25 oktober, 2012

Om guldet blir till sand…

Tyska revisorer uppmanar  Centralbanken att göra en inventering av sin guldreserv

Uppgifterna är hämtade från “Reuters” sida som du kommer till genom att klicka på länken ovanför. (Den var publicerad  BERLIN | Mon Oct 22, 2012 9:01pm BST) Nedan följer ett fritt utdrag ur artikeln.

Tysklands Bundesbank innehar nästan 3 400 ton guld som värderas till nästan 133 miljarder euro, 174 miljarder dollar (108.66 miljarder pund). Förvandlar man det sen i svenska kronor så blir det en hisnande summa! Nu får de alltså Gulduppmaningen att fysiskt inventera sina reserver eftersom det enligt artikeln ännu inte har gjorts fullständigt.  Liksom många centralbanker håller de en del av sina reserver i valv på utländska centralbanker, med några rum i Federal Reserve Bank i New York, Banque de France och Bank of England.

 

För att vår värld ser ut som den gör och den ekonomiska situationen stadigt försämras så måste bankerna se om sitt hus. Mina tankar går då till en man som jag hade och har ett stort förtroende för – David Wilkerson. Han är hemma hos Herren nu. Men i sin bok “Synen” berättar han om den svåra tid som ska komma över jorden, den ekonomiska förvirringen.

Så här skrev David Wilkerson redan år 1973:

“Inte ens guldet ger säkerhet”

Guldpriserna stiger, men de som investerar i den varan i hopp om att finna trygghet, får snart en obehaglig överraskning. Priserna på guld stiger till astronomiska summor, men sjunker snart igen. Silver blir också en mycket dyrbar metall, vars priser stiger hejdlöst. Men ingendera av dessa metaller erbjuder verklig säkerhet. Det fluktuerande och osäkra priset på guld och silver är en del av totalbilden av den ekonomiska förvirring som skall gripa världen. Tro det eller ej, men inte ens guldet får behålla sitt värde. Guldhamstrare drabbas svårt. Det här är en av de mest betydelsefulla förutsägelserna i denna bok”

Slut citat.

Vad jag har förstått så har länderna ofta stora guldreserver som en yttersta säkerhet. En säkerhet som kanske inte kommer att visa sig vara så trygg som den verkar. Vår trygghet är Herren, den som har satsat allt på Honom, blir ALDRIG besviken. Ett evigt värde som aldrig någonsin förlorar sitt värde!

Fyrbåken blinkar:

501

(Ordspråksboken kapitel 4, vers 23.)

Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet.

2 kommentarer:

 1. Ja,vår trygghet är Herren Jesus!!!
  Det stundar svåra tider,på alla plan framöver,,,men vi får lyfta blicken till vår Frälsare,,,ty likaväl som Han försörjde Israels barn i öknen,kan Han försörja oss!!!
  Tack & KRAAAM,kära Myrra!!!
  Må Jesu Nåd och Frid,vila över dig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, det kommer att bli svåra tider. De som inte tidigare har trott på Bibeln kommer att få se hur pusslet kommer att läggas bit för bit och när pusslet är färdiglagt visar det sig att Bibeln hade rätt hela vägen. Det finns ingenting som jag är så övertygad om. Vill man finna sanningen så ska man gå till Guds ord!
   Jag sänder dig många kramar tillbaka min kära vän! Önskar det Guds rikaste välsignelse!

   Radera

Kommentar: