10 mars, 2014

Den ukrainske tillförordnade presidenten är kristen…

lila

Den ukrainske tillförordnade presidenten, Oleksandr Turtjynov predikar ibland i den Ukrainska Baptiströrelsen enligt artikeln i “Världen i dag”! Allt medan världens ledare på diplomatisk väg försöker lösa krisen där Krimhalvön står i fokus så riktar den ukrainske presidenten en uppmaning till omvärldens kristna:
– Be för oss så att fred återvänder, så att folk ska kunna leva i fred.

Efter att ha nekat flera stora internationella nyhetsbolag intervjuer, tog Ukrainas tillförordnade president, Oleksandr Turtjynov i veckan emot Billy Graham-organisationen BGEA och gav en intervju som ska publiceras i det kommande numret av tidskriften Decision.

Min kommentar: Jag blev så glad när jag läste detta. Mitt i krisen är det tryggt att veta att han har valt att tro på Jesus och räknar med Honom i allt.

Här är länken till artikeln i “Världen i dag” för dig som vill läsa: http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/03/07/Billy-Graham-medarbetare-motte-Ukrainas-president/

Fyrbåken blinkar:

11

(Psaltaren 37 vers 5)

Befall din väg åt Herren och förtrösta på Honom – Han skall göra det.

16 kommentarer:

 1. Ja,det hade jag ingen aning om!!!
  Tack för att du delar med dig av allt som händer,sker och är...
  Önskar dig en fin,solig och Välsignad Måndag!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Nej, inte jag heller kunde ana detta, men det gjorde mig glad. Ljuvliga våren är på väg! Nu får ni snart ta ut motorcyklarna och tiden att njuta i trädgården nalkas! Härligt! Många kramar och allt gott med Guds välsignelse!

   Radera
 2. Kära Myrra: Jag har hängt med i dessa utvecklingar och svängningar och det är skrämmande. Det enda jag kan säga är att det är tryggt att gå vid Jesu sida. Ty där finns varken fruktan eller rädsla för vad som komma skall...Tiden är kort. Jesus kommer snart. Halleluja.Snart får vi skåda Jesus och träffa våra nära och kära. Kramar och tack för allt du förmedlar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika
   Ja det är sant det du säger, med Jesus vid vår sida behöver vi inte frukta om än så bergen skulle störta samman säger Bibeln. Jag tror också att Jesus återkomst är nära. Tills dess får vi styrka varandra och berätta om Jesus för så många som möjligt.
   Många kramar tillbaka till dig Annika! Ha en välsignat god helg!

   Radera
 3. Guds fred övergår världsfred. Fred i hjärtat är fred överallt. Ju större frihet från synd, desto större fred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja Amen! Guds Frid övergår allt! Ingen annan frid kan mätas med att få äga Guds Frid i hjärtat!
   Ha en välsignat fin helg!

   Radera
 4. Hur kan en kristen blanda sig i politik och ha president-tittel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Det tycker jag inte är så konstigt. Kungar och presidenter, skulle inte de kunna ha gett sitt liv till Jesus? Det är ju bara positivt i så fall, om de använder sin tro till att fatta kloka och visliga beslut.
   Med önskan om en fin helg till dig.

   Radera
 5. Kan man som kristen tjäna två Herrar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Jag tror du redan vet svaret på det. Man kan absolut inte tjäna två herrar som kristen. Jesus sa ""Ingen kan tjäna två herrar; ty antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den förre och förakta den senare. Ni kan inte tjäna både Gud och Mammon."
   Ha en fin söndag.

   Radera
 6. Hur kan man bli populär i världen och vara kristen samtidigt. Jesus var hatad i världen, för han älskade Fadern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Popularitet kan man se på många olika sätt. Jesus var också populär, inte enbart hatad och förföljd. Stora folkskaror sökte Honom och följde Honom. De ropade Hosianna i höjden och lade palmblad för Hans fötter. Andra ropade korsfäst... så allt har två sidor.
   Önskar dig en fin ny vecka.

   Radera
 7. Om världen älskar oss, är vi då på rätt väg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Vi ska inte sträva efter att världen ska älska oss
   säger Bibeln, utan vi ska sträva efter att behaga Gud allena. Menar du med din fråga att inte en president kan vara kristen? Jag förstår inte riktigt syftet med din fråga. :-) Om kungar och presidenter satte Gud först och trodde på Jesus Kristus - ja, då skulle världen se helt annorlunda ut. Något att be för, vilket också många av oss gör. Vi ber för kungar och regeringar att de ska lära att känna Jesus och fatta goda beslut.
   Allt gott.

   Radera
  2. Vi ser hur svårt det är på höjden i denna världen. Presidenten vill ha tillbaka Krim. Guds Ord säger: vi ska inte kräva tillbaka det som tas ifrån oss.

   Radera
  3. Hej Anonym
   Ja, jag läser också i kväll, söndag, en varning från NATO om en mycket stor rysk styrka som dragits samman nära gränsen till Ukraina. Varningen om den stora ryska truppsamlingen nära gränsen kommer från Natos högste chef i Europa. Kanske går Hesekiels profetia snart i uppfyllelse?

   Radera

Kommentar: