25 november, 2013

Det regnar svarta hagel… se videon nedanför…

En italiensk fotograf har filmat en stad som är täckt av sten och aska som föll från himlen som hagel efter Mt. Etnas utbrott igen på lördag. Filmerna visar staden täckt i flera centimeter av svart aska som spys ut från vulkanen och som drivit hundratals kilometer över Messinasundet från Sicilien till fastlandet. Det regnade ner från mörka moln ovan och haglen låg spridda över stadens gator och bilar. Några invånare använde paraplyer för att skydda sig från de bitar av aska som var nästan 2cm i storlek. Etna har fått utbrott flera gånger i år, ett så sent som lördagen 16 november, men det sista stora utbrottet var 1992.

http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2013/11/25/black-hail-rains-down-on-italian-town-after-eruption/

4 kommentarer:

 1. Usch, så hemskt,,,och vad det förstör,både bilar,kläder och en massa annat...
  Men man får vara beredd på allting nu snart,vi blir väl inte förskonade vi heller, mycket längre till.
  Hoppas att du har en fin,Välsignad första adventsvecka!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Nej, det vi har nog en del att vänta, det säger ju Bibeln oss. Men tack och lov att vi har Jesus med i båten :-)
   Ja nu kommer en underbart vacker tid - Adventstiden! Hoppas att du har fått lite snö nu som du väntade på. Här i Arvika finns ingen snö ännu. Men vi har fått en vacker torg-gran som jag gläder mig åt. Ha det riktigt välsignat och fint under Advent med familjen och mys och må så gott :-)
   Många kramar!

   Radera
 2. Hej
  Tittar in och önskar dej en fin och fridfull adventstid.. Här väntar vi också på snö. Blött och halt och mörkt har det vart hittills.
  Ha det bäst.
  Kram från marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tack för hälsningen! Här är det också snöfritt än så länge, men det dröjer nog inte länge förrän det är vita vidder så långt ögat når. :-) Jag tänker på dig ofta och särskilt när de nämner om vädret i norr. Det har varit hård blåst och besvärligt på vägarna har jag hört. Men tänk du Marianne, det är bara tre veckor kvar tills det vänder och börjar bli ljusare igen! Innan vi hinner blinka så är våren här på nytt! När jul och nyår är över så märks det redan hur det blir längre dagar och sen går det i röda rappet tills solen ger oss takdropp och fågelsång :-) Härliga tanke!

   Stor kram och en välsignad Advent till er hela familjen!

   Radera

Kommentar: