01 april, 2013

Jesus kommer tillbaka!

Det blir lätt så att många associerar påsken med en lidande Jesus på korset och det är bra, för utan Jesu lidande på korset hade det inte funnits någon räddning för oss människor, ingen väg tillbaka till Gud.

Men det allra bästa är att graven var tom! Gud Fader uppväckte Jesus igen ifrån de döda. Det får vi aldrig glömma. Annars blir berättelsen om Jesus och Hans korsfästelse bara en historieberättelse som hade ett slut. Men det var bara en början. Jesus kommer tillbaka! De som inte tror det nu, kommer en dag få se att det Bibeln berättade var sanning.

På påskdagens morgon fick kvinnorna som kom till graven en underbar hälsning! Det var Maria från Magdala och den andra Maria. Då hände något mycket märkligt! Det blev ett jordskalv och Herrens ängel steg ner från himlen och rullade undan den stora stenen vid graven och satte sig på den. Det står att hans utseende var som blixten och han kläder var vita som snö. Vakterna som fanns vid graven skakade av skräck för honom och blev liggande som döda. Läs i Fyrbåkens blinkning i dag om vad ängeln sade till dem!

Fyrbåken blinkar:

501 

“Var inte rädda. Jag vet att ni söker efter Jesus, som blev korsfäst. Han är inte här, Han har uppstått, så som Han sade. Kom och se var Han låg. Skynda er sedan till Hans lärjungar och säg till dem: “Han har uppstått från de döda, och nu går Han före er till Galiléen. Där skall ni få se Honom. Nu har jag sagt er detta.”

2 kommentarer:

 1. HALLELUJA!!!
  Graven är tom - Jesus lever!!!
  Vilket hopp och vilken framtid vi har för evigheten!!!
  TACK JESUS!!!
  KRAAAMAAAR till dig,kära Myrra!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Hoppas att du har haft en go och fridfull påsk. Det är mycket sol trots att det är kallt ännu. I dag fick jag höra tjockleken på isen på en grannsjö ca två mil från Arvika - 90 cm tjock var den! Undrar när man ska få se solglitter på den sjön? Men kommer gör den våren, fast den är lite sen. Han går nog lite för sakta i år, men rätt vad det är får vi se honom komma knatande borta i backen. Med vårkrans i håret och ett soligt leende på läpparba och en ursäkt: Förlåt att jag är sen, bättre sent än aldrig! :-)

   Ja Halleluja, tack och lov - Jesus lever! Vi har ett hopp och en framtid, och vi fortsätter berätta om Jesus tills vi är hemma igen!
   STOR kram tillbaka till dig min kära vän! Ha nu en ny fin och välsignad arbetsvecka!

   Radera

Kommentar: