15 maj, 2014

Ännu ett under…

jesus-sheep

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/24612/Default.aspx?hp=article_title

Utdrag från artikel (se ovanstående länk) med fri översättning.)

Muslim på pilgrimsvandring till Mecka – fann Jesus!

En turkisk muslim som gjorde en pilgrimsfärd till Mecka i ett desperat försök att få sitt liv tillbaka på rätt spår, återvände som en kristen till sin familjs stora förvåning.

Ali, som var kurd, led av alkoholberoende, när vänner övertalade honom att göra en pilgrimsfärd till Mecka. Det var i Saudiarabien, där sprit är förbjudet, och den religiösa ritualen kanske skulle kunna bota honom, föreslog de.

När han kom dit, grät han ut inför Gud och ropade till Honom om hjälp (om Han verkligen var där) och somnade sedan.

Jesus visade sig sedan för honom i en dröm och rörde vid honom och sade: “Du tror på mig nu, lämna denna plats"

Efter att ha tagit en dusch nästa morgon, upptäckte han vad han trodde var damm på den del av bröstet Jesus hade rört vid, men faktum är att håret på bröstet hade blivit vitt i form av en hand! När han kommit hem igen meddelade han sin skeptiska familj att han hade sett Jesus i Mecka och hade blivit kristen.

Han brast i gråt framför sin fru och bad om förlåtelse för det sätt han hade behandlat henne, och visade tydligt att en dramatisk förändring hade skett  i hans liv.

Slut på utdrag från artikeln med fri översättning. Du kan läsa fortsättningen  via länken högst upp under bilden. (Engelska)

Min egen kommentar: När Jesus kommer in i en människas  hjärta, förvandlas allt. Den här artikeln grep mig djupt eftersom jag själv mötte Jesus i min ensamhet, under nattens timmar. Det var ett dramatiskt möte som förvandlade mig totalt och jag blev aldrig mer densamma.

Fyrbåken blinkar:

11

(Lukasevangeliet kapitel 4 vers 18 – 19)

“Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att frambära ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet och förkunna året som Herren har valt. “

 

Välkommen att hälsa på i vår kristna presentbutik “Fyrbåken bok och present”

www.fyrboken.se

14 kommentarer:

 1. Hej. På tal om frälsning; man läser kanske ibland folks vittnesbörd över hur de en gång i tiden blev frälsta och så; din historia, har du redan skrivit det på sidan förr?... Men det är väl din sak i och för sig.  /Hej då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Jo, jag har faktiskt skrivit om det några gånger här på bloggen fast jag minns inte säkert när det var. Men jag kan berätta det längre fram, det är en ganska lång historia.
   Hoppas att du har det fint Andreas och njuter av försommaren. Önskar dig all gott :-)

   Radera
 2. Ja det är otroligt stort när Jesus kommer Inn i hjärtat och vi tror på honom. Ännu större är det när Jesu liv uppenbarar sig i oss. Och det kan det inte förrän vi dör, medan vi lever här på jorden. Oj, vilket UNDER! Vi som var alltid så deprimerade, är aldrig mer deprimerade! Jesu liv, fri syndens makt, fri sin egen person och ära.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Ja, viktigt att dö bort från sitt eget ego som tidigare styrde och ställde och i stället låta sig ledas av den Helige Ande.
   Ha det riktigt gott och välsignat under en ny vecka!

   Radera
 3. Vilket fantastiskt vittnesbörd du delar med dig av här!!!
  Tack,KRAAAM och Herrens Välsignelse!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Ja, det är det största av under när en människa får möta Jesus och verkligen tar emot Honom i sitt hjärta och det får bli till förvandling! Här var det ju verkligen dramatiskt! :-)
   Gud välsigne också dig Marguerite! Många kramar och önskan om många härliga njutfulla dagar i din vackra trädgård. Det är ju så vackert nu och varmt och gott. :-)

   Radera
 4. Underbart Myrra,när man upplever, och få ett vidrörande av Jesus.Tack för ett glädjefullt inlägg. Ha det välsignat. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika
   Ja det var en härlig nyhet. Det blev livsförvandlande, och Jesus flyttade in :-)
   Ha det nu så gott och välsignat i fortsättningen kära vän. Kram, kram!

   Radera
 5. Hej min kära vän! Fantastiskt vittnesbörd!! Tänk att möta Jesus på ett så fantastiskt sätt och vilket vittnesbörd för hans familj.
  Tack för vad du delar Myrra.
  Var välsignad Kram från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ett stort under! Man blir glad. Ha det fortsatt gott i sommarvärmen Marianne. Hoppas att ni har det gott och varmt också uppe hos er i nordligare delen av Sverige :-)
   Många kramar och Guds välsignelse!

   Radera
 6. Det är något med oss kristna, som lätt kan bli uppochnervänt. Man intresserar sig för formen istället för innehållet. Intresset är hur det gick till, vilket årtal, på vilken plats, osv. Själva kärnan och huvudsaken blir ofta mindre viktig. Möjligen något att fundera över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Tack för din synpunkt. Skulle du vilja utveckla detta lite mer? Gäller det den här artikeln eller artiklar i synnerhet?
   Tack för ditt inlägg. Välkommen tillbaka.

   Radera
 7. Det gäller de flesta tillfällen där människor möter Jesus, blir andedöpta, får andliga gåvor, m.m. Det blir lätt mycket focus på formen och gåvan istället på vad det skall åstadkomma i livet, hur livet skall förändras i oss, när Gud välsignar och tuktar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Anonym
   Jag förstår hur du menar. Själv tycker jag det största av alla under är när en människa blir befriad, får sin synd förlåten och får sitt namn skrivet i Livets bok.
   Ha en fin helg.

   Radera

Kommentar: