24 november, 2014

Information till er som väntar på Festen-korset...

Festen-korset kommer snart - kraftigt försenat! Det beror på omständigheter som ligger utanför vår förmåga att påverka. Bl.a. fick man maskinhaveri i den verkstad som skulle gjuta grundmodellen, så starten blev kraftigt fördröjd. Nu kanske vi får nöja oss med att tillverka smycket i enbart äkta silver och avvakta lite med guldöverdrag. Allt för att hinna få ut halsbandet i tid före jul. Den här veckan har guldsmeden lovat att få fart på tillverkningen. 

Välkommen att titta in i vår kristna present-butik Fyrbåken bok och present!

6 kommentarer:

 1. Det blir nog bäst, när korset kommer på ryggen. Vi behöver inte bära smycken. Men låt oss vara goda, barmhärtiga, kärleksfulla, glada, uthålliga, osv. Gud skapade oss!, så varför bära utvärtes julgransprydnader? /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   På ryggen??? Nu hänger jag inte med :-)

   Jo, när det gäller smycken är det roligt att göra sig fin, det är inget fel med det. Sen ska man vara god och barmhärtig och kärleksfull ändå - med eller utan smycke... :-)

   Radera
 2. Att bära sitt kors, är möjligen något ovanligt bland de flesta.
  Att göra sig fin med smycken, hör väl världen till, eller hur?
  Bibelns budskap är helt och fullständigt att bli vacker i hjärta och sinne, och förakta denna världens skönhet och glans. Den smala stigen. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig
   Undrade vad du menade med att "korset kommer på ryggen" men nu förstår jag vad du menar. Du menar att "varje dag ta på sig sitt kors". Men att bära sitt kors varje dag, det uppmanade ju oss Jesus att vi skulle göra. Det ska vi göra både vi som bär smycken, och du som inga smycken bär. Det var en uppmaning som Jesus sa till oss att göra, om vi ville följa Honom. Så det är ju en självklarhet bland sanna troende att varje dag ta på sig sitt kors. Jag följer Jesus, men bär också smycken, liksom den förlorade sonen som kom hem och hans far uppmanade sina tjänare att sätta en ring på hans finger och slakta den gödda kalven.

   Vi får akta oss så vi inte blir religiösa som fariséerna var, de fick ta emot rättmätig kritik av Jesus.

   Radera
 3. Jag förstår inte riktigt hur man skall förneka sig själv och samtidigt inte göra det. Älska världen och samtidigt hata den. Göra sig vacker att se på, och samtidigt vilja bli hatad som Jesus. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Stig
   Jag vet inte vem du är och känner dig inte, men genom våra samtal här på bloggen så märker jag att du är en man som älskar Jesus högt. Håll fast vid det du har, ingen ska ta det ifrån dig. Följ ditt hjärta, älska Herren och gör det du anser är rätt.
   Gud välsigne dig.

   Radera

Kommentar: