26 oktober, 2012

Livet efter döden… Utdrag från Stanley Sjöbergs sida…

Här är länken till artikeln på Facebook:

http://www.facebook.com/stanley.sjoberg1/posts/542753382406413

Andreas som är en av  Fyrbåkens läsare delar med sig av en artikel som han läst av Stanley Sjöberg. Tack Andreas och Tack Stanley Sjöberg!

Neurokirurg hjärndöd, upplevde himlen, väcktes till liv! En spännande erfarenhet av vetenskapsman i USA. Läs:


Eben Alexander är en känd läkare i USA. Han är specialist inom hjärnkirurgi. Vid sidan av klinisk verksamhet föreläser han sedan många år regelbundet, vid universitetet (Harvard Medical School). Den här veckan (23 oktober) är det release på hans bok med titeln ”Himlen är en verklighet – e

n läkares upplevelse av livet efter detta” (Heaven is Real: A Doctor´s Experience With Afterlife).
Som vetenskapsman hade han i många år förklarat att så kallade ”nära-döden-upplevelser” hade en naturlig förklaring av det som händer i hjärnan när syretillförseln upphör i samband med människans död. Forskares iakttagelser hade övertygat om att det man hävdat av upplevelser, endast har varit kemiska processer i hjärnans ”neocortex”, som är området för medvetande, känsla och erfarenhet. Visserligen var han ”kristen” till namnet, men utan en personlig tro på Jesus eller andliga verkligheter.

Hösten 2008 blev han plötsligt svårt sjuk och togs in på det sjukhus i Virginia där han själv var överläkare i neurokirurgi. Nu var han själv akut patient. Han blev snabbt medvetslös. Läkarna konstaterade efter några timmar att han var hjärndöd. Det fanns inga livstecken i den del av hjärnan som kallas ”neocortex”, som är centrum för mänskligt medvetande. Efter sju dygn bestämde sig läkarna för att avbryta alla åtgärder för att återuppliva honom. Han ansågs vara död. Men plötsligt slog han upp sina ögon och återvände till medvetande och liv.
Nu har Eben Alexander skrivit en bok om sin erfarenhet av den verklighet som möter människan efter döden. Omedelbart efter att ha fått tillbaka livet sökte han upp en kyrka och är nu en personligt troende kristen. Det som hände övertygade honom om att efter den mänskliga döden, finns en fortsatt medvetenhet, med nya erfarenheter.
Enligt läkarna var hjärnan helt slocknad. Det fanns inga funktioner kvar. Det var helt omöjligt för hjärnan att konstruera eller fantisera utifrån sig själv. Alla instrument bekräftade att patienten var hjärndöd. Under den tiden befann sig Eben Alexander på en färd ut i universum, mot sammanhang som lyste av klarhet och kärlek.
Han mötte en gestalt som följde honom. När de samtalade upplevdes det som att de förstod varandra utan ord. Han hörde en mäktig lovsång, det var tillbedjan, ett mäktigt brus av röster. Medan han såg all skönhet och lyssnade, blev han själv delaktig och var med i lovsången. Han stämde in i kören tillsammans med alla andra.
Han fick veta att han inte skulle föras vidare in i denna härlighet, utan måste återvända till jorden. Efter att ha tillfrisknat besökte han en kyrka. Tidigare hade det varit ytterst sällan han gav tid för gudstjänster. När han kom in i kyrkan och hörde orgelbruset med mäktiga bastoner, påminde det om den himmelska lovsången, där varje ton är som vågor av toner, en vind som bryter igenom hela varelsen. I kyrkan såg han en konstnärs målning av nattvarden, hur Jesus delade brödet till sina lärjungar. Han stannade inför konstverket och kände igen upplevelsen av det han hade mött i den verklighet som finns på andra sidan livsgränsen. Det är just den kärleken som ges utifrån Guds gränslösa och villkorslösa kärlek till alla.
Nu är han tillbaka som neurokirurg på sjukhuset i Virginia USA. Men aldrig mer kommer han att stödja den forskning som beskriver människans medvetande och identitet som endast kemiska reaktioner. Han vet att det finns en andlig verklighet och det vill han fördjupa i fortsatta studier och seriös forskning.
STANLEY SJÖBERG

4 kommentarer:

 1. Tack till Andreas och dig Myrra för att jag fick ta del av detta och önskar er båda Herrens rika och stora välsignelser. Ha en fridfull helg och kära kramar från mig.

  SvaraRadera
 2. Hej Annika
  Så glad att höra från dig! :-) Hoppas allt är bra! Jag önskar dig en välsignad helg och sänder Bamsekram!

  SvaraRadera
 3. Eben Alexander? Allvarligt!? Han är ju Teosof och har betalt av Teosoferna för att hålla tal om himlen och sina upplevelser. Vad är hans upplevelser då? Jo, det är att Gud är varken man eller kvinna och att han heter "Hummmm" Vad predikar Eben Alexander? Jo, att vi alla är Gud och att oneness (Ockulta onenessrörelsen, EJ den Kristna) med allt är vad Gud är. D.v.s. att vi ÄR Gud!!! Hur kan Eben Alexander som är en stor villolärare kommit in hit!???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Jag känner inte till denna man, Eben Alexander, utan hänvisade till den artikel som Andreas hade läst av Stanley Sjöberg. Eftersom jag har stort förtroende för Stanley Sjöberg så vågade jag hänvisa till artikeln. Det du berättar här låter fruktansvärt, vi ska inte ha något med det ockulta att göra, det varnar jag alltid för på det bestämdaste. Och inte ska vi ha något att göra med den som försöker ändra något på det som står i Bibeln. Bibeln är Guds ord och får inte ändras. Gud är densamma i dag som Han alltid har varit - tack och lov! Han ändrar sig inte utan Hans ord står alltid fast.

   Så om denna Eben Alexander står för det som du skriver här, då tar vi avstånd från honom.

   Med önskan om allt gott till dig och tack för din åsikt.

   Radera

Kommentar: