26 november, 2012

Fäst blicken på Jesus Kristus…

Jerusalem blommor

När man “fäster blicken” på något så är den fokuserad på målet. Man vet att det är viktigt att ha rätt fokus och man släpper inte efter på skärpan i fokuseringen även om man inte direkt ser att det man önskar händer. Lyft blicken upp till bergen, när bekymren hopar sig. Bibeln säger att vi ska lyfta blicken och tänka på att vår hjälp kommer från Herren! Läs Fyrbåkens blinkning i dag och låt varje ord sjunka in i ditt hjärta. Hur allt än ser ut omkring oss, så finns det en som aldrig förändras – Han är densamme igår, idag, och i all evighet!

Nu på tisdag har Egyptens invånare utlyst en stor protestaktion mot landets ledare Mursi, som har skaffat sig själv befogenheter som de inte kan acceptera. Det är många som står vid Mursi´s sida och många som är helt emot honom, det egna folket är delat i två läger, alltså så som bibeln beskriver, folk mot folk. Likadant i Syrien, landets eget folk är delade i två läger och kämpar mot varandra, regeringstrogna mot regimkritiker, folk mot folk.

Ryssarna har lagt till med en missilkryssare utanför Gazakusten. Det är  Svarta havs flottans flaggskepp enligt artikeln. (länken finns här nedanför)  Ryssland har varit ovanligt tysta under drabbningen i Gazaområdet, men nu ligger de vid kusten och säger att de ska vara beredda på evakueringar av ryska medborgare. Hmmm…..

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-24/russia-sends-warships-gaza-coast

Nu läser vi om vår trygghet i Herren!

Fyrbåken blinkar:

501

(Psaltaren 121.)

Jag lyfter mina ögon upp till bergen: varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Inte skall Han låta din fot vackla, inte slumrar Han som bevarar dig! Nej, Han som bevarar Israel, Han slumrar inte, Han sover inte. Herren är den som bevarar dig, Herren är ditt skydd på din högra sida. Solen skall inte skada dig om dagen, ej heller månen om natten. Herren skall bevara dig för allt ont, Han skall bevara din själ. Herren skall bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.

6 kommentarer:

 1. Gott du står upp för Israel! Inte ens en självklarhet hos en del kristna. Dåligt pålästa är vad dom är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony
   Ja, Israel behöver oss. Här i Sverige är man mycket frustrerad över Sverigedemokraterna och skriver stora artiklar över deras sätt att se på folk från andra länder.

   Men media glömmer bort att de själva behandlar Israel på ett sätt som påminner lite om den hets mot det judiska folket som blev till katastrof under hitlers tid. Judar jagas och förföljs på många platser i världen och Israel blir ofta presenterat från en mycket dålig sida.

   Även om de gör saker som inte är så bra alla gånger så är det en tydlig orättvisa till Israels nackdel som sker när man rapporterar nyheter från mellanöstern. Man behöver skriva mer om den förföljelse judar utsätts för och hjälpa till att få ett stopp på det.

   Jag har börjat med att skriva till tidningarna och påpeka att de behöver rapportera nyheterna även sett från Israels sida, rättvist från bägge håll. Jag har fått artiga svar och jag tror att det sätter fokus på sättet att rapportera och förhoppningsvis kanske får dem att tänka efter så sanningen blir presenterad korrekt. Jag önskar att det vore många som protesterade så fokus blir bättre. De kristna tidningarna vinklar i alla fall på ett sätt så Israel också får komma till tals.

   Önskar dig en fortsatt fin vecka Tony!

   Radera
 2. Finns det ryska medborgare i Gaza-området?
  Det är tydligen så mycket som jag inte vet här i världen :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Enligt artikeln så ska de finnas till hands för att evakuera eventuella ryssar i Gazaområdet.
   Ha det bra Andreas!

   Radera
 3. Tusen takk for et velsigna innlegg Myrra.

  Er så glad for at versene muntret deg opp!!
  All ære til vår kjære Frelser!!!!!!!!!!!!!!

  Tusen hjertelig takk for forbønn også.
  Dagen idag har vært slitsom. Noen ganger
  kan jeg ikke forstå hvorfor Jesus ikke helbreder,
  men jeg sier alltid til han.
  Jesus,nå forstår jeg deg ikke,men jeg stoler på deg.

  Ha en velsigna god kveld søster!!!!!!
  Vi ber for deg og dine.
  Hilsen
  Jan Samuel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jan Samuel
   Ja, det är precis så jag också tänker ibland. Det finns så mycket lidande, många som är sjuka, men så får vi ändå välja att fortsätta i bön och inte ge upp. Vi hör om så många under som sker och rätt som det är så är det vår tur :-)
   Det är i alla fall ett under i sig att du kan vara en sådan stor uppmuntrare för oss alla trots de egna smärtor som du sliter med! Du är till stor välsignelse och jag tackar Gud för dig som så många gånger har skickat ord direkt från Guds eget ord til mig när jag har behövt dem som bäst!

   Så vi fortsätter att sätta allt vårt hopp till överläkarnas Överläkare!
   Ha en välsignad vecka under Guds omsorg och närvaro! Krama om din Solstråla också från mig!

   Radera

Kommentar: