14 november, 2012

Israel i offensiv mot islamister i Gaza…

Uppdaterad i dag 20:55. Del av artikel från TT –Reuters AFP

Chefen för islamiströrelsen Hamas väpnade gren dödades på onsdagen vid en israelisk flygräd i Gazaremsan. Det blir fler anfall, säger Israel som enligt Hamasstyrkan har ”öppnat helvetets portar”. Räden får Arabförbundet att kalla till krismöte.

Slut utdrag från artikel. Klicka på nedanstående länk för hela artikeln:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/hamas-befal-dog-i-flygrad

gzr12

Ja, detta var en del av en artikel från DN idag. Min egen kommentar:

En källa inom Arabförbundet uppger att Arabförbundet förbereder krismöte och Egyptens president Muhammad Mursi kräver att FN: s säkerhetsråd också kallar till krismöte. Egypten kallar hem sin ambassadör från Israel och de kallar också till sig Israels Kairoambassadör i protest mot Israels attack. Men var finns alla protester när Israel ständigt blir beskjutet av raketer? Var finns alla fördömanden när Israels invånare tvingas sitta i skyddsrum gång på gång, när de är hotade att utplånas, att de inte har rätt att finnas till, att de ska förintas…???

Det är lika illa vare sig det är Palestinier eller om det är Israeler som skadas. Jag är helt emot all form av krig och våld, men förstår om en regering inte kan sitta med armarna i kors och låta raketer regna ner över sina medborgare. På ett dygn sköts det över 100 raketer in mot Israel det var för någon dag sedan. Och det var ingen engångsföreteelse, det händer ofta att raketer skjuts in mot Israel.

För att förstå måste man sätta sig in i om det gällde vårt eget land. Larmen ljuder och vi får gång på gång skynda oss till våra skyddsrum. Vi är hotade med förintelse, det är  klart uttalat att målet är att utplåna oss, att vi inte har rätt att finnas till. Tänk sedan att regeringen i Stockholm sitter och inte gör någonting! Ingenting! Dagar går, månader går, och ingen står upp till vårt försvar! Ingen av oss vet var nästa raket slår ner om våra nära och kära har hunnit ta skydd eller om de är träffade. Igen försvarar oss, Inte ens vår egen regering!. Undrar hur många svenskar som då skulle ropa ut i frustration att regeringen skulle skydda dem, göra något, handla till vårt försvar, stå upp for oss…?

Jag ber för både judar och araber! Gud älskar bägge folkslagen lika mycket! Jag ber för Fred i Jerusalem! För det är den staden det ytterst handlar om. Och allt går ända tillbaka till Gud själv, Han har utvalt Jerusalem till sin stad och Israel till sin ögonsten, säger Bibeln.

Fyrbåken blinkar:

501

(Jesaja kapitel 41, vers 8 – 14.)

Men du Israel, min tjänare, du Jakob, som jag har utvalt, du ättling av Abraham, min vän, du som jag har hämtat från jordens ändar och kallat hit från dess yttersta hörn, och till vilken jag har sagt: “Du är min tjänare, dig har jag utvalt och inte förkastat”.

Frukta inte, ty jag är med dig, var ej modfälld, ty jag är din Gud. Jag styrker dig och jag hjälper dig, jag håller dig uppe med min rättfärdighets högra hand.

Se, alla som är hatiska mot dig skall komma på skam och blygas. Dina motståndare skall bli till intet och skall förgås. Du skall söka efter dina motståndare, men inte finna dem, ja, de som strider mot dig skall bli till intet och få ett slut.

Ty jag är Herren, din Gud, som håller dig vid din högra hand, och som säger till dig: Frukta inte, jag hjälper dig. Så frukta nu inte, du mask Jakob, du Israels lilla hop. Jag hjälper dig, säger Herren. Din förlossare är Israels Helige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: