05 maj, 2013

Våren kommer sakta till Värmland…

Så här ser Magnoliaträden ut när de blommor på bar kvist.Magnoliaträden den 1 maj 2009

Det var en dryg väntan på värmen och våren. Men till sist så är den då här i alla fall. I dag fick jag rapport från min väninna i Gunnarskog, att vitsipporna har kommit ute i markerna. Men de många Magnoliaträden längs trottoarerna i Arvika har ännu inte blommat. De är mycket sena i år. Jag har ännu inte heller planterat på min älskade Håkans grav, eftersom det har varit så kallt, särskilt på nätterna så jag är rädd att det fryser sönder.

Jag drömmer ibland om de ljuvliga somrarna på Öland, som var så varma och härliga. Se på bilden här nedanför och föreställ dig doften från blommorna och kluckandet från vågorna när de rullar in mot stranden. Det här var en dag när dimman låg som ett tunt täcke över havet men ändå är bilden så vacker. Min äskade Håkan har snällt ställt sig vid huset så jag får fotografera. Bilden är från norra Öland och jag ramade in bilden och har den på väggen hemma och tittar på den när vinterstormarna viner över Arvika. Jag minns glädjen, kan känna dofterna av blommor, sol och hav, närhelst jag ser på bilden.

skanna0005

Det är nu vi riktigt ska ta vara på och njuta av allt det vackra. Nu ligger de ljumma, ljusa majnätterna framför oss och snart gläder vi oss åt gåvan som vi fick från Herren att njuta av, när naturen klär sig i sin vackraste skrud, solglittret leker över vågtopparna, blommornas skönhet och doft, fåglarnas glada sånger och allt som tillsammans finns till för att berika vårt liv och ge oss glädje.

Fyrbåken blinkar:

501

(Jesaja kapitel 41, vers 13 – 14.)

Ty jag är Herren, din Gud, som håller dig vid din högra hand, och som säger till dig: Frukta inte, jag hjälper dig. Så frukta nu inte, du mask Jakob, du Israels lilla hop. Jag hjälper dig, säger Herren. Din förlossare är Israels Helige.

6 kommentarer:

 1. TACK,för det fina som du delar med oss!!!
  Visst kan jag känna vinden,värmen,blomdoften och höra vågskvalpet, när jag ser den fina bilden på din käre Håkan!!!
  Jag tror också att han skulle le varmt, säga "Hej" och något vänligt ord,om man hade gått förbi...
  Snart får ni mötas igen,när Jesus kommer!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilken glädje att se fram emot Marguerite! Jag blev så glad att du också såg det vackra i bilden. Tänk hur ljuvligt det ska vara på den andra stranden, det finns nog inget som går upp mot det som är vårt rätta hem :-)

   Kramar om dig Marguerite och önskar att du ska få en riktigt fin och solig vecka, men värme så du kan njuta i din vackra trädgård!

   Radera
 2. Magnolia-träd?...
  Är det svenska träd det?...  /

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Jag vet faktiskt inte hur det är med den saken, men fina är de. Har du sett några i verkligheten? Jag hade inte gjort det förrän jag var bra gammal faktiskt, men nu håller jag utkik efter deras blommor för blomningen är så kort och så finns det inte så många träd längs våra trottoarer :-)

   Ha det riktigt gott, men go värme och sol, Andreas!

   Radera


  2. Hej. Ja jag vet nog inte om jag sett dem, kanske man sett dem utan att veta att det var Magnolia?...

   Skulle gissa att de är nåt slags importerade träd och buskar till Sverige.

   Hur luktar Magnolia då? (men det kanske är en svår fråga). Men jag antar att du menar de luktar gott.


   /

   Radera
  3. Hej Andreas
   Ja, jag är osäker på detta, men när jag slog upp det på Googlesökning såg jag att de vanligtvis kommer importerade från Holland när man ska plantera dem här i Sverige, men att deras ursprung är Asien, Nord och Syd-Amerika. På WikipediA säger de att man har funnit exemplar som är 20 miljoner gamla, hur man nu kan vara säker på det vet inte jag :-)Samma sida berättar också att det finns ca 210 olika arter, och att de flesta doftar. Det är svårt att beskriva dofter, eftersom de är så speciella för var och en. Det blir intressant att se om de slår ut i år eller om kylan har tagit knopparna, de är känsliga för frost.

   Du får ha en fortsatt fin vecka Andreas!

   Radera

Kommentar: