17 november, 2012

Blodrött regn utan förklaring ännu…

Märkliga röda skyar av rött regn föll under ca 15 minuter över Indien, Sri Lanka igår och i förrgår. Enligt den Metrologiska institutionen har inte anledningen hittats ännu. Den här gången verkar det inte vara det vanliga regn som kan förekomma när det följer med sand i regnet utan man vill göra noggranna undersökningar om dess orsaker. Det är allra första gången som rött regn bevittnas i Sri Lanka. Hälsoministeriets sekreterare har informerat Medical Research Institute´s chef Anil Samaranayake, att genomföra en studie för att fastställa orsakerna och ta vattenprover.

Ökningen av surheten i luften och sandstormar är vanliga orsaker till rött regn. Det finns dock inga sandstormar i Sri Lanka. Indien hade rött regn förra året och Indiska forskare upptäckte en mängd mikroorganismer som orsak till regnet. Eftersom mikroorganismerna saknade DNA tror de att det kan vara ett märkligt fenomen. Här länken på engelska.

http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/11/17/no-meteoritic-or-alien-connection-with-red-rain-falling-in-sri-lanka/

2 kommentarer:

 1. Ja, undrar om det kommer till Sverige då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Jag tror det hänt någon gång, inte att det varit rött, men lite rostfärgat eftersom det då var Sahara sand i, som hade kommit med vindarna. Men här ska det tydligen inte vara tal om sand utan de måste undersöka via olika tekniska undersökningar. Det ska bli intressant att läsa om någon berättar om vad de kom fram till.
   Ha en fin söndag Andreas.

   Radera

Kommentar: