20 januari, 2013

Märkliga moln på himlen i Spanien…

Svenska Maria Norberg befann sig på fotbollsstadion i den spanska byn La Herradura på torsdagskvällen då hon och hennes familj fick syn på molnformationen på himlen.

(Svenska Maria Norberg befann sig på fotbollsstadion i den spanska byn La Herradura på torsdagskvällen då hon och hennes familj fick syn på molnformationen på himlen.) Foto: Maria Norberg

Maria Norberg befann sig på fotbollsstadion i den spanska byn La Herradura på torsdagskvällen då hon och hennes familj fick syn på molnformationen på himlen. Trots att det ser mycket märkligt ut förklarar Svenska Dagbladets artikel att det är en naturlig företeelse.

Utdrag från artikeln:

Meteorologen Martin Hedberg berättar att något oväder är det inte alls fråga om, utan om “linsmoln” eller”lenticularis” som är det meteorologiska namnet.

Enligt honom kan man jämföra det med stående vågor som bildas i en bäck eller en ström efter en sten eller annat hinder.

– Molnen bildas i toppen på varje våg där det är lite kallare, eftersom det är kallare högre upp i atmosfären. I ”dalgången” så löses molnet upp. Det kan därför bildas långa pärlband med linsmoln efter varandra, säger Martin Hedberg.

Slut på utdrag från artikeln.

Läs mer om du vill via länken nedanför som går till Svenska Dagbladets sida.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/har-aldrig-sett-nagot-liknande_7840054.svd

 

Fyrbåken blinkar:

501

(Psalm 103, vers 2 – 3.)

Lova Herren, min själ, och glöm inte vad gott Han har gjort, Han som förlåter dig alla din missgärningar och helar alla dina brister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: