20 mars, 2014

Regn i öknen...

Ja, Herren skall förbarma sig över Sion, Han skall förbarma sig över alla dess ruiner. Han gör dess öken lik ett Eden och dess hedmark lik en Herrens lustgård. Fröjd och glädje skall höras därinne, tacksägelse och lovsångs ljud.
Jesaja 51:3
Fri översättning och ett utdrag ur texten som du finner i sin helhet via texten under videon. (Engelska)

En i sanning anmärkningsvärd och ovanlig händelse fångades på video vid floden Zin, som rinner ut i Döda havet och går genom Negevöknen i södra Israel . Även om den kallas en flod är det vanligtvis endast en torr flodbädd som syns av Zin, även kallad Nahal Zin , för floden har sällan något vatten på grund av de torra ökenförhållandena.
Men det förändrades förra veckan , och förvandlingen fångades i en video på YouTube den 14 mars. Kraftiga regn på bergen miltals bort orsakade att vatten kunde forsa ner och fylla flodbädden . Efter att i åratal tittat på en dammig och torr bäck, samlades bybor vid flodens kant för att se vattnet strömma ner. För dem som bor i öknen, var floden en välkommen händelse – en anledning att jubla och fira!

Även om det är sällsynt att floden blir fylld med vatten, är det ännu mer sällsynt att det kunde fångas på bild.  Den som laddade upp videon beskrev flodens återkomst på hebreiska som en "oförglömlig upplevelse" och "fantastiskt." YouTube- användare Melanie Ross kommenterade, "Vilken vacker syn. Fantastiskt" En annan användare tillade, "Du kan känna det nya liv som kommer flödande med detta."

Välkommen att titta in i vår kristna present-butik med adress: http://www.fyrboken.se

18 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk,underbar och härlig syn,att få se detta vatten som strömmar fram,det är ju helt...ja,jag finner inte ord!!!
  HIMMELSK HÄRLIGHET!!!

  TACK,kära Myrra,,,för att du delar detta med oss!!!
  Jag önskar dig all Välsignelse och en fortsatt fin vecka!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja... så härlig syn! Och att de lyckades fånga det på video, det kanske också var en mening så det kan spridas ut över världen!
   Gud välsigne också dig Marguerite, och hela din familj! Många kramar!

   Radera
 2. Hej kära Myrra!!¨
  Vilken flod.....så fantastiskt att se detta komma in över öknen..
  Det har säkert en fantastisk profetisk innebörd om att den Helige Ande ska låta sitt friska vatten komma in över Israel på ett mäktigt sätt. eller vad tror du myrra?
  Kram från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Precis så tänkte jag också!!! Kram Marianne. Guds välsignelse!

   Radera
 3. Den som dricker av vattnet blir törstig igen. Men Jesus kom med något mycket mycket härligare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den gången menade Jesus inte bildligt talat vanligt vatten...
   Det vatten Jesus ger blir till en källa inne i oss... en källa som ger evigt liv.
   Gud välsigne dig Anonym

   Radera
 4. Ja, tänk när Jesus fyller våra tankar och våra liv, då blir det mer än en liten flod som snart torkar bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Morgondagen vet vi inget om, den får själv bära sina bekymmer säger Guds ord. Men I DAG får vi glädja oss åt vattnet som strömmar ner för den uttorkade flodbädden. Resten ligger under Guds kontroll.
   Ha en fortsatt fin helg.

   Radera
 5. Ja, morgondagen vet vi inget om. Men vi vet att all beundran av jordiskt är av det onda. Skaparen är stor, honom ska vi prisa och upphöja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Nu hänger jag inte riktigt med i svängarna.... :-) Förklaring nödvändig...
   Ha en fin lördagskväll

   Radera
 6. Som själiska människor är våra intressen: hur det ser ut, hur det låter, det synliga och jordiska fyller våra tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Anonym
   Då förstår jag hur du menar :-) Att det var svårt att förstå din kommentar berodde på att det var svårt att se kopplingen till att vi gläder oss tillsammans med Israel när vi ser hur vatten strömmar in på de torra ökenområdena. Guds ord berättar ju också för oss:

   Ja, Herren skall förbarma sig över Sion, Han skall förbarma sig över alla dess ruiner. Han gör dess öken lik ett Eden och dess hedmark lik en Herrens lustgård. Fröjd och glädje skall höras därinne, tacksägelse och lovsångs ljud.
   Jesaja 51:3

   Som du ser så säger också Jesaja att fröjd och glädje ska höras därinne. Därför gläder oss också vi som älskar Israel åt en sådan här händelse när vi hör hur de jublar över det framforsande vattnet.
   En fin söndag önskar jag dig

   Radera
 7. Och när det blommar och växer i Israels öken, väcker det avundsjuka och ilska hos fienden. Svåra tider väntar judarna. Men Gud styr det hela bättre än någon kan uttänka. Stor är Guds makt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja, Amen till det. Stor är Guds makt. Han kommer att bevara Israel.

   Radera
 8. Jag måste verkligen beundra dej Myrra för att du på ett sånt fantastiskt sätt kan avväpna pilar som kommer emot dej i bloggen
  Var välsignad i allt och tack för att du delar så mycket fantastiskt med oss..kram från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tack för din uppmuntran :-) Många, många kramar till dig min kära vän! Gud välsigne dig och din familj!

   Radera
 9. Är bara inne för att sända dig en önskan om en riktigt fin och Välsignad Påsk,kära Myrra!!!
  Och till alla er andra som tar del av det hon skriver!!!
  ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Tusen tack för din hälsning! Jag önskar dig och din familj detsamma kära vän! En välsignad, god och Glad Påsk! Många kramar! :-)

   Radera

Kommentar: