09 maj, 2013

Vart tog Jaffaapelsinerna vägen…

image

Israel är ingen ockupationsmakt, skriver artikeln som jag hänvisar till i länken nedanför. Många palestinska grupper här i Sverige försöker att införa bojkott mot Israeliska varor. Jag har länge längtat efter de goda Jaffa-apelsinerna men har inte funnit dem på åratal. Men det är kanske ett led i den bojkott som vissa grupper försöker pressa fram? Jag rekommenderar att du läser den artikeln för den visar sanningen från ett annat håll än vad vi är vana att få läsa här i Sverige.

Här är en länk till  artikeln i Tidningen Dagen som det var en lättnad att läsa. Efter alla ensidiga påhopp på Israel så var det skönt med en artikel som vinklar också den positiva sidan.

http://www.dagen.se/webbdebatt/israel-ar-ingen-ockupationsmakt/

Glädjande nog lyssnar inte svenska livsmedelskedjor eller företag på extrema rörelsers bojkottkrav, skriver Alf Lindgren i en replik. Han skriver också att Israel inte kan anses som en ockupationsmakt.

Lite längre ner i artikeln skriver också Alf Lindgren:

I svensk massmedia går det att läsa om olika organisationers försök att bojkotta israeliska varor. De som går längst och som har gjort upp en lista på de varor som skall bojkottas är Palestinagrupperna, och som Gunnar Olofsson tillhör. Listan är bra för då vet vi som inte hatar Israel vad vi ska köpa. Glädjande nog lyssnar inte våra svenska livsmedelskedjor eller företag på extrema rörelser, utan köper in vad konsumenterna vill ha.

Slut på utdrag från artikeln i Tidningen Dagen, (Publicerad: 2013-05-09, Uppdaterat: 2013-05-09)

 

image

Artikeln berättar också om att de Israeliska bosättningarna på Västbanken sysselsätter i dag mer än 65 000 palestinier och att lönerna oftast ligger högre än motsvarande arbeten hos palestinska arbetsgivare. Alf Lindgren berättar också hur han själv sett hur palestinier får jobb i Israel och hur de varje dag tar sig över gränsen för att arbeta inne i Israel. Israel önskar också att både judar, muslimer och kristna, ska kunna enas och bedja vid Tempelplatsen.

Hatet mot Israel är så utbrett I Sverige att det är kusligt. Tankarna går till tiden när judar skulle utrotas och många har hakat på tidningar och media som spär på antisemitismen. Det finns undantag, men de flesta förföljer Israel på ett sätt som inte visar hela sanningen.

Israel är den enda demokratin i mellanöstern men omges av fiender och extrema grupper från alla håll och kanter. När Israel beskjuts med raketer så nämns det inte mer än i förbigående. Trots att det är ofta förekommande att hela Israels befolkning har fått vänja sig vid att  få höra larmsignaler ljuda och skynda sig på med skyddsmaskerna och rusa ner i skyddsrummen.

Israels styrande gör också fel och begår misstag, liksom jag och du, liksom styrande i varje land gör när det handlar om hur man ska försvara sig mot fiender. Men jag saknar rättvisan i synen på Israel och önskar att media vore mer rättvis i sina bedömningar.

image

Om sedan de ansvariga i Israel bestämmer sig för att gå till motattack och  försvar för sina medborgare, då slås det upp stort i många tidningar och vinklas som ett Israeliskt förtryck och angrepp på sina grannar och bilden blir så otroligt sned och hatet mot judarna späs på. Jag tycker också att vi som kristna är alldeles för tysta när det gäller att stå upp för Israel.

Både araber och judar är lika värdefulla. Vi ska be för araberna och för deras land, om fred och kärlek mellan folken. Och vi ska be för Israel och för judarna, de har all rätt att bli accepterade och få fred och inte ständigt vara förföljda.  En dag kommer Jesus tillbaka, då återställs ordningen och freden – om inte förr! Gud har sagt i sitt ord att vi ska tala väl om Israel och be för Israel. 

Fyrbåken blinkar:

501

(Första Mosebok, kapitel 12, vers 3)  här läser vi om Guds kallelse till Abram: 

“Och jag skall välsigna dem som välsignar dig, och den som förbannar dig skall jag förbanna, och i dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.”

4 kommentarer:

 1. Fast häromdagen, eller om det var igår, så stod det väl tydligt i nyheterna att palestinierna hade det mycket svårt ställt. Det måste väl även du ha hört.


  /Hej då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Ja, det har jag hört. Det går inte att undvika, eftersom nyheterna alltid fokuserar på problemen från det hållet. De glömmer att berätta om de som har det bra. Sen får också ofta Israel skulden för det som de inte har orsakat. Det finns grupper också på Västbanken som strider om makten och det gör inte situationen bättre. Men vi kan diskutera det här hur länge som helst utan att det leder någon vart. Det blir nog ingen ordning förrän Jesus själv kommer och ställer allt till rätta. Jag tror i alla fall så, för motsättningarna har för djupa rötter, det började långt före Jesu tid.

   Allt gott önskar jag dig Andreas

   Radera
 2. Jag undrar hur livet i en Palestinsk stat skulle bli för invånarna. Det blev nog ingen stat med mänskliga rättigheter. Förmodligen en stat under islamistiskt förtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja man kan bara gissa hur det skulle bli men jag tror att det skulle bli tufft och inte alls så bra som man kanske hade hoppats på. Men i dag är det redan år 2017 och jag tror vi kommer allt närmare den tidpunkt när Jesus kommer tillbaka. Då har vi en rättvis Domare, då kan vi med fullt förtroende lägga allt i Hans händer, Han kommer att ta hand om allt, precis som Han sagt.
   Guds Välsignelse!
   Fyrbåkenbloggen

   Radera

Kommentar: