12 februari, 2013

Påven avgår…

 

pope

Ja, nu är det mycket tankar. Den gamla Påven Benedictus den XVl chockade världen i måndags när han berättade att han lämnar sitt uppdrag. Han blir därmed den första påve att avgå på  600 år. Han kommer att avgå den 29 februari och en ny påve ska väljas i slutet av mars. Den påven ska bli Petrus 11 och om jag förstod det rätt så var Petrus den första av 112 påvar och Petrus 11 ska alltså bli den siste??? Vi ska se på något som många tänker på i samband med detta, nämligen profetian av Malachias, som hänvisar till den sita tiden och som Holger Nilsson på “Flammor” har mycket bra information om. Jag ska här bara dra i korta drag vad Holger Nilsson berättar så kan du själv via länkarna du får här på slutet själv läsa inne på Holgers  sidor.

Vem var då denna Malachias? Malachias föddes omkring 1094 i Armagh, Irland. Efter studier blev han präst, 1123 blev han vald till abbot, ett år senare biskop av Connor. Vad som berättas om denne Malachias är att han under en pilgrimsresa till Rom för att få audiens hos påven Innocent II fick en syn. I denna syn såg han alla påvar från sin tid till slutet!

Holger fortsätter i Flammor så här:

BENEDICTUS XVI. 2005- Gloria Olivae. (Olivens härlighet).
Eftersom vi kände till Malachias profetia så var det med stor spänning som vi i april 2005 väntade på vem som skulle bli den nye påven. Det skulle ju finnas en koppling till oliven. Skulle det visas sig att det fanns en sådan efter valet av en ny påve?

Så valdes Joseph Ratzinger till påve. Han beslöt att kalla sig för Benedictus XVI efter den ursprunglige grundaren av benediktinerorden. En välkänd grupp inom denna orden har oliven som sin symbol och de brukar kallas ”olivetanerna”. Så fanns det alltså en koppling till vad Malachias profetia hade talat om! Det var med stort intresse vi tog del av denna information.

Vi låter Holger fortsätta angående den “sista påven”.

Först skall sägas att han benämns PETRUS II, Romanus. Tilläggas kan att katolska kyrkan ser Jesu lärjunge Petrus, som den förste ”påven”. Då kan det ju vara logiskt att kalla denna siste påve för Petrus II. Om honom sägs det följande:

”Under den sista förföljelsen av den heliga romerska kyrkan, ska Petrus II; ”Romaren”, regera. Han ska föra sin hjord i bete under många svårigheter, varpå efter deras upphörande, de sju kullarnas stad ska förstöras, och den fruktansvärde domaren ska döma sitt folk.”

Så kommer nu till sist länken till Holger Nilssons “Flammor”.Gå in och läs där för det är intressant att se dessa kopplingar som Holger hänvisar till. När du klickat på länken här under så kommer du in till Flammors första sida. I menyn i vänsterkanten finns en post som heter “Profetior” klicka på den och då ser du i raden av profetior några poster under årtalet 2005 och där finner du profetiorna av Malachias. Vi får påminna varandra att Guds ord är det ord som är sanning och alla andra profetior ska prövas utifrån Guds ord av var och en som läser dem. Men det är intressant att läsa om denna Malachias.

http://www.flammor.com/

Fyrbåken blinkar:

501

(Jesaja kapitel 30, vers 15.)

Om ni vänder om och är stilla, skall ni bli frälsta. Genom stillhet och förtröstan blir ni starka.

8 kommentarer:

 1. Min far han sa vid ett tillfälle att de gamla Romariket skulle uppstå. det är inte bara de som händer i Rom som är intresant utan vad som händer i norra europa. England de nordiska länderna var inte med i Romariket nu skall engelsmännen rösta och det finns många i Sverige som vill lämna eu så det kommer att bli stora omvälvningar och det kommer att gå fort: Eftersom vi har haft en så enorm utveckling efter oljekrisen på 70 talet på 40 år har lönerna stigit från ca 15:- till ca 140:-.
  Kan nämnas i de sammanhanget att min far när han hjälte till att bygga vägen mellan Skanör och Ljunghusen då hade han för häst och vagn samt eget abete 1,25:- per timme. När jag började arbeta på Sågverket i sjönevad fick jag 2:- per timme.Tänk vad gott det är att vara redo och ingen har rätt att anklaga oss för Jesus har frikännt oss.Rom 8:33,34 ja läs före och efter också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bert osså Arvid
   Vad intressant det var att läsa ditt inlägg! Tänk att lönerna har stigit så enormt! När du skriver detta så kommer jag att tänka på att jag faktiskt hade bara drygt 1400 kr utbetalt i 14-dagars lön under år 1974. Vi jobbade då bara 6 timmar per dag förstås men tillhörde ändå en välbetald industrigrupp på den tiden. Många tjänade mycket mindre. Vad roligt det var att läsa om hur lönerna var förr. Tänk att din pappas lön inte blev större trots att han höll med både häst och vagn plus eget arbete. Ja, det var en hård tid för den tidens folk, de var inte bortskämda minsann.

   Tack också för bibelordet, det ska jag läsa i kväll. Må så gott och tack för att du hälsade på!

   Radera
  2. Du menar alltså EU det nya "romarikets" fall , känns bra att det upphör så falsk som det är en maffians och ondskans nation.

   Radera
  3. Hej Bajsolle
   Det som står i profetian verkar som om vi enligt den närmar oss verdermödan och att den "sista påven" har att föra sitt folk genom den...

   Men vi får inte glömma att det Guds ord som har den högsta prioriteten och vi måste pröva varje annan profetia vi läser.

   Vi lär snart få se vad det är frågan om.

   Ha det gott Bajsolle!

   Radera
 2. Hej Myrra
  Hoppas att du mår bra nu..
  Tack för vad du skrev här...det är otroligt allvarligt och en stark fingervisning om vilken tid vi lever i. Må vi alla vara redo
  Kram från marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja, lite bättre är det nu men en bit kvar. Ja det är märkligt. Holger Nilsson i Vetlanda har mycket bra information i sin tidskrift "Flammor". Sådant som man aldrig har hört talas om tidigare. Även om man ska vara försiktig och pröva allt så tycker jag ändå liksom Holger Nilsson, att det här är värt att poängtera.
   Tänker mycket på dig och skriver snart. Stor kram från mig till dig!

   Radera
 3. Hej. vad roligt att du ska skriva snart=) Jag var inne på Flammors sida igår sen jag läst din blogg.. ja nog låter det som väldigt spännande det här med påvarna. Eftersom det egentligen bara "skulle" vara 211 och sen sa han att det skulle bli 212 /som ingen förväntat sej/ och nu kommer snart den 212. Verkar som att det är slut sen. JA allt ska ju prövas mot Ordet men nog låter det fantastiskt. Jag läser flammor då och då och tycker att det är en väldigt stark profetisk röst i tiden.
  Ha nu en riktigt fin dag och många kramar
  Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jag tycker också det är märkliga saker som händer. Allt kom så snabbt på med Påvens svaghet, för de garanterar att han inte är sjuk. Då undrar jag om det enbart beror på ålderssvaghet varför beslutet om avgång kom som en chock för resten av världen och att det blev med så kort varsel, bara två veckor tills avgång. Det verkar nästan som om det finns något annat i kulisserna. Men det kanske bara är jag som är misstänksam. :-)
   Vi hörs snart kära vän! Kraaaam!

   Radera

Kommentar: