03 juni, 2013

Hur långt är vi på väg?

 

 

Hur långt på väg har vi egentligen kommit i de förutsägelser som Bibeln har berättat för oss ska komma? När jag läser om hur utvecklingen styrs mot nedanstående beskrivning så tycker jag att det är skrämmande. Bibeln har varnat oss för att ta emot ett märke som gör att vi inte kan varken köpa eller sälja utan att ha det märket, är det dit vi är på väg? Vad anser du?

Tekniken

Kommer du att ta emot en elektronisk tatuering om du inte kan logga in på Internet utan att ha en? Det kanske låter galet för många, men tekniken för ett sådant system finns redan. RFID-tatueringar har funnits ganska länge. Men nu utvecklas en helt ny generation av elektroniska tatueringar  som kan övervaka dina vitala funktioner, interagera med din mobiltelefon och även kommunicera direkt med ditt sinne. Dessa nya elektroniska tatueringar är tunnare än ett mänskligt hårstrå, och de kommer att i grunden förändra det sätt som vi tänker på människans identifikation.

En mörk sida

Det som driver på detta är att datorer och mobiler allt som oftast tas över av hackare och ingen går säker. Många kan kanske tycka att en teknik som kan stävja detta är bra. Men det finns också en mycket mörk sida av denna typ av teknik. Vad händer om en dag en tyrannisk regering beslutar att göra en permanent elektronisk tatuering för identifiering obligatorisk för alla medborgare? Vad händer om du inte har möjlighet att köpa, sälja, få ett jobb, ha ett bankkonto eller logga in på Internet utan "korrekt identifiering"? Vad händer om priset för att ta emot din tatuering är att svära absolut trohet till den tyranniska regeringen? Sanningen är att tekniken är alltid ett tveeggat svärd. Den ger alltid med sig ett löfte om framsteg, men den har också en mörk sida som potentiellt skulle kunna missbrukas.

Kontrollerade sinnen

Snart kanske vi interagerar med våra smartphones och datorer genom att använda våra sinnen. Om ett par år, skulle vi kunna ändra på belysningen hemma bara genom att tänka på det, eller skicka ett e-postmeddelande från vår smartphone utan att ens ta fram mobilen från vår ficka. Längre in i framtiden, kommer din robot assistent dyka upp vid din sida med ett glas saft helt enkelt eftersom den vet att du är törstig.

Vi lever i en tid när tekniken går framåt i exponentiell takt. Världen kommer att se väldigt, väldigt annorlunda om 10 år. Men blir förändringarna till det bättre? Tekniken utvecklas i en snabbare takt än vad vi någonsin har sett förut, men på samma gång blir världen en alltmer instabil plats.

Faran med tekniken

Kan tekniken som ger oss möjlighet att interagera med vår omgivning med hjälp av våra sinnen faktiskt vändas och användas för att styra våra sinnen med en framtida tyrannisk regering? Kan teknik som hjälper oss att identifiera varandra på Internet en dag användas för att stämpla oss alla som boskap och tvinga hela mänskligheten in i ett mörkt system för kontroll och slaveri?

Tro inte att ett sådant samhälle aldrig kan existera i vår moderna värld. Friheter tas bort från människor över hela världen just nu, även om saker fortfarande är relativt stabila.Så vad kommer att hända när världen och planeten en dag helt härjas av ekonomisk kollaps, pandemier, kriminalitet, upplopp, naturkatastrofer och krig? Det är något att tänka på.

Observera att det här är en fri översättning och utdrag från artikeln som du själv kan läsa om på engelska om du klickar på länken här:

Till artikeln!

Fyrbåken blinkar:

(Psaltaren 46, vers 1 - 4.)

Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skulle vi inte frukta, om än jorden omvälvdes och bergen vacklade ned i havsdjupet, om än dess vågor brusade och svallade, så att bergen bävade vid dess uppror. Sela.

Välkommen att titta in i vår kristna present-butik med adress: http://www.fyrboken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: