19 oktober, 2012

Stjärnfall från himlen…

Stjärnhimmel

 

Det blir en meteorsvärm att njuta av under helgen för den som vill och om vi har tur att få en molnfri himmel. Minns ni Halleys komet? Kometen med den långa svansen! Då bodde jag i mitt föräldrahem på landet och på den tiden släcktes väg belysningen ner efter midnatt. Den som bor på landet vet hur ljuvlig stjärnhimlen ser ut när det verkligen är nattsvart utan några lampor som stör blicken upp mot himlen. Då syntes Halleys komet bra och jag tillbringade mycket tid med att titta på den. Den återvänder inte förrän år 2061 säger de som kan räkna på sådant. Det var år 1986 vi såg den förra gången.

Om vi bara slipper molnen så är det perfekt läge att se "stjärnfall" från Orioniderna,  som är rester från den berömda kometen Halley.

Den årliga Orionidsvärmen kulminerar denna helg, säger astrofysiker Michael Linde-Vørnle på Tycho Brahe Planetarium i Köpenhamn. Och på lördag går månen ned redan vid 22-tiden. Informationen är hämtade från DN  den 17 oktober 2012 och länken finns här nedanför.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/meteorsvarm-visar-upp-sig-i-helgen

p0aeicu2i

Blodregn på väg in över Danmark

Ett blodregn tros vara på väg in över nordvästra Danmark, enligt danska medier. Det är dock inte så dramatiskt som det låter. ”Blodregn” är vanligt regn som färgats rött av stoft från torra landytor.

(Publicerat i Svenska Dagbladet19 oktober 2012 kl 09:58,uppdaterad:19 oktober 2012 kl 10:40 )

I nuläget ser det inte ut som om blodregnet kommer att nå Sverige.

- Jag ska inte säga att det är omöjligt, men som vindarna ser ut på lite lägre nivå så ser det väl inte ut som om det ska transporteras in över Sverige. Men visst, möjligtvis kan det göra det, säger Linnea Rehn, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/blodregn-pa-vag-in-over-danmark_7596350.svd

1as1

Fyrbåken blinkar:

501

(Jesaja kapitel 24, vers 17 – 20.)

Faror, fallgropar och fällor väntar er, ni jordens inbyggare. Och om någon flyr undan farlighetsropen, så störtar han i fallgropen, och om han kommer upp ur fallgropen, så fångas han i fällan. Ty fönstren i höjden är öppnade och jordens grundvalar bävar. Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar. Jorden vacklar, ja, den vacklar. Jorden raglar, ja, den raglar som en drucken, den gungar som vaktskjulet i trädets topp. Dess överträdelse vilar tung på den, och den faller och kan inte mer stå upp.

2 kommentarer:

 1. Hej min kära vän!!
  Det är inte länge sen jag läste detta bibelord och tänkte att det är ju precis som det är nu.
  Jorden vacklar och till slut brister den p.g.av all överträdelse. Ja det är verkligen en allvarlig tid vi lever i.
  Jag hoppas att du får en fin helg Myrra
  Kram från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Roligt att höra från dig älskade vän! Hoppas att allt är bra!

   Ja detta bibelord är väldigt aktuellt. Jag läste till och med att jorden håller på att ändra position från sin axel, den har om jag har förstått det rätt förflyttat position och lutar på ett nytt sätt. Man kan läsa om detta här:
   http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/02/scientists-say-earth-is-undergoing-true-polar-wander/

   Visserligen är det på engelska, men man kan använda översättning så får man ändå ett bra sammanhang.

   Jag tror att vi är inne i en förberedelsetid nu till att Bibelns profetiska förutsägelse går i fullbordan. Allt drar ihop sig mer och mer för varje dag.
   Vi får hålla oss intill vår Frälsare!

   Med önskan om Guds välsignelse till dig och din familj! Vi är i bön Marianne! Kram! Kram! Kram!

   Radera

Kommentar: