06 november, 2014

Världens hat mot Israel...Det gör ont att läsa nyheterna och se hur världen vänder sig mot Israel. Detta lilla land, den enda demokratin i hela Mellanöstern, får ta emot hat och anklagelser från snart sagt varje hörn av världen. I dag läser jag i Svenska Dagbladet att Amnesty International anklagar Israel för krigsbrott och  ”hjärtlös likgiltighet i sina attacker av civila hem under offensiven i somras". Men vid anklagelserna tas ingen hänsyn  till att Israel måste ha rätt att försvara sin befolkning, mot ständiga angrepp från Hamas. Ofta får barn och vuxna sitta och huka i skyddsrummen - de som hinner in dit! 

Jag läste om en förtvivlad Israelisk mor med fem barn, som beskrev sin vardag. "De värsta situationerna är när vi t.ex. ska till arbetet på morgonen och har barnen i bilen som ska lämnas till dagis. Från det att larmet går har vi inte många minuter på oss att ta oss till skyddsrummen och att då vara mitt i rusningstrafiken med barnen i bilen är en mardröm. Ofta har vi inte kommit längre än ut ur bilen och sedan har vi hukat bakom den i hopp om beskydd" 

När Sverige för ett tag sedan jagade ubåtar som man trodde kom från Ryssland var det andra tongångar. Då talade pressen i vida ordalag om att det till och med skulle vara okej med sjunkbomber! När någon frågade om inte detta var att ta i för hårt så svarade man rått att "de har inte här att göra, de är inte inbjudna". Ja där ser man. Hur skulle Sverige då ställa sig inför ett ständigt regn av raketer och att ständigt få höra att våra grannars främsta mål är att förinta Sverige, att döda varenda svensk och att utplåna oss från kartan? Om de också hade detta inskrivet i sina stadgar, att vi skulle utplånas? Ja, om Sverige då skulle försvara sitt folk efter bästa förmåga, och sedan skulle bli anklagade för krigsbrott - då först kanske vi skulle kunna ana hur Israel ständigt har det. 

Jag undrar om något annat land än Israel sänder så många varningar för att rädda civila, innan man skjuter tillbaka? Det är de nog ganska ensamma om. De både ringer, sänder meddelanden och även sänder små "knacka på taket-raketer" för att varna civila innan den riktiga smällen kommer. När Hamas då, enligt nyhetstidningarna, använder både barn och vuxna civila som mänskliga sköldar, då kan man förstå att det blir mänskliga offer, fler än det skulle behöva bli om alla istället kunde få sätta sig i säkerhet.

Har världen glömt bort hur Judarna haft det? Har man glömt historien om Hitlers ugnar och ständig förföljelse? Ska det aldrig ta slut med hatet mot Israel? Jesus var Jude, och Israel har Gud själv valt ut till sitt egendomsfolk. Nu flödar återigen hatet mot Israel. Jag skäms över Sverige som i dagarna har erkänt Palestina som en egen stat. Det ska inte göras förrän Israel och Palestina själva har kommit så långt i fredsprocessen att de är överens.  Det ska inte heller göras så länge som Palestina inte erkänner Israel som en Judisk stat och inte heller så länge som det styrs tillsammans med Hamas som är stämplade av EU som en terroristorganisation. Det är samma sak som att ställa sig bakom ett utplånande av Israel! De har ju sagt öppet att detta är deras mål. Men i vår nya regering ingår personer som gör allt för att motarbeta Israel, bl.a. Fridolin och Kaplan.

Be för Israels folk och Israels styrande. Men be också för det Palestinska folket. Alla Palestinier vill inte samma sak som deras styrande vill och många finns i Palestina som älskar Jesus och som bara vill leva i fred. Vi tar dem alla med i bön.

Det står i Bibeln att mot slutet av denna tid ska hela världen gadda sig samman mot Israel. De kommer att stå helt ensamma kvar. Men Gud själv ska beskydda sitt folk. Han har lovat det och Han kommer att göra det. Darra månde då Israels fiender! Läs vad Guds eget ord säger i Fyrbåkens blinkning idag.


Fyrbåken blinkar:


(Jesaja kapitel 41 verserna 11 - 14)


Se, alla som är hatiska mot dig skall komma på skam och blygas. Dina motståndare skall bli till intet och skall förgås. 

Du skall söka efter dina motståndare, men inte finna dem, ja, de som strider mot dig skall bli till intet och få ett slut. 

Ty jag är Herren , din Gud, som håller dig vid din högra hand, och som säger till dig: frukta inte, jag hjälper dig. Så frukta nu inte, du mask Jakob, du Israels lilla hop. Jag hjälper dig, säger Herren, Din förlossare är Israels Helige.

4 kommentarer:

 1. Jag läste i en bok för ett tag sen att Israels regeringschef sände mail över hela världen till troende vänner som han hade . Han vädjade om förbön detta var under konflikten med hamas. Jag vill inte ni skall be att vi skall vinna men bed att vi i regeringen fattar kloka beslut. Det går 1400 långtradare per vecka från Asdod rätt in i gasa med förnödenheter Judiska chaffisar kör till en fredad Zon vid gasa gränsen där tar arabiska chaffisar över och så få gasa remsans folk den hjälp de behöver Men de talas inte ett dugg om detta. Kanske därför att ledarskapet i Gasa hindrar hjälpen från att komma fram. Dessa förljugna människor som sitter och styr de vill inte sin egen befolkning väl och dess stöder vår regering skrämmande men de får uppbära sin egen villas lön som det står..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bert
   En sådan regeringschef skulle vi ha i Sverige! Som sänder bud och vädjar om förbön för folket och ber om vishet att fatta kloka beslut! Ja, det är sorgligt hur lite svenskarna har fått ta del av Israels verklighet, det mesta speglas snett och till Israels nackdel.

   Ja Bert, jag tycker likadant. Jag skäms över hur vår regering gör bedömningar och över deras förföljelse mot Israel. Jag känner inte heller igen Margot Wallström.Trodde nog att det fanns större rättvisa i hennes bedömningar, men hon har tydligen förändrats under EU-tiden. Vi får be mycket för Israel och snart är det en speciell dag som vi kan förenas i bön för Israel. Jag har kopierat här nedanför vad Elia Bönearmé skriver på sin hemsida.

   "Kristallnatten mellan 9 och 10 november 1938, då hundratals synagogor brändes ner och tusentals judiska butiker vandaliserades i Tyskland, blev upptakten till Förintelsen i Europa under Andra Världskriget. Vi upprepar denna vecka återigen vårt upprop till fasta och bön den 9 november på årsdagen av Kristallnatten för Sveriges och Europas förhållande till Israel."

   Guds välsignelse Bert

   Radera
 2. Tack för ditt inlägg om detta viktiga, aktuella och angelägna ämne, Myrra!
  Herrens rika Välsignelse!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite
   Tack vännen och tack för att du kikar in till Fyrbåken! Nu ska du ha en riktigt fin och välsignad helg! Kramar till dig <3

   Radera

Kommentar: