08 december, 2012

Varning för “anden i glaset”…

varningsmärke

Jag vill på det bestämdaste varna för att leka med krafter som man inte är säker på vad man ger sig in i. Med bävan har jag läst om det oförstånd som uppvisas när man för barnen fram mot en inkörsport som barnen själva naturligtvis bara tror är en lek, men som är så mycket farligare. Tro inte för ett ögonblick att det är oskyldigt.

Det gäller bl. a. årets julkalender som uppmuntrar till att leka “anden i glaset”. En lek med krafter som kan bli till en mardröm för barnen när de blir vuxna, ifall de själva kommer att ta tag i den “oskyldiga” lek de testade som barn. När jag själv var i tonårsåldern var  jag tyvärr en av dem som testade detta, och det förde bara med sig elände fram till den dag i början på 80-talet när jag fick ta emot Befrielsen. När vi stod inför vår pastor på 80-talet och fick förbön så fick alla som på något sätt hade sysslat med att läsa horoskop, låtit sig spås, eller på annat sätt t.ex. lekt “anden i glaset” som barn och trott att det var oskyldigt - vi fick alla överlämna allt detta till Jesus vid den förbön om frälsning som vi fick ta emot. Högt avsade vi oss allt som tidigare varit, bad Jesus om förlåtelse och fick känna att det var kastat i glömskans hav och förlåtet och glömt.

14639703-rpK1r

Mycket kommer tillbaka när man blir äldre som man fick undervisning om som barn. Många som är vuxna idag, kanske med värme tänker tillbaka på söndagsskolans Jesus, och vad man fick lära sig där om Barnavännen. Man fick lära sig om godhet, om ärlighet, om kärlek till sina kamrater m.m. Sådant som kanske glömdes bort under en rad av år, men kan dyka upp som en varm påminnelse när man blir vuxen. Kanske finner man sin barndoms Jesus vid ett tillfälle när man som bäst behöver det. Vi blev undervisade om goda ting, som vi hade gott av hela livet.

animaatjes-kerst-21526

Nu är det snart förbjudet att nämna ordet Jesus i skolorna och snart kanske också i vanlig tv, man vet aldrig med den utveckling som visar sig nu. Men det är tydligen ok att skicka barnen på yoga och att lära dem anden i glaset. Men yoga är väl helt oskyldigt kanske du tänker? Därför har jag i det här inlägget hänvisat till två olika artiklar som du gör klokt i att läsa för att inse vilket mörker dessa människor kom att befinna sig i. En gång blev de hänvisade till något som de trodde var helt ofarligt, men det slutade med förskräckelse tills de mötte Jesus som befriade dem ur eländet.

De barn som i dag får leka sig till att närma sig de här områdena, de har mycket lättare att koppla med detta längre fram i livet när de blir vuxna. Då kanske de medvetet öppnar upp för det här. Varför? Jo, det kan föra tankarna tillbaka till det man gjorde som barn, man känner igen det och det är bekant och man tvekar inte att testa det igen. Så istället för att vi formades av Jesus på vår söndagsskola, så formas våra barn nu av helt andra krafter. Säger du att detta inte har någon påverkan på någon människa, så borde du komma i kontakt med alla dem som har fått sitt liv förstört på grund av att de en dag testade något som verkade så ofarligt och harmlöst. Jesus säger i sitt ord mycket allvarliga varningar till den som “förför en av dessa mina minsta”!

Vi som redan känner till verkningarna av “anden i glaset” “spådomar” och allt annat ockult, måste varna och berätta om att det är ett område som man inte leker med, och inte heller ska ha något att göra med! Ta avstånd – och varna andra! Just för att det verkar så harmlöst så är det ännu lättare att inte inse vart vägen leder.

Här nedanför kan du läsa två olika artiklar om människor som en gång trodde att det de gjorde inte alls var något farligt. Men de första stegen ledde dem vidare till nästa, och till nästa och till nästa…. en mycket mörk väg!

Carina hittade den starkaste kraften: Klicka på länken nedanför!

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=271&PID=416

Medium bytte new age mot Jesus: Klicka på länken nedanför!

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=94&PID=416

 

2adventa

En Välsignad 2: dra Advent till alla läsare!

 

Fyrbåken blinkar:

501

(Matteusevangeliet kapitel 18, vers 2 -  7.)

Han kallade till sig ett barn och ställde det framför dem och sade: “Sannerligen, om ni inte omvänder er och blir som barnen, kommer ni aldrig in i himmelriket. De som gör sig själva små som det här barnet är störst i himmelriket. Och den som i mitt namn tar emot ett sådant barn tar emot mig.

Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup. Ve dig värld med dina förförelser. Förförelserna  måste ju komma, men ve den människa genom vilken de kommer.

10 kommentarer:

 1. Sidan apg29 tog väl upp samma ämne häromdagen ("Ockult- och spiritistkalendern anmäld sju gånger").

  Nån där under artikeln sedan, skrev väl att det är ofarligt med 'Anden i glaset'. Att s.k. Ouija-brädor är leksaker, eller nåt i den stilen. (Och jag kollade väl lite och såg att det finns som leksaker, I USA kanske, ett ställe t.ex.
  http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2266493).


  Men även om det finns som leksaker, så kan det väl ändå ha grund i annat...

  Lite rädd är jag nog för sånt där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Ja, jag är glad att du skriver att du är tveksam till det här, för jag har hört så många människor som har fått sina liv förstörda. De har gått igenom mörker och inte orkat leva längre. En del fann vägen till Jesus och fick befrielse, andra gick det sämre för.
   Nu handlar det ju om barn och adventskalendern, men när det finns så mycket roligt att ge barnen i en adventskalender så är det svårt att förstå tanken bakom att påverka dem med det här eländet, även om de inte vet vad det innebär.
   Ja, det är en konstig tid, man får knappt nämna ordet Jesus i skolorna trots att vi bor i ett kristet land, men för övrigt verkar det vara fritt fram att påverka de små med vad skräp som helst!
   Ha en fin Adventssöndag Andresas!

   Radera
 2. Väldigt bra att du tar upp detta aktuella och allvarliga ämne!!!
  Det är fruktansvärt att sända en sådan julkalender i TV;n,,,Sverige har sjunkit så djupt i sitt avfall från Herren,,,man blir så bedrövad,så bedrövad...
  Ger man ett lillfinger åt detta,så slukas snart hela handen...
  (Jag har också testat det,som barn och det är skrämmande saker...)

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, det är kanske så att de inte vet om faran med detta, för om de visste det skulle de aldrig utsätta barnen för det. Det kan synas så oskyldigt, men påverkan av det kan sitta i hela livet.

   Också du min vän, ska ha en riktigt välsignad vecka! Jesus kommer snart!
   Kramar många tillbaka!

   Radera
  2. Vad hände när du provade Anden i glaset Myrra?

   Radera
  3. Hej Andreas
   Vi var bara nyfikna 11-12 åringar och ingenting hände,tack och lov. Jag blev ju frälst och fann Jesus. Men de som inte gör det, utan går en annan väg när de blir vuxna, de kan söka vidare på den här farliga vägen och då händer det saker som du kan läsa om i de två länkar som jag hade med i inläggen som varningar, om människor som valde en annan väg innan de fann Jesus. De kunde ha fastnat där liksom så många andra har gjort, men kom de ut i friheten till sist tack vare Jesus.
   Nu varnar de andra, många reser runt och håller föredrag om hur de vilsefördes allt djupare. De pekar på den enda vägen till äkta frid och sanning - Jesus Kristus!
   Ha det fint Andreas

   Radera
 3. Man leker med elden, men man vet inte vad det för slags eld man leker med. Det är illa, mycket illa. Men vad som gör mig än mer bestört är när som en journalist på tidningen, Dagen, helt vill avproblematisera det hela, genom att skriva: Mina barn fattade ändå inte vad det handlade om. När en journalist som är kristen skriver på det sättet blir man minst sagt förvånad, trodde faktiskt lite mer om dom på Dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony
   Ja, de vet nog inte riktigt vad detta är, eller vad det kan leda till. Det skulle behövas mycket information om vad det här egentligen är. Frågan är om folk skulle lyssna eller om de skulle tro på att det kan ligga något i varningarna. Många säger antagligen att vi som varnar överdramatiserar eller har livlig fantasi. Ja, det är viktigt att åtminstone vi som är kristna och vet vad det innebär berättar om det och varnar och hoppas att det faller i god jord.
   Ha en riktigt fin Luciadag och fortsatt allt gott önskar jag dig och familjen Tony!

   Radera
 4. Hej. Sent omsider måhända. Men en artikel om Anden i glaset väl.

  Jag tyckte nog det var lite annorlunda grejer.

  http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=985&PID=416


  /Hej då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Hu, det var då en hemsk berättelse. Ja, vi får hoppas att alla genomskådar allt vad ockultism heter och sätter stopp för det.
   Allt gott önskar jag dig Andreas!

   Radera

Kommentar: