08 juli, 2013

Går det inte lite väl långt nu…?

image

Alla har nog upplevt hur en melodi, en slogan, eller en annons “fastnat “ i huvudet. Men ett nytt koncept är att bokstavligen sätta annonser rakt in i folks skallar, en  - överföring av ljudet till innerörat genom skallbenet.
Reklambyrån BBDO använder en kombination av begreppet och smart teknik för att låta enskilda pendlare höra en annons i en bullrig tågvagn.


Företaget utnyttjar tekniken genom att låta tågens fönsterrutor tyst prata med pendlare på ett nytt sätt.
Trötta pendlare som vilade huvudet mot tågfönstren i Tyskland fick en överraskning när de hörde en röst inne i sina huvuden.
Sändare på ett tåg på sträckan mellan München och Nordrhein-Westfalen skickar högfrekventa vibrationer via fönsterrutor, så pendlare kan höra reklammeddelanden inne i sina huvuden, överförda  genom kroppens ben. Inga andra tågresenärer kan höra meddelandena förutom de som lutar sitt huvud mot rutorna.
 

Min egen kommentar: Märklig utveckling… skrämmande och totalt respektlöst mot människan. Länken på engelska finns nedanför om du vill läsa mer.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2356753/The-talking-train-windows-transmit-adverts-straight-head-lean-them.html?printingPage=true

Bättre att ägna sig åt något bättre. Här kommer ett nytt inlägg från Birsta i Sundsvall. Lyssna noga på både Gunnar och sången. Det bygger upp oss inifrån! Gör oss starka!

http://www.birstawebchurch.se/BirstaWebChurch/Goda_nyheter.html

 

Fyrbåken blinkar:

501

(Matteusevangeliet kapitel 6, vers 24.)

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

 

Välkommen att titta in till oss i vår kristna presentbutik på Internet, Fyrbåken bok och present www.fyrboken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: