19 november, 2012

Katastrofal uppvärmning av jorden…

Man befarar nu att uppvärmningen av jorden blir dubbelt så stor som man tidigare trott. Enligt en ny rapport från världsbanken håller jordens klimat på att bli fyra grader varmare. Det är en fördubbling av det mål som man enades om vid klimatmötet i Köpenhamn för tre år sedan. Det är SR: s Ekot som rapporterar detta.

“En så stor uppvärmning har inte skett på på jorden de senaste 20 miljoner åren och konsekvenserna är allvarliga, säger miljöprofessorn Johan Rockström till Ekot. Då talar vi inte om en framtid som är farlig för mänskligheten, utan om en framtid som är katastrofal för mänskligheten.”

– Det är mycket, mycket ont om tid. Världen måste börja hantera klimatförändringarna mer aggressivt, säger bankens chef Jim Yong Kim, enligt nyhetsbyrån AFP.

Detta var ett utdrag från en artikel i DN publicerad i dag och du kan läsa mer genom att besöka länken nedanför:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/stor-temperaturhojning-befaras

flower2520paars

Kampen fortsätter i Gaza där Israel försöker få stopp på raketbeskjutningen från väpnade grupperingar. Deras attacker går hårt fram och oskyldiga blir drabbade. Vi får dock inte glömma att det är de väpnade terroristligorna som bär det yttersta ansvaret för kriget. Det är på grund av de ständiga raketbeskjutningarna in mot Israel, som de här anfallen från Israels sida har kommit till. Det är fruktansvärt med alla som blir drabbade på båda sidor.

Fyrbåken blinkar:

501

(Hebreerbrevet kapitel 4 vers 16.)

Låt oss därför frimodigt träda fram till Nådens tron för att få förbarmande och Nåd i den stund då vi behöver hjälp.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack det samma Andreas! :-) :-) :-)
   Sov gott!

   Radera
 2. Det kommer aldrig att bli fred i Israel, inte förrän den dagen då Jesus regerar som Kung i tusenårskriget. Allt utövet det är en utopi. Men fram tills dess välsignar vi Israel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony
   Det är vad jag också tror! Och snart är Mästaren här!
   Ha det gott!

   Radera

Kommentar: