30 november, 2014

En allvarlig tanke i Adventstid...


Mitt i vårt svenska Adventsfirande finns nyheter som är mindre roliga. Minns du hur Fyrbåkenbloggen för länge sedan, (den 1 mars) tog upp ämnet Ryssland och dess eventuella syfte med att invadera Krim? Jag och andra med mig misstänkte att president Putin hade för syfte att vinna full kontroll över Svarta Havet så han lättare kunde  sända sin krigsflotta mot Mellanöstern. Se gamla inlägget på nedanstående länk:

Varför är detta så intressant? Jo för enligt Bibeln så ska i sista tiden ett krig utkämpas som Guds ord kallar för Gog/Magog kriget, eller Gogs  härnadståg. Om detta krig står att läsa i Hesekiel kapitlen 38 och 39. De flesta har tolkat det så att det är Ryssland som ska komma mot Israel tillsammans med en rad andra länder, bl.a. Iran, Turkiet. Holger Nilsson beskriver närmare detta så bra i Tidskriften Flammor. Klicka på följande länk så kan du läsa mer om det: Till Flammor

Nu läser jag i en artikel från ABC News att NATO varnar för att Putin håller på att skaffa sig full kontroll över Svarta Havet. Här är länken (engelska):

Medan hela världen tror att Putins syfte är att på nytt bygga upp Sovjetunionen, vilket det kanske är, så tror jag att det viktigaste syftet är att lättare komma åt ett litet land i Mellanöstern - Israel! Tiden får utvisa hur det ligger till med den saken. 

Fyrbåken blinkar:


(Första Korinthierbrevet kapitel 10 vers 13)

"Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den. "


Välkommen att titta in i vår kristna present-butik Fyrbåken bok och present!

10 kommentarer:

 1. Jag tror precis som du i detta fallet, Myrra!
  Vi ser hur det drar i hop sig
  på alla områden.
  Jag läste igen om profrtian i Valdres,
  som du lade ut på Bloggen och man häpnar över hur väl det slagit in,
  saker som man aldrig skulle föreställt sig på den tiden...
  Bibeln är ett ljus på vår stig,
  en lykta för våra fötter i en mörk och fallen värld.
  Ljuvligt att läsa Fyrbåkens blinkning
  innan man kör till jobbet
  denna morgonstund!
  Tack för det du delar!
  Ha en fin, Välsignad Adventssöndag!
  KRAAAM!!! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du är på väg till jobbet nu tidigt på söndagsmorgonen. Jag är så tacksam för alla er som med gott mod ställer upp och arbetar både helger och storhelger, när de flesta vill vara lediga. Men i en del yrken så är det ju oundvikligt att det blir arbete på helger, som ni i vården, brandkår, polis m.fl.
   Ja du, den profetian från Valdres har vi fått se gå i uppfyllelse på många områden redan. Det är en märklig tid vi lever i. Vi får vara redo och vakna.

   Tack för din Adventshälsning min vän. Ha det så jättegott och välsignat ni också. Kram, kram :-)

   Radera
 2. På vilket sätt Gog förbereder sig och på vilket sätt allt kommer att hända, kan inte vi veta. Men ett vet vi, nämligen att Gud styr allt, mycket bättre än alla människors hjärnor tillsammans. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Nej, den exakta tidpunkten för Gog/Magog kriget vet vi inte - bara att det ska ske. Vi ska vara vakna i sista tiden på allt som sker omkring oss och ha Bibelns ord som ledstjärna.
   Önskar dig en fin första Advent!

   Radera
 3. Det är inte bara Svarta Havet som ingår i de ryska planerna som bekant. Med all tydlig önskvärdhet har vi medvetandegjorts om den ökade aktiviteten i Östersjön och kränkningarna av Sveriges territorium både till sjöss och land i dagarna. Oavsett Sveriges "neutralitet" så vet ryssarna mycket väl att vi spelat under täcket med NATO sedan kalla krigets dagar, och Putin ser redan Sverige som allierat med NATO.
  Jag tror kränkningarna beror på att testa vår beredskap helt enkelt, och när det kommer till kritan: hur länge och till vilket pris skulle vi kunna motstå en eventuell framtida invasion från öster? Högst en vecka menar försvarsmakten själv. Därför har frågan om en anslutning till NATO kommit att dominera den försvarspolitiska debatten på sista tiden med allt vad en sådan anslutning skulle innebära. Parallellt har ett försvarssamarbete med Finland diskuterats, men bara i fredstid (hum..).
  Finlands läge är av helt annan art än vårt, då landet mer eller mindre tvingats buga åt grannen i öster sedan nederlagen i vinterkrigen under Andra Världskriget tack vare bl.a.ett saftigt skadestånd landet tvingades betala efter kriget till dåvarande Sovjetunionen.

  Dessutom upprustar Ryssland en stor flotta och armé i Archangelskområdet vid Norra Ishavet och en del trupper har förlagts nära den finska gränsen. Putin har även närmat sig Kina nyligen genom att sluta stora handelsavtal med export av gas och olja.Vad skulle inte Kina tillsammans med Ryssland kunna påverka på den världspolitiska arenan och rubba rådande maktbalans?
  Parallellt med detta så krisen i Mellanöstern och det galna ISIS, som även rekryterar ungt folk ifrån vårt fosterland.

  Ja, läget för en storkonflikt närmar sig allt mer där även vårt fredliga land kan dras in. Tiden känns onekligen knapp innan undergången. Det gäller att verka medans tid ännu är och gå ännu närmre i Jesu fotspår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bjarne
   Tack för all din intressanta information. Jag läste om att ryssarna hade tusentals soldater vid finska gränsen. Men detta om Archangelskområdet vid Norra Ishavet,var det där som ryssarna var så irriterade på forskningsfartyg som ägnade sig åt att utforska naturtillgångar m.m.? Spännande att höra mer om detta.

   När det gäller Sverige, ja, hur länge skulle vi hålla ryssen stången med det försvar vi har idag? Det ser inte ut att gå bra alls det, närmare sagt käpprätt åt skogen! Om vi skulle gå med i NATO så tar väl också den processen ett antal år, så jag tycker inte att det är tid till att tveka utan verkligen ta det nya försvarsläget på allvar. Vi verkar inte vara beredda alls. När ubåtsjakten pågick som intensivast så stod marinens helikoptrar för ubåtsjakt på museum på Säve flygplats utanför Göteborg och var tagna ur drift. De kan flygas direkt säger de men det skulle ta ca ett halvår att få all utrustning på plats och att utbilda besättningen säger de som förstår sig på detta. Under tiden kan ju mycket hända under vattnet i Sverige.

   När vi ser till det som du har nämnt här Bjarne så märks det att Putin är inte den som "vilar på hanen" utan opererar både här och där. Jag tror ingen riktigt vet var de har honom, för han glider lätt undan i samtal om sanningen, det ser vi när han så länge har förnekat inblandning av ryska soldater i Ukraina.

   Tack än en gång för att vi fick ta del av bra information om Ryssland! Ha det riktigt gott Bjarne och en välsignad, ny vecka.

   Radera
 4. Många är vakna på allt som sker omkring... Få finner sitt liv, som Jesus talar om. Bättre vara vaken på allt det onda i oss, och rena oss. DÅ finns det hopp om evigt liv. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Ja, jag förstår hur du menar. Vi måste vara observanta också på vårt inre och rannsaka oss själva. Men du minns kanske berättelsen i Bibeln om jungfrurna som väntade på att Brudgummen skulle komma? Några var redo och hade olja i sina lampor och var vakna så de hörde ropet när Brudgummen kom. De andra hade slappnat av och somnat och var inte alls redo.
   Med den berättelsen vill jag påminna om att vi ska vaka BÅDE på oss själva och vårt eget hjärta, men också på vad som händer runt omkring oss. Vi får inte glömma att det var Jesus själv som bad oss att ge akt på olika tecken som skulle ske i den sista tiden för att vi skulle veta att tiden närmade sig. På samma sätt som vi vet att våren närmar sig när knoppar sväller och spricker ut så ska vi också veta att Han, Jesus, är nära, alldeles utanför dörren, när vi ser de tecken Han har talat om hända. Då behöver vi också bli medvetna om det som händer omkring oss, annars hade Han inte uppmanat oss till det.

   Men vi ska också rannsaka oss själva, jag förstår att det är det du menar, så vi inte kommer vilse. Sedan får vi inte glömma bort att ingen av oss är perfekta, vi får bara göra så gott vi kan. Mer begär inte Herren av oss.
   Önskar dig en ny fin vecka.

   Radera

 5. Men, vad har Ryssland emot Israel då?
  Och, det kommer väl mycket turister från Ryssland till Israel, tvåa efter USA kanske; på tal om sånt.

  /

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas
   Ja, det är en bra fråga? Enligt Bibeln är det Herren själv som ska använda Gog som sitt verktyg och dra Gog mot Israel. Om du läser Flammor av Holger Nilsson så är han bra på att förklara detta med Gogs härnadståg mot Israel i den sista tiden. Om du klickar där det står "Flammor" uppe i texten på dagens Fyrbåkeninlägg, så kommer du direkt till den sidan där Holger förklarar närmare om detta. I Bibeln (Hesekiel kapitel 38 vers 4) står det att Herren säger till Gog (som vi tror är Ryssland) "Jag skall locka iväg dig, jag skall sätta krokar i dina käftar och föra dig ut med hela din här, hästar och ryttare, allesammans i präktig rustning, en stor skara, beväpnad med skärmar och sköldar, och allesammans med svärd i hand." Sedan fortsätter texten som du kan läsa mer om själv, för det blir för långt att skriva om här. Gog kommer inte ensam utan har fler länder med sig, som också Holger berättar mer om. Vi får pröva allt vi hör, det ska vi alltid göra, men de flesta som har studerat Bibeln noggrant är överens om att det syftar på Ryssland, som är det land som ligger "längst uppe i norr" sett från Israels synvinkel.

   Önskar också dig en fin ny vecka Andreas!

   Radera

Kommentar: