21 februari, 2014

Äntligen är vi igång igen…

Efter ett långt stopp med uppgradering av data-tekniken så är vi nu äntligen igång igen.

animaatjes-bloemen-61806

Våren närmar sig kära vänner! Mörkret har fått ge vika och vi är på väg mot en ljusare tid. Det är mycket oro ute i världen, men det som sker har Bibeln varnat och förberett oss för.

När vi ser att kärleken kallnar och hatet breder ut sig på jorden så är det viktigt att inte följa med i trenden och ge upp tron på det goda. Vi vet att detta skulle komma och Jesus har sagt oss att det kommer svåra tider.

Håll ut och var säker på att trots kaos så har inte Gud sagt sista ordet. Han har allt under kontroll och vet den exakta tidpunkten när Han ska sända sin älskade Son tillbaka till jorden för att göra slut på allt våld och hat för alltid. Segern över den onde vann Jesus redan på Golgata, men den fullständiga seger som vanns då, blir uppenbar när Han återvänder. Fäst din blick på Jesus Kristus och låt ditt inre ljus lysa för människorna i din närhet.

Fyrbåken blinkar:

501

(Psaltaren 37:5.)

Befall din väg åt Herren och förtrösta på Honom – Han skall göra det.

 

12 kommentarer:

 1. Tack kära du för ditt inlägg. Det är mycket kyligt, och det man behöver i dessa tider är Guds hela vapenrustning. Önskar dig en fortsatt fin helg och en kärleksfull,varm öppen himmel över dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika
   Ja det är sant, det märks tydligt hur våldet och hatet ökar över hela världen, precis som Jesus sa att det skulle göra. Allt gott önskar jag dig också Annika. Gud välsigne dig och dina nära och kära! Kram!

   Radera
 2. Tack för ditt inlägg,Myrra!!!
  Visst är det underbart att våren närmar sig!!!
  Vi har haft sol och 9+ i dag och när jag körde till jobbet i morse så var det en sådan fantastisk morgonrodnad över sjön, som nästan tog andan ur mig,så vackert var det!!!

  Ja,vi får hålla ut i tider av villfarelse,hat och kärlekslöshet.
  Fortsätta kämpa Trons goda kamp tills dess att Jesus kommer!!!

  Önskar dig en fin,Välsignad fortsatt vecka!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, tack och lov, nu går det mot vår! :-) Snart kommer det kanske härliga bilder från er vackra trädgård och alla blommorna. Nu är bästa tiden när vi har allt det fina framför oss att glädja oss åt. En stor kram och Guds välsignelse min vän.

   Radera
 3. Den största glädjen är inte vårkänslor. Den som tror, skall segra. Här på jorden kan vi segra över all medveten synd i våra liv. Utan seger ingen sann glädje. Aldrig mer irriterad, aldrig mer misstänksam, aldrig mer bitter på frun, aldrig mer sur osv... Här och nu, om vi tror! Jesus kom med något mer än härliga känslor. Vi blir saliga natt och dag, med goda och onda människor, sommar eller vinter, utan eller med pengar... Härliga framtid, härliga tro! mvh okänd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Seger i tron är starkare än de mest underbara vårkänslor, det är sant! Men visst är det underbart att vi går mot våren efter en lång mörk vinter? :-)
   Det är ljuvligt att vinna seger på olika områden i våra liv, men jag tror nog att även om vi är frälsta och befriade av Nåd, så är vi också bara människor och vi känner oss svaga ibland. Då behöver vi inte få dåligt samvete om vi känner att vi inte räcker till som vi skulle önska att vi gjorde utan vi kanske blir både ledsna och irriterade ibland. Men då har vi en trofast Herre som vi kan få komma till med allt och be om hjälp och få lägga ner det som gick fel för oss och börja på nytt. Jag tror att hela livet är en skola där Jesus går bredvid oss och undervisar oss varje dag. Vi blir inte fullkomliga här i världen utan får lägga ner våra svagheter och brister vid korset och be om hjälp och ny kraft. Den Helige Ande är vår Hjälpare varje dag och undervisar och bygger upp oss.
   Tack för att du hälsade på hos Fyrbåkenbloggen. Välkommen tillbaka.

   Radera
 4. Jesus syndade aldrig, blev aldrig irriterad, sade aldrig et ont ord, osv. Han säger: Följ mig. Hur kan han säga så, om det inte var möjligt? Bibeln talar aldrig om att lägga ner vår synd vid korset, men att vi skall vara korsfästa med Kristus. Med ett korsfäst kött, syndar vi inte (medvetet). Tänk vilken härlig framtid, när vi är korsfästa och förblir där. mvh okänd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Om människor fungerade så som du beskriver, så skulle vi inte ha något behov av att be om förlåtelse vid korset eftersom vi alltså aldrig syndar. Men eftersom vi kommer till korta ibland och förstår att vi borde ha handlat på ett annat sätt än vi gjorde, så har vi den förmånen att få komma till Jesus och be om förlåtelse och ta nya tag tillsammans med Honom. Jesus var fullkomlig, utan den minsta synd eller brist. Vårt mål ska vara att likna Honom. Men när vi känner att vi har misslyckats på olika områden, ska vi inte känna oss misslyckade utan frimodigt komma inför Jesus och be om förlåtelse, vägledning och ny kraft. Tack vare Nåden, får vi gå vidare, styrkta av Hans kärlek. Ett ärligt hjärta som vill göra bättring, gör Jesus glad. Det är min övertygelse.
   Och du Anonym, Jesus blev irriterad han också - utan att synda. Minns du berättelsen från Bibeln när Han välte ut borden för växlarna i templet och drev ut försäljarna med en piska?
   Vi som har tagit emot Jesus Kristus är redan korsfästa med Honom. Det var för vår skull Han betalade priset på korset. Just för att du och jag och andra skulle få förlåtelse för våra synder.
   Vi ska inte medvetet synda, det är en helt annan sak. Men om vi faller på någon område och känner oss bedrövade för detta och ångrar oss i vårt hjärta, då kan vi frimodigt komma till Jesus och be om förlåtelse.

   Jag önskar dig en fortsatt fin vecka.

   Radera
 5. I vår egen kraft kan vi inte segra över synden. Men allt är möjligt för den som tror! Målet måste vara: Alltid seger! Vi faller och reser oss upp - Aldrig mer falla i denna synd! Vi tror på honom som övervann det onda. I hans kraft skall också vi övervinna, alltid! Vägen till livet går genom lidande. Att ge upp vår egen vilja går imot vår mänskliga natur. Men salig den som låter Guds vilja ske i sitt liv. Den tröstar sig inte till förlåtelsen och Guds kärlek, men ser i allt en väg till mer frälsning i sitt liv. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Anonym
   Ja, jag är enig med dig att vårt mål ska vara seger på alla områden i vårt liv. Seger i Jesu namn!

   Men vi får inte glömma alla de som går och bär sin börda själva, utan att våga komma till Jesus med den och få förlåtelse. Den som är utan synd i denna värld är ett unikum. Jag tror inte att den människan finns. Synd är ett stort begrepp från mycket litet till mycket stort. Jesus lärde oss att synd är så mycket mer än bara det som fariséerna trodde. Synd kommer inifrån människornas hjärtan.

   När vi går genom livet tillsammans med Jesus och har gemenskap på vägen med den Helige Ande, så blir själva livet en skola. Gud själv undervisar oss och Hans Nåd omsluter oss under vägen. Ingen behöver vara rädd att komma till Jesus. Han stöter inte bort någon utan hjälper oss vidare på vägen. Ingen älskar som Han och ingen förstår oss bättre än Han. Om en mänsklig far har omsorg och förståelse för sitt barn när det misslyckas, hur mycket mer ska då inte Jesus Kristus ha förbarmande med oss, när vi kommer till Honom och ber om förlåtelse?
   Önskar dig Nåd och Frid.

   Radera
 6. Ja, takk för livets skola, där vi lär oss skilja mellan det goda och onda. Den heliga Ande leder oss till hela sanningen om oss själva. Vi får se vår synd, som vi inte kände till! Och kan sedan rena våra hjärtan från bitterhet, avundsjuka, förakt, penningbegär..osv. Ja, rena våra hjärtan, som Jesus är ren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja, amen Anonym. Det är sanning. När vi rannsakar oss själva i den Helige Andes ljus får vi ibland vetskap om sådant som vi ibland inte ens själva visste om. Jag instämmer i dina ord, kom Herre Jesus och rena våra hjärtan så vi blir mer och mer lik dig.

   Ha en välsignad fortsättning på veckan.

   Radera

Kommentar: