29 mars, 2013

Ännu ett jätte - sjunkhål…

Den här gången i Tibet. 83 arbetare försvann ner i underjorden och begravdes medan de sov! Skredet drog med sig omkring två miljoner kubikmeter lera, jord och stenar som krossade gruvararbetarnas bostäder tidigt på fredagsmorgonen lokal tid. Här är länken:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/jordskred-begravde-gruvarbetare

Vad är det egentligen som händer med vår jord? Varför uppstår alla dessa sjunkhål på så otroligt många och på så vitt skilda platser? Det är riktigt otäcka saker eftersom de kommer så snabbt, totalt utan förvarning.

2 kommentarer:

 1. Hej. Men ser inte att det kallas sjunkhål i artikeln?...  /

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Nej det stämmer. Det är jag som kallade det för sjunkhål men man kan också säga skred, för det kom när de låg och sov och de drogs ner i underjorden och begravdes. Det var jättelikt mycket jord som sattes i rörele och allt skedde så snabbt.

   Just när detta hade häntså inträffade nästa dag ännu ett skred i England, men där tror jag inte att det krävdes några människoliv, artikeln berättade inte om det i alla fall. Det händer på fler och fler ställen och det otäcka tycker jag är att det kommer så abrupt.

   Hoppas att du har det gott under påsken Andreas! Själv har jag nyss sett på "The Bible" på TV. Det var hemskt våld, men kanske nödvändigt för att ge en tydlig bild av, och uppfattning om, hur hemsk verkligheten var för judarna. Och än idag är de angripna från alla håll och kanter. Det märks att det är en speciell strid om Jerusalem, Guds stad. Han har själv utvalt folket och staden till sin älsklingsstad och judarna till sitt folk.

   Ha det fortsatt gott Andreas

   Radera

Kommentar: