar om krafter som försöker radera bort - inte bara namnet Kristus, utan att både vi och de som växer upp efter oss, ska glömma namnet Jesus Kristus. Det är starka krafter som samverkar med ANTI-KRIST = alltså MOT KRISTUS i vårt samhälle i dag. Det är också precis vad som Guds ord säger skulle komma, krafter som är starkt emot Jesus och som vill att vi ska glömma allt som har med Honom att göra. Det är just vad jag tycker Norge försöker att göra med sitt nya tilltag. Och det gör ont, för jag vet att det är Jesus Kristus är alla människors enda räddning.

   Vi närmar oss Jesu återkomst och allt som vill dra människor bort från Jesus är mycket allvarligt. Vare sig de tror det nu eller inte så kommer de att förstå att Bibelns ord var sanningen. Det jag är rädd för är att det då är för sent. Men än finns det räddning. Kanske tycker en del som så att "kan vi inte få avgöra det själva då"? Jo visst säger jag, men vår uppgift som troende är att berätta de goda nyheterna om Jesus Kristus, som kallas Evangelium. Inte för att vinna människor till en kyrka eller en församling, utan för att varje människa som söker ska kunna våga börja ha en relation med Jesus och lära känna Honom för att bli räddad för evigheten!

   Ha en fortsatt fin söndagskväll Andreas!

   Radera

Kommentar: